- Konu Yazar
Arkadaşlar sonunda kararımı verdim, değerlendirmemi yaparken GT-Air ve NXR ve Schubert kaskları denedim gün boyunca. Öncelikle tecrübelerimi aktarayım. Kafa ölçüm 57cm geldi. GT-Air modelinde 57-58cm olarak anılan Medium kask kafama olmadı. Kafa yapım oval bir yapıda. Kaskı taktığımda kulaklarım shrek'in kulakları gibi katlanıverdi içinde ve hiçbir şekilde aradan parmak sokarak düzeltemedim. Large olan (59-60 cm) ise kafama büyük geldi, yanaklarıma padlar bastırmadı ayrıca iki kaşımın arasından kafamın üzerine doğru yaklaşık 15cm mesafede kask kafama ciddi bir baskı oluşturdu. Sanki kafanıza yukarıdan birisi bastırıyormuş gibi boyun ağrısı yaptı. Akabinde schubert denedim. Schubertin kaskları GT-Air'e göre daha konforlu idi. Fakat kaskın ön tarafının enduromsu tarzı sivri olması pek hoşuma gitmedi. En son NXR denedim. 57-58cm medium olan model kafama rahat bir şekilde oturdu ve kulaklarımda GTAir deki gibi rahatsız olmadı. Ne varki NXR'ın güneş vizörünün olmaması en büyük handikapıydı. Ama yine'de NXR kafama en rahat oturan kask olmuştu. KAskın camını değiştirme kararı aldım ve aşağıdaki ön camı taktırarak denedim. Bu ön cam tamamen aynalı gümüş renkte. Tahminimden çok çok daha üstün bir görüş performansı verdi. Direkt güneşe baktığımda dahi gözlerimde kamaşma hissetmedim. Gündüz kullanımında ise etrafı tatlı gri tonlara boyuyor. Gece görüşünü henüz test etme fırsatı bulamadım. Fakat camın üzerinde "Daylight use only" ibaresi gözümden kaçmadı.

Ayrıca mont baktım kendime, Revit, Dainese, AlpineStar. Bunların içerisinde omuz korumaları ve dirsek korumaları en çok hoşuma giden dainese oldu.

Eldivenler içerisinde 5Stars ve Revit modellerinin neredeyse tamamını inceledim.
Havalandırma konusunda ve koruma konusunda en çok hoşuma giden revitin aşağıdaki modeli oldu.

Full Deri montlarada baktım fakat fiyatların 2K seviyesinde olması ve montların çok ağır olması sebebiyle tercihimi sonbahar döneminde yapmaya sakladım.
Umarım ekipman seçiminde tercih yapmak isteyen arkadaşlar için referans bilgiler içerir.

Ayrıca mont baktım kendime, Revit, Dainese, AlpineStar. Bunların içerisinde omuz korumaları ve dirsek korumaları en çok hoşuma giden dainese oldu.

Eldivenler içerisinde 5Stars ve Revit modellerinin neredeyse tamamını inceledim.
Havalandırma konusunda ve koruma konusunda en çok hoşuma giden revitin aşağıdaki modeli oldu.

Full Deri montlarada baktım fakat fiyatların 2K seviyesinde olması ve montların çok ağır olması sebebiyle tercihimi sonbahar döneminde yapmaya sakladım.
Umarım ekipman seçiminde tercih yapmak isteyen arkadaşlar için referans bilgiler içerir.