Ekipman kaca patlar ?

Arkadaslar merhaba. Ekipman dizicem ama duydugumda soguk terlerimin dokuldugu iki cumleyi sikayet edicem sizlere :)

1. Cumle en onemli ekipman kask tavsiyesi istediginizde size verilen ya 50 lirayada kask var 5000 lirayada cumlesi :) vallahi cildiriyorum bu cumleye 50 tl lik kaskla hayatta kalamicagimiz kesin ancak kasklari paralari ile degilde guvenlik teknolojileri dizaynlarina gore siniflandirsakta ona gore secim yapsak cok guzel olucak. Bende 5000 liralik kask oldugunu biliyorum ama ben scooter kullanicam guzel kardesim :) dusundugum makinenin kitapciginda max 96 km hiz yaziyor :) yani pistte 220 ile dusup kafayi yere vurap ya hic acimadi diyen adamin kaskini almanin bi manasi varmi benim makine 70 i zor gorur sehir icinde trafikte kullancam ben bunu :) hadi ilerde 150 basan bi makineye terfi ettik onunda ustune cikmam daha yuksek bir makine almamda hadi duselimde 90 km de duselim. Beni 90 100 kilometrelik bir hizla yapicagim kazada darbe ve surtunmeye karsi beni korucak bir ekipman gerekir bana bu seviyenin alti ölüm ustude israf olucaktir diye dusunuyorum. Bu seviyede kask yahut ekipmani nasil belirlicem. Heh su kask tam benim kaza yapma ihtimallerime uygun bir yapiya sahip kararini etiket fiyatindan vermek gibi bir durumum yoktur heralde.

2. Cumlede kafana kac lira deger veriyosan o kadar liralik kask alirsin cumlesi :) buna fena hastayim:) ekipman konusunda bilincliyim arkadaslar yani sizinle burda yapicagim istisare sonucunda atiyorum ekipman icin toplamda 5000 lira butce ayirmam gerektigi kanisina varirsam o 5000 lirayi biriktirene kadar o motora binmem. Ama param yok diyede 50 liralik kaskla yahut kafama deger vermiyorum diye 50 liralik kasklada yola cikmam.

Ben forumumuzda abi kask tavsiyesi istiyorum dendiginde kac lira butcen var sorusu gorunce tikanip kaliyorum :) beni korucak kaski belirleyelim ben onun parasini bulunca alir binerim abi :) butcem 500 lira diye 500 liralik kask aldirip benide ilk kazada oldurtmeyin dimi :) kriterimiz beni korucak kask hangisi ise odur.

Bu iki cumleyi siz degerli dostlarima sikayet ettikten sonra once kask olmak uzere bir ekipman arastirmasi yapmak istiyorum forumda nelere dikkat etmeliyim alirken hangi ozellikler belgeler onaylar standartlar lazim vs vs bunlari forumdan ogrenmek suan icin amacim alisveris isi sonraki asama.

Uzun lafin kisasi sizce ekipman nasil secilir arkadaslar bir motorcu kendi duzeyini nasil ogrenir ve kendi ihtiyaci olan ekipmani nasil belirler bizim bence oncelikle ogrenmemiz gereken sey bu. Yoksa hepimiz kasaya gelip para uzatmayi eminim biliyoruz.

kask ......LS2 FF370 EASY

monta ....durt road vogue

bide dizlik eldivenide sen bul bu markaların bu forumda konusuda var okuyup sana göre olup olmadığını anlarsın fiyatlarda makul google amcada modeleri gir fiyat ve özeliklerinide görürsün hadi selametle :)

Ben scooter surucem diyorum 60 la 70 le 80 le gidicem diyorum adam 6000 liralik tulum linki atmis kardes beyninide al git basligimdan senin gibi troller yuzunden forumun kalitesi dusuyo

Sorumu soyle sorayim bari arkadaslar bir kaskin sharp testinden 5 yildiz almis olmasi bizim o kaska evet guvenlidir dememiz icin yeterlimi?

Nitro Aikido mu ne diye bir kask var. Sharp testinden 5 yildizli. Baz olarak onu al, ustune daha rahat olsun, yok efendim hafif olsun, malzemesi yumusak olsun dersen fiyati artir.

Abiler konfor dusunmuyorum ben bi kask en fazla 1.5 kilo olur ne agirlik yapicak yani kafamda simdi :) ben guvenligin pesindeyim:)

Bak diğer konuda kask için uzun uzadıya yazdım. Burada daha kabaca açıklayayım. Paran varsa kompozit fiber yada karbon fiber dış kabuğa sahip bir kask alman mantıklı olacaktır.

Ancak efendi efendi evden işe işten eve gideceğim, pek maddi imkanım da yok, öyle yüksek süratmiş, gazlamaymış işim olmaz diyorsan da kaliteli bir markanın belirli testlerden geçmiş, onay almış polikarbon kabuklu kaskları da yeterli düzeyde koruma sağlar.

Yüksek hızlarda yapacağın hiçbir kazada hiçbir kask sana yaşam garantisi veremez. Sadece bir tanesinin dış kabuğu darbelere karşı daha sağlamdır,iç köpüğü azıcık daha fazla darbe emer, o kadar.

Yumurta örneği vereyim. Yumurtayı alıp üzerini erimiş demirle kapla donmasını bekle. Sonra tüm gücünle duvara fırlat. Üzeri demir kaplı olduğu için yumurtanın kabuğu kırılmayacaktır değil mi? Ancak o demiri ve yumurtanın kabuğunu kırıp içindeki sarısına bakınca hala tek parça olmadığını görürsün.
Bu deneydeki demir kaplama kısım = kask, yumurta kabuğu = kafa tasın, yumurtanın sarısı = beynin oluyor :)

Kaskını bütçenin elverdiği en iyisinden al, ama kafa tasının deneydeki yumurta kabuğu beyninin de yumurta sarısı olduğunu asla unutmadan sür :wiinkk:

Son düzenleme:
Madem şehir içi madem acemı madem vaz geçme ihitmalı var :cherry: ozaman mumkun mertebe fıyat performans urunlerı olmalı .Benim size tavsiyem LS2 fırmaının urunlerıdır ben ff 350 ıle kaza yaptım vizor kırıldı bana şükürbirsey olmadı yada ben şanslıydım (hız 110-120 km cıvarıydı ).Şuan kı yenı kaskımda ls2 kotu yonu 90 dan sonra ses oluyor kaskta :queen: .Mont olarak venom var bende ama gene yazın mont gıymek hele ısıklarda durmak işkence kardesım valla ıskence :pr: Acemı oldugunuzu goz onune alırsak dızlık kesın alın hocam kesınlıkle .
Ls2 kask 180 lira falan
Venom mont veya prohel de olabılır
dızlık venom bayagı yaygın 80 lira
Eldiven 35-50 lıra arası bayagı bı marka var armode veya kevlar marka işinizi gorur .
bot alırsanız yds alın ben cok memnunum.

Ben scooter surucem diyorum 60 la 70 le 80 le gidicem diyorum adam 6000 liralik tulum linki atmis kardes beyninide al git basligimdan senin gibi troller yuzunden forumun kalitesi dusuyo

Sorumu soyle sorayim bari arkadaslar bir kaskin sharp testinden 5 yildiz almis olmasi bizim o kaska evet guvenlidir dememiz icin yeterlimi?

Daha dün kayıt olmuşsun profil resmin bile yok adama trol diyorsun?

Benden sana tavsiye;

Ekipmanlara ayıracağın parayı tek tek ayır.

Sonrada google' a yaz şu paralık kasklar yada ceketler diye.

Burdaki milletde sana yardımcı olmaya çalışıyorlar, ancak forum senin gibilerle dolu olduğundan demirbaşlar artık yorum yapmıyor.

Daha dün kayıt olmuşsun profil resmin bile yok adama trol diyorsun?

Benden sana tavsiye;

Ekipmanlara ayıracağın parayı tek tek ayır.

Sonrada google' a yaz şu paralık kasklar yada ceketler diye.

Burdaki milletde sana yardımcı olmaya çalışıyorlar, ancak forum senin gibilerle dolu olduğundan demirbaşlar artık yorum yapmıyor.

Dun kaydolmakla ve profil resmiyle ne degisiyo bi trol daha sen kac tane adam gordun yeni baslayip 3000 liralik scooter ustunde 6000 liralik tulumla gezen ? Herseyi salla kac tane tulum giyen gordun scooterle okula giden ? Troller ciksin basligimdan lutfen sizin gibilerin yardimina ihtiyac yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar