sabah yola çıktım, daha ehliyet yok, (ehliyetsiz 4 ay kullandım motorumu)..
sabah saat 7 civarı evden çıktım okula gidicem 8.20 gibi ders başlıyoor..
İZMİRde çiğli den bornovaya doğru gidiyorum... kampüse gidicem..
saat 7.30 civarı ben karşıyaka dan altın yola girilen birleşimdeyim.. aralardan geçe geçe geliyorum.. pek motor yok etrafta çünkü kışın gerçekleşiyor bu olay.. zaten kışın pek motorları durdurmuyorlar.. sonra köprücivarına geldim en sağ şeritten gidiyorum.. yukarıdan köprüden inen karşıyakalı sürücülerle çigli istikametinden gelen sürücülerin ortasından gidiyordum...
vee işte o annn. ilk durdurulmayı yaşıyorum.... polis iki farklı yolun birleşiminde duruyor ki arabalar hemen sağ sol yapıp birbirlerine girmesinler diee..
Polis dur işareti çekiyor, benim farlar açık, kask, mont, pantolon, eldiven, kaskın içinde soğukluğu geçirmeyen siyah süngerimsi bogazlık-kulaklık var..
P: bu ne acele? nie şeritten git miyorsun? kukaların yanıdan geçiyorsun?
B= (Donmuş kalmışım nediceğimi bilmiyorum, sadece adama baka kaldım..)
P: (arkaya geçti, plakaya baktı, varmı yokmu hesabına) plakan var, ehliyet ruhsat varmı?
B= Abi var bi sn.. (kukaların arasında motoru çift ayaklığa aldım, gayet sakinim. motoru kapadım... B varr ama A2 yok bende, kaskı çıkardım, eldivenleri çıkardım zaten göz civarım renk değiştirmiş soğuktan..)
P: Tmm sen donanımlısın anlaşılan, seni pek tutmayayım.. Baksana bu soğukta bu motorlara binenlerde ya akıl yok, yada herşey tamam ki araba kullanmazsınız... dedi ve güldü...
B= bende hafiften titreme modu tabiki, eller üşümüş, abi paramız varda araba mı almıyoz, 2 teker e gücümüz yetioo, 4 teker masrafı aşar felan muhabbetti yaptım..
polis güldü.. bidaa görmeyeyim kenardan gitttiğini dedi.
B= başladım konuşmaya abi ortadan gidiom korna çalıp sıkıştırıyorlar dedim sitem ettim biraz.. hem suçlu hem güçlüyüm yani...:mrgreen:
P: şikayet et bize...
tam kaskı giydim, eldivenleri taktım yola çıkıcam tekrar motor çalıştırdım.. zaten adım adım giden trafik.. adamın biri çıkmış bağırıyooo şikayetçiyim bu motorlardan araadan vızır vızır geçioo demezmi...

r:
polise o esnada korna dütleyip kaçtım.. zaten adamda plakamı almıştır bi sorun olsaydı bugüne kadar çoktan plakaya ceza gelirdi... :queen:
ehliyeti aldım, inanın şimdi polis durdursunda geyik muhabbet yaparım belki diee seviniom...
eğer ehliyet yoksa polis durdurduysa sakın polisin ilk konuşmalarına cevap vermeyin... bırakın iki üç kelime konuşsun polis amcalar.. haklısın abi kusurabakma dersin efendiliğini bozmazsan adamlar halden durumdan anlarlar herhalde... :wiinkk: