Akhunturk adlı üyeden alıntı
A)Bu abimiz ve kurumu hiçbir doğru öngörüde bulunamıyor ve yaptıkları anlattıkları hiçbir işe yaramıyor.
B) Türkiye'deki tüm Sendikalar stk lar vs. gibi bunlarda birileri tarafından güdümlü gaz alma makinesi.
Neden hikaye oldu? Ek vergi sürpriz bir şekilde geldi. ÖTV de bu şekilde gelmişti de, rica üzerine motosiklet fuarının bitmesini beklemişlerdi o sene. Motosiklet satışları patlamıştı o fuarda.
Siz hiç bir sektöre danışmadan "ben yaptım oldu" derseniz, bir-iki dayanırlar, işin içinden çıkmaya çalışırlar, baktılar ki olmuyor, sonunda çeker giderler.
MOTED, ithalatçı firmaların temsilcilerinden oluşan ve siyaseten pek de bir etkisi olmayan sivil bir kuruldur. Bugüne kadar gaz aldığı falan da görülmemiştir. Bu dönemki başkanı Bülent Kılıçer, Honda'nın pazarlama müdürüdür.
Ben sonuca bakarım. Kimin ne müdürüyse müdürü o beni ilgilendirmiyor. Faydası motosiklet sektörüne mi? Kullanıcıya mı? Sadece Hondaya mı?
Yukarıda yazdım yine yazıyorum ;
Ne diyor :
Yok efendim zorunlu sigorta ücretleri düşürmüşlermiş.. Sektöre satışa katkısı olmuşmuş... Motosiklet sektörünün yüzü gülmüş..
Hadi yaa kimi kandırıyorsun ? Dört tekerlekliler olmasa sen düşürebilirmiydin demezler mi adama? Kendisi inanıyor mu buna ? Otomobiller, kamyonlar, minibüsler,otobüsler için mecburen bir düzenleme oldu. Piyasada motosikletlere zorunlu sigorta yaptıracak firma bulamıyoruz. Hepsi motosiklet görünce kaçıyor.
Yok efendim karayolları düzeltilmesi çabaları sonuç vermiş! Bunların sektöre etkisi çok olmuş satışlar artmış bilmem ne...
Bak sen ! Değil ölüm bariyerlerine boktan bir alt levha taktırıp ölümleri azaltmaya vesile olsunlar.. Daha belediyelerin asfalt sulama saçmalıklarının düzelmesi için bile en ufak bir katkıları olmuş mu? Yaz geldi her sırılsıklam. Yolları, asfaltı bilmemneyi hiç konuşmayalım bile..
Çıkıp bir motosikletleri görün onlar da vergi ödeyen yolda hakkı olan araçtır, onların da üstündeki candır diye bir kampanya yapmak akıllarına gelmiş mi? Değil diğer sürücülere, kolluk kuvvetlerine devlete bu bilinci hatırlatmak için en ufak bir çalışma yapmışlar mı ?
Hee bu işler onların işi mi? Değil mi ? tartışılır ama şunu yaptık bunu yaptık bu kadar iyi oldu şu kadar gelişme oldu diye atıp tutana bunlar sorulur...
Sektöre katkıları ne katkıları sonuç ne?
Bak başka bir firmanın pazarlama müdürü Ekrem Ata aylardır buralarda bağırıyordu. Yakında bu fiyatları çok arayacaksınız diye.. Maalesef haklı çıktı. Hondanın pazarlamacısına göre herşey toz pembeydi 2 aya öncesine kadar.