Ehliyetsiz ,başkasının motoruyla yakalanmak.

Arkadaşım başkasından emanet aldığı motorla polise yakalanmış.Polis ehliyetsizlikten TC kimlik numarasına para cezası yazmış ve motoru çekmişler.Motor sahibinede ceza gelirmi? Birde ne kadar ceza gelir?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:18 ----------

yukarı ,bilen yokmu

Motosikleti
BWS 100
Dostum ruhsat sahibine ceza gelecektir 250 gibiydi en son;
ehliyetsiz yakalananada 600 gibi bişey olması lazım;
bu fiyatlar kesin fiyat değil; gelen zamlarıyla da ne kadar olur onu bilmiyorum.

Dostum ruhsat sahibine ceza gelecektir 250 gibiydi en son;
ehliyetsiz yakalananada 600 gibi bişey olması lazım;
bu fiyatlar kesin fiyat değil; gelen zamlarıyla da ne kadar olur onu bilmiyorum.

cevap için teşekkürler.Birde otopark ücreti ne kadardır?Olan motorun sahibine oldu.adam emanet verdiğine bin pişman olmuştur.

Motosikleti
BWS 100
birader yanlış olmasın 40 50 falan bişey olması lazım ama bunun hakkında o kadarda bilgim yok.

evet 250-300 civarı ceza alır motosikletin sahibi , aracını ehliyetsiz bir kişinin sürmesine izin verdiği için .

Ehliyetsiz birine motorlu araç verdiği için "İdari Para Cezası" alacak.

20-25 Gün içerisinde posta ile evine gelir.

2008 Yılında 177-TL idi.Şimdi de 220-230 TL olmuştur.

Ehliyetsiz yakalanan hapis cezası alıyor, o da paraya çevriliyor.Yakalanan kişi alkollü ise para en üst sınırdan, alkolsüz ise alt sınırdan.

2010 Yılında alkolsüz olarak ehliyetsiz yakalanmanın bedeli 600-TL idi.

Motorun sahibi, cezanın yatırılıp yatırılmadığını kontrol etsin, yoksa o ceza da O'na kalır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar