kuğantumu anladım dediğiniz zaman kesinlikle yanlış anlamışınızdır diyodu birisi
o geldi aklıma
o geldi aklıma
Şu 2. sayfa olmamış.
ışık hızını aştığımız anda zaman kavramını aşabileceğimizi okumuş veya izlemiştim![]()
Senin o arastirma dediklerinin fazlası , binlerce yıl evvel Allah'ın ayetleriyle Kur'an da belirtilmiş zaten.Bilmiyorsan aç oku.Hem beyninin cok minik bir kısmını kullanabilen bilimadamlarinin buldukları herseye inanalım mı? Ancak beyninizin kapasitesi kadar bilimsel seylere mantığınız yeter. Ama asıl gercekler Kur'andadır Tayfunboraa.
Senin o arastirma dediklerinin fazlası , binlerce yıl evvel Allah'ın ayetleriyle Kur'an da belirtilmiş zaten.Bilmiyorsan aç oku.Hem beyninin cok minik bir kısmını kullanabilen bilimadamlarinin buldukları herseye inanalım mı? Ancak beyninizin kapasitesi kadar bilimsel seylere mantığınız yeter. Ama asıl gercekler Kur'andadır Tayfunboraa.
Ulem emocan!
islami ateizmden daha iyi biliyon.:mrgreen:
Aynı Masal Kuran da da anlatılır . Araf Suresi 54. Ayet ve Hud Suresi 7. ayette de copy paste edilmişcesine aynı bilgi vardır. Hatta HUD 7 de "başlangıçta o nun arşı su üzerindeyken gökleri ve yeri 6 gün içinde yarattı" -hatalı bilgisi- aynen yazar. (Başlangıçta su olmadığı gibi su çook sonraları orataya çıkan bir moleküldür. )
Kutsal kitapların mantığında Güneş ve ay : Dünyanın etrafında Tanrının kulu olarak hareket eden şeylerdir . Hepsi Tanrıya secde ederler. Ve allah tarafından insanların hizmetine verilmişlerdir ( Nahl Suresi 12.Ayet ) Yıldızlar da geceleyin yön bulabilmek için Tanrı tarafından bize bahşedilmiştir. ( Nahl Suresi 16.ayet ve Enam-97 ) . Kehf Suresi 83-96 ayetleri arasında Zulkarneyn diye birisinden de bahsedilir . Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu ..... ( Kehf Suresi 86.ayet) . Güneşin doğduğu yere ulaşınca ..... . ( Kehf -90 )
Lakin ne güneş ve ay ,Tanrıya secde etmektedir , ne de Yıldızlar biz yön bulalım diye vardırlar. Güneş ne bir balçığa batmaktadır ne de bir yerden doğmaktadır. Dünya düz de değildir.
su, evrenin başlangıcında ortaya henüz ortaya çıkmamış olabilir lakin dünyanın oluşumu milyarlarca yıl sonraAynı Masal Kuran da da anlatılır . Araf Suresi 54. Ayet ve Hud Suresi 7. ayette de copy paste edilmişcesine aynı bilgi vardır. Hatta HUD 7 de "başlangıçta o nun arşı su üzerindeyken gökleri ve yeri 6 gün içinde yarattı" -hatalı bilgisi- aynen yazar. (Başlangıçta su olmadığı gibi su çook sonraları orataya çıkan bir moleküldür.
Bismillah
Enbiya 33. O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler.
bu 1800 lü yıllarda keşfedildi biliyor musun?Bismillah
Ta Ha 53. Rabbim, yeryüzünü size beşik yapan, orada size yollar açan ve size gökten yağmur indirendir. Böylece onunla sizin için yerden türlü türlü bitkileri çift çift çıkardık.
su, evrenin başlangıcında ortaya henüz ortaya çıkmamış olabilir lakin dünyanın oluşumu milyarlarca yıl sonra
buradaki anlatım, dünyanın oluşumundan bahsediyor, yani yanlış zamandan bahsediyorsun sen
ve biz dünyanın kendi etrafında 1 tam turuna "gün" diyoruz
sence yaratıcının günü bu mudur?
bak Kuranın evren modeli nasıl
ne diyor? her birinin bir yörüngede hareket ettiğini
bak diyor ki sadece dünya güneşin etrafında dönmüyor, güneş te bir yörüngede hareket ediyor
peki bu bilgi o zamanın dünyasında biliniyor muydu? kesinlikle hayır, çok yakın zamanlarda keşfedildi bunlar
kopernik dediğin adam 1400 lü yıllarda (Kuranın nuzülünden yaklaşık 800 yıl sonra) yaşadı ve teorisi sadece dünyanın güneş etrafında döndüğüydü
yetmezse bir örnek daha verelim
bu 1800 lü yıllarda keşfedildi biliyor musun?
her konuya dini aletmekten vazgeçsen de alakalı alakasız her yerde yanıldığını ortaya koymak için beni de uğraştırmasan artık
bak ne güzel schrödingerin kedisini arıyorduk biz
Bu arada ışığın sürekliliği olmadığına ilişkin bilgiden söz edildi. burdan yola çıkarak "ışınlanma" hayallerimiz suya düştü diyebilir miyiz ? bu tür konularda bilgili ve ilgili arkadaşların varlığından çok memnun oldum. keyifli forumlar, konu için ayrıca teşekkür ederim.
"Einstein kara delikler konusunda yanıldı" bayağı iddialı olmuş. Doğrusu, Einstein kara delikleri teorik olarak ıspatlamış, ancak gözlem aparatlarının gelişimini doğru tahmin edemediğinden olsa gerek, pratikte asla gözlemlenemeyeceklerini söylemiştir. Tabii ki insanoğlu 10 yıllardır gözlemliyor/inceliyor kara delikleri.
Einstein'ın görelilik kuramına göre evrende ışık hızından (C) daha hızlı etkileşim olamaz; ışık hızı, hız limitidir. Evrenin her yerinde aynıdır. Radyo dalgaları ve gravitasyonel dalgalar da ışık hızından daha hızlı hareket edemezler. Güneş **ping** diye kaybolsa, Dünya ~8.3 dakika daha yörüngede kalır. Çünkü gravitasyonel dalgalar bu süreden daha kısa bir sürede Dünya'ya ulaşmaz.
Ancak kuantuma inince işler değişiyor. 2. sayfada Wiking adlı üyenin attığı çift yarık deneyi videosunu izleyin. Einstein'ın görelilik teorisi evrende ışık hızından daha hızlı bir etkileşim olamayacağını söylese de kuantum dolanıklığı denilen kavram bir çift veya bir grup parçacığın herhangi birinin kuantum halindeki değişimin diğerlerine mesafeden bağımsız anlık etki edebildiğini göstermekte. Zaten Einstein'ın görelilik kuramı bunu doğrudan engelleyen bir şey söylemiyor. Kuantum dolanıklığı standart fizik modelinde çelişki yaratan bir olgu değil.
Hocam özür dileyerek, konu dışı bişey sormak isterim. Profil resmi sana mı ait, çünkü ; ünlü basketbolcu andrei kirilenko çok benziyorsun yahu![]()
kurubuz' Alıntı:Hz. İsa yahudi olarak doğmuş ve yahudi olarak ölmüştür. " Ben size hristiyanlığı getiriyorum" diye bir iddiası yoktu. Kendisinden sonra gelen dönemde öğretileri din haline getirildi.
Bismillah
Maide 44. Şüphesiz Tevratı biz indirdik. İçinde bir hidayet, bir nur vardır. (Allaha) teslim olmuş nebiler, onunla yahudilere hüküm verirlerdi. Kendilerini Rabbe adamış kimseler ile âlimler de öylece hükmederlerdi. Çünkü bunlar Allahın kitabını korumakla görevlendirilmişlerdi. Onlar Tevratın hak olduğuna da şahit idiler. Şu hâlde, siz de insanlardan korkmayın, benden korkun ve âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin. Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendileridir.
45. Onda (Tevratta) üzerlerine şunu da yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş kısas edilir. Yaralar da kısasa tabidir. Kim de bu hakkını bağışlar, sadakasına sayarsa o, kendisi için keffaret olur. Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler, zalimlerin ta kendileridir.
46. O peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsayı, önündeki Tevratı doğrulayıcı olarak gönderdik. Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevratı doğrulayan, Allaha karşı gelmekten sakınanlar için doğru yola iletici ve bir öğüt olarak İncili verdik.
47. İncil ehli Allahın onda indirdiği ile hükmetsin. Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler, fasıkların ta kendileridir.
48. (Ey Muhammed!) Sana da o Kitabı (Kuranı) hak, önündeki kitapları doğrulayıcı, onları gözetici olarak indirdik. Artık, Allahın indirdiği ile aralarında hükmet ve sana gelen haktan ayrılıp da onların arzularına uyma. Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol koyduk. Eğer Allah dileseydi, elbette sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat verdiği şeylerde sizi imtihan etmek için ümmetlere ayırdı. Öyle ise iyiliklerde yarışın. Hepinizin dönüşü Allahadır. O zaman anlaşmazlığa düşmüş olduğunuz şeyleri size bildirecektir.
Kutsal Kitaplar dünyanın 6 günde yaratıldığını söyler . Lakin dünya 6 günde yatatılmamıştır. Zaten yaratılmamıştır bile ki bir süresi olsun .
evet kabul ettikleri dört incildede hristiyanlık ifadesi yoktur.İsa aleyhisselamın peygamberlik dönemi 3 yıldır.Bu 3 yıl içinde kendine inananların sayısı 82 kişidir.@emocan ;
Hz. İsa yahudi olarak doğmuş ve yahudi olarak ölmüştür. " Ben size hristiyanlığı getiriyorum" diye bir iddiası yoktu.
Kendisinden sonra gelen dönemde öğretileri din haline getirildi. Zaten eski ahitin ilk 14 bölümü Tevrattan birebir kopyadır.![]()