Ek Gümrük Vergi Zammı Hakkında

Arkadaşlar Öncelikle Herkese Merhabalar. Hepimiz biliyoruz ki önümüzdeki günlerde devletimiz sağolsun yine bir zamcık yapıyor motosikletlere. Ben yaklaşık 5 ay önce CBR 650F motoruma kavuştum çok şükür. Şimdi benim çok yakın arkadaşım alacak fakat işe yeni girdiği için henüz yeterli miktarda kredi verilmiyor kendisine, 1 ay daha geçmesi gerekliymiş.

Şimdi eğer bilgisi olan var ise bu ek %20 zam motorun toplam fiyatı üzerinden %20 mi olacak yoksa kdv ötv vs dahil olmayan ülkeye giriş fiyatından mı %20 ek olacak ? ve birde son olarak bu zam ne zaman liste fiyatlarına yansıtılacak acaba bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi acaba ?

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motor fiyatına yüzde 20 ekle.kawasaki en azından böyle yaptı diyebilirim.takip ettiğim hayranı olduğum z900 11.000 avro dan 13.300 avroya çıktı.buda direk liste fiyatına yüzde 20 ekleme diyebiliriz.bir kaç satıcıylada konuşmuştum onlarda liste fiyatına extradan ekle bu zammı fiyat o demişti.son motorlar alınıyor parası olan varsa bence alsın dahada alan olmaz 2018 de kan ağlıcak motor satıcıları

Motosikletinize kavuştuğunuz için çok şanslısınız. Motorunuzu satmayın uzun süre kullanın bu vergiler ve euro dolar kuruyla motosiklet almak mümkün değil

Aynen öyle katılıyorum sizlere 36.750'ye almıştım Fuar sonrasında şuanda ek vergi yansımamış fiyatı 41.000 TL. Çok teşekkür ederim ilginiz için sizlere.

Fiyatın ne kadar artacağı, ürünün önceki gümrük vergisinin ne kadar olacağına bağlı.

Çok kabataslak bir ters mühendislik hesabı yaparsak, MT-25'in şu anki satış fiyatı 18450 TL.

Adam akıllı bilgi bulmak zor ama mevcut gümrük vergisi %30 olması lazım Endonezya'dan gelen motorlarda. Buradan bayi karı Yamaha Türkiye karı gibi şeyleri göz ardı ediyorum, Türkiye giriş fiyatı 11.120 TL gibi bir fiyat çıkıyor. Buradan devam edersek de yeni fiyatı 21250TL olacak gibi, konuştuğum bir Yamaha bayiisi de 22500 TL gibi bir fiyat beklediklerini söylemişti.

1.png

Zammın yansıması sanırım yeni ithalarlar ile devreye girebiliyor, veya 45gün geçmesi mi gerekiyor öyle bir şey.

Çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim size. yani tahmini olarak 1 ay sonra başlar bu zam uygulaması öyle mi ?

Fiyatın ne kadar artacağı, ürünün önceki gümrük vergisinin ne kadar olacağına bağlı.

Çok kabataslak bir ters mühendislik hesabı yaparsak, MT-25'in şu anki satış fiyatı 18450 TL.

Adam akıllı bilgi bulmak zor ama mevcut gümrük vergisi %30 olması lazım Endonezya'dan gelen motorlarda. Buradan bayi karı Yamaha Türkiye karı gibi şeyleri göz ardı ediyorum, Türkiye giriş fiyatı 11.120 TL gibi bir fiyat çıkıyor. Buradan devam edersek de yeni fiyatı 21250TL olacak gibi, konuştuğum bir Yamaha bayiisi de 22500 TL gibi bir fiyat beklediklerini söylemişti.

https://image.ibb.co/mteAe5/1.png

Zammın yansıması sanırım yeni ithalarlar ile devreye girebiliyor, veya 45gün geçmesi mi gerekiyor öyle bir şey.

kardeş ötv nin kdv sini unutmuşsun.. şaka gibi dimi? ötv nin kdv si he? aldı beni bir gülme..

Gümrük ülkeye giriş fiyatı üzerinden alınır. Satış fiyatı üzerinden koyan geçiriyordur.

CBR 650 F yani kendi motorum üzerinden yola çıkarak konuşuyorum o zaman ülkeye kdv ötv hariç giriş fiyatı 25.362 TL'dir Bu rakamın %20'si 5072 TL'dir. Yani Bu durumda CBR 650 F'in mevcut liste fiyatı 41000 TL. Bu durumda 41000 + 5072 = 46072 TL mi oluyor zamlı fiyat ? Doğrumudur bu hesabım ?

benim hatrıma da bi kdv daha eklesene oraya, gönlüm olsun.

senin köpeen olsun 25'ten veriyorum MT25 alan alsın almayan rüyasında gazlasın haydeee

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------

Gümrük ülkeye giriş fiyatı üzerinden alınır. Satış fiyatı üzerinden koyan geçiriyordur.

ha? :)
Satış fiyatı denilen şey, gümrük vb gibi paralar ödendikten sonra ortaya çıkan şeydir zaten. =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:55 ----------

CBR 650 F yani kendi motorum üzerinden yola çıkarak konuşuyorum o zaman ülkeye kdv ötv hariç giriş fiyatı 25.362 TL'dir Bu rakamın %20'si 5072 TL'dir. Yani Bu durumda CBR 650 F'in mevcut liste fiyatı 41000 TL. Bu durumda 41000 + 5072 = 46072 TL mi oluyor zamlı fiyat ? Doğrumudur bu hesabım ?

Benim tabloma bakmadın umaırm, ÖTV %8 250cc'de. 650F'de ise %38.
650F Japonya üretimi değil diye biliyorum ben, yani vergisi var hali hazırda gümrükten gelirken. Çıplak fiyatı neyse, eğer 25ise evet %20'si kadar artacak gümrük vergisi.
Lakin, gümrük vergisinden sonra ÖTV KDV hesaplanıyor olması lazım.
Bak emin olamadım. :D Belki de vergi binmiyor direk vergisiz fiyattan mtv kdv alınıyordur, ama yok o zaman ithalatı yapılmamış oluyor.
Allah belamızı verdi sonunda.

yok yok vergi matrahlarına gümrük vergisi dahil olması lazım, GV'den sonraki fiyattan ötv kdv alınıyor yani.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zam alma diye gelir indirim al diye gelir :)

ÖTV / KDV hariç 25.362 diyor ama CBR 650F için 19.250 ne acabaa çok kafanı ağrıttım seninde ya kusura bakma :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar