Nasıl adammış be bea...
ccbbdd' Alıntı:Adam gitmiş 1250 ye motor almış zor bela...komediye bak şimdi ehliyet 350-400 tl ceza 825 tl,,dikkatimi çeken birşeyde bu yaklaşık 1200 tl nin %80 inin devlete gidiyor olması,neden a2 ehliyeti bu kadar pahalı biri bunu açıklayabilirmi?...2. husus neden bu ceza 825 tl gibi astronomik bir rakam?devlet vatandaştan ne istiyor,ben olsam donumu çıkarıp verirdim polise, al bunu kardeşim götür en başındaki soyguncuya derdim.....Adamın tarz farklıymış güreşçi demekki,,ha bu arada %8 den 22 ye çıkan ötv yi söylemeyide unutmayayım..Devlet vatandaşını soymaktadır.400 tl maaşa çalışmaya mahkum ettiği halkının parasına göz dikmiştir...Şimdi bazı çok bilenler atlarlar o da ehliyetsiz gezmeseydiiiiiiii diye,tamam kardeşim ehliyetsiz gezmesin bu doğru değilde,bunun cezası 825 tl mi olur haa şimdi diyeceksiniz ki caydırıcı olsun ne var yani normal 825 tl,o zaman bende diyorumki madem amaç maximum caydırmayı sağlamak o zaman 5000 tl olsun ceza böyle en azından 3-5 te olsa hergün biri yakalanıyor yeterince caydırıcı olmamış o zaman kimse süremez 5000 tl yi duyan....Arkadaşlar ıskaladığınız birşey var her suçun bir cezası olacaktır elbet fakat at gözlüklerini çıkarıp bu ülke insanının kaç liraya çalıştığına bir bakın 500 tl ye çalışırmı yahu bir insan evladı? 2 çocuk babası çalışırmı? ama ne yapsın mecbur, peki 500 tl ye çalışmak geçinmek zorunda olan vatandaşından hiçmi utanmıyorsun %30 vergi almaya,hiçmi utanmıyorsun 825 tl ceza kesmeye,hiçmi utanmıyorsun ota boka vergi almaya ..hay senin gibi devletin ben....
BBRR' Alıntı:cumuk var bindiremiyolar bartık
yıllar öncede buna benzer bir olayı gazetede okumuştum italyada kendisine ceza yazan polise ceza makbuzunu yediren bir vatandaş çıkmıştı...:cherry:
Polis ne yapsın koymuşlar kanunları ....ceza oranları sakat o arkadaş tam 825 ytl ödemeden alamaz o motoru geri eğer aynı arkadaş tır veya otobüs kullanırken yakalansa yine aynı cezaya çarptırılacaktı komik yanı bu
demonicdreams' Alıntı:Eğer bu adam motorcuysa ben değilim.
Ehliyetsiz motosiklet kullandığı için motosikleti bağlanan bir adam motorsuz kalmanın üzüntüsüyle polise saldıracak kadar seviyorsa motosikletini gitsin bir ehliyet alsın. Savunulacak hiçbir şeyi yok!