Ekipman hakkında sorular ? Full Body Armor ? Tavsiye...

Arkadaşlar herkese selamlar bir sıkıntı çıkmazsa bu ay sonu Duke 250 2.el güzel bir motor alacağım. Ekipman olarak da kafamda soru işaretleri var.
Birincisi bu Full Body Armorlar ne kadar güvenli ? Örnek olarak benim baktığım model :ZANDONA 5508 CORAX EVO Full Body . Gidip full korumalı bir deri cekete 2bine yakın para bayılmak yerine böyle bir şeye 950 lira vermek mantıklı mıdır ? Güvenlik olarak bir eksiği olur mu mesela Dainese Avro D1'den?

Bot olarak da Sidi Apex ve eldiven de Handroid düşünüyorum daha denemedim bu hafta içi deneyeceğim. Kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını beklerim.

Ayrıca şuan kask GT-Air aldım ve Tech90 Kevlar pantolon da aldım.

Daha yeni olduğum için açıkçası etrafımda manyak mısın ? yok ölmek mi istiyorsun ? gibi soru soranların da gözüne bu korumaları da sokmak istiyorum :)

Şimdiden teşekkürler herkese iyi forumlar

body armor arazi içindir.ilk düşme darbesini emer ama asfaltta sürtünürken birbirini tutan parçaları kopar mahvolursun.

Durum şöyle aslında eğer bunu giyer üstünede mont,ceket vs vs giyersen işini görür.Ama yinede deri mont kadar güven vermez.

Knoxun ve Spidi'nin body armor olarak ürettiği incelemeni tavsiye ederim. Motomax ve Mototal'a giderseniz hepsini bulabilirsiniz. Çok sağlam gibi dursa da bu firmalar bile bu ürünleri ekstra koruma sağlamak isteyen veya korumasız mont giymek isteyenler için montun içine giymek adına dizayn etmişlerdir. Denildiği gibi bu ürünler ile kaza yaparsanız muhtemelen bir süre sonra sıcaklıktan bağlantı noktaları paramparça olup korumalar vücudunuzdan ayrılacaktır.

cxe

Bu aralar bende body armor mu ceket mi karar verme asamasindayim. Aslinda body armor'lar her mevsime daha uygun, yazin tshirt ustune, kisin montun ustune/altina giyilebilir ama suruklenme aninda ne kadar saglam kalir orasi muamma. Ceketin altina bu korumayi giysek tekstil motosiklet montunun korumasindan farkli olur mu?

Hocam bütçe var mesele eğer aynı güvenliği sağlayacaksa boşuna aradaki farkı vermemek.

@Green Arrow Benim de aklıma takılan o bağlantılar açıkcası ben riske atmayıp bir deri ceket alacağım gibi gözüküyor.

Teşekkürler tüm cevaplar için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar