Ehliyetli psikopat

29.03.2008 Gaste den alıntıdır.!

Karın amansız yağdığı günlerden birinde, millet sokaklardan kaçarken, biz; yani fotoğrafçı arkadaşım ve ben Bağcılar’a gitmek zorundaydık. Trafiğin genellikle yoğun olduğu Tarlabaşı bile bomboştu ve her zaman kuyruk olan taksilerden hiçbiri ortada görünmüyordu. Bir süre bekledikten sonra, önümüzde bir taksi durdu. Arka camlarından biri kalın naylonla kapatılmıştı ve yapışkanından kurtulan naylon rüzgarla oynuyordu; çaresiz bindik... Şoför, “Bu havada hayırdır?” dedi, biraz laubali… Pek konuşacak halimiz yoktu. Ayaklarımız donmuş, üstelik kırık camın yerine gerilen naylon rüzgarı kesmediği için ısınma umudumuzu da yitirmiştik. “İşimiz var” deyip kestirip attık.
Ancak bizim konuşma isteksizliğimizi hiç mi hiç umursamadı: “Avrupa’da olsak, kar mar vız gelirdi. Bir kar yağdı, yolda araba kalmadı” diye sürdürdü kendi kendiyle muhabbetini… Durmadan anlatıyordu ve her konuda fikri vardı. Ben donan ayaklarımın derdindeyken, pek umrumda değildi söyledikleri. Yanımızdan kırmızı bir araba geçene kadar da umrumda olmadı…
Önümüzde ilerleyen kırmızı arabaya gösterip, “Bak” dedi dikiz aynasından yüzüme bakarak… “Ben bunlara deli olurum. Bir kırmızı arabalar, iki motosikletliler. İkisinin de Allah belasını versin.”

Dayanamadım sordum: “Neden?” Keşke sormasaymışım; içindeki kara kutudan konuştu… “Sinirime dokunuyor işte! Göstermek isteyen, göze çarpmak isteyen, kibirli tipler alır onu… Çok istiyorsa, çarparım biraz” dedi ve asfaltı kaplayan, kayganlaştıran kara aldırmadan, gaza basıp, öndeki arabanın tamponuna dokundu… Biz öylece kalakalmıştık. “Motorlar ise” dedi, “Allahın belaları... Neylerine güveniyorlar? Bir dokunsam altıma alıveririm. Sinirimi bozduklarında, bir burun koyuyorum, Allahları şaşıyor! Devirdim bir ikisini sineklerin…” Sonra direksiyonda olduğuna aldırmadan arkaya dönüp, “Abla, yanlış olmasın, konuştuklarımız aramızda kalsın” dedi.
Ben ve fotoğrafçı arkadaşım dehşete düşüp, sus pus olduk. Taammüden trafik kazası yaratan bir deliye karşı, hele arabasındayken bir şey söylemek zordu. Direksiyon insanı değiştiriyor; ne kadar hastaysa o kadar… İnsana kötücül bir güç veriyor; yalan bir iktidar. Direksiyonda hastalananların hastalığı diğer insanlarda yaralar açıyor üstelik.

20.03.2008 tarihinden bu yana karayolu taşımacılık faaliyeti kapsamındaki sürücüler, ticari araç sahipleri yani kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüs kullanan ticari araç sürücüleri psikoteknik belgeleri olmadan araç kullanamıyor. Kullananlara, kullandıranlara cezai işlem uygulanıyor. Bu değerlendirme, sürücülerin güvenli araç kullanmalarını sağlayan, zihinsel ve psikomotor yetenek ve becerilerinin düzeyini ortaya çıkaracak ve yapılacak kişilik testleri ile sürücülerin ruhsal durumları da belgelenecek (miş.) Bu uygulamanın trafik canavarı portresini ortaya koyacak sonuçlarını merakla bekliyoruz. Haydi, kamusal alandaki çılgın sürücüleri böylece eledik... (Ki o kadar emin değilim.) Peki, geri kalan ve toplu taşımacılık işi yapmayan çılgınlar ne olacak?

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
haklısın maaslesef böleleri var trafikte allah cümlemizi korusun bunlardan!

Allah ıslah etsin bunlar insan diilki..
işte bunları düşünerek kullanmak lazım.. aslında buları toplanıp gün belirlesek belirli aralıklarla dövsek =D saka tabi napsak bilmiyorum, tam koruma tam tedbir...

Wayy be... :cyclopsan

Toplu taşıma ile uğraşanların dörtte ikisi akıl hastası, geri kalan dörtte ikisi de psikopat... :pr::pr::pr::pr:

aksam aksam nasıl sınırlendım yaw. bunlar nasıl ınsan anlamıyorum. aklı sıra delıkanlı, taksıcıya agır abı. ama bılmezkı o asıl delıkanlılık motor kullanmak, bunlara ragmen

hayretler içersindeyim. böyle kanı ve sütü bozuk insanlarla aynı havayı solumak gerçekten koyuyo insana

insanlıktan cıkmış yaratık dövme fiklri guzeL aslında sinek gibi devircekmiş KOMSER NERDE ENDER ABİ DUy BUNLARI VER ODUNU

Tamamda Bu şerefsizin Plakasını Duragını Almak çokmu Zordu Bi Motorcu Dayagıyla Hastanelik Olunca Kendine Gelirdi Köpek Soyu

gece gece tamamen moral bozukluğu ama bu yaratıklara rağmen pes etmeden gayret edeceğiz amacımıza ulaşacağız bunlar elbet bi gün insan olacaklardır...

sıkısmıs trafıkte yanlarından gecerken alacaksın aynasını kalacak ortada.:)

hocam sen aynasını aldınmı oda gider baska motorcunun aklını alır..
bu öküzlere daha insancıl yaklaşcaksınki insan oldugunu farketsin enazından taklit yapar..

evet oda dogru aslında. e bunlara nasıl bır cozum bulacagız.

bırakın beyler ülkeye gereksiz adam bunlar boylelerini direk ortadan kaldıracaksın diycem bi motorcu olarak bizde hasta durumuna düşecez istemeden ama çok sinirlendim gece gece vurasım geldi elemanı Allah Allah hayırdır yaa kusura bakmayın fazla insancıl yaklasamıyorum bu sinirle şu an

benım merak ettıgım ne yapmıs motorcular ona. kac taksıcı motorcu yuzunden olmus?

motorcular ona bişey yapmışki böyle diycem şimdi ama neyse yaa bu konuya yazmıycam daha fazla iyi geceler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yani... allahtan nazaran temiz bi semtteyim ve bizim taksi durağındaki taksicilerden bile birkaçı motosiklet tutkunu.. böyle biriyle karşılaşsam herhalde onu bam telinden yakalamaya çalışır sustururdum..

:pr:allah bin belasını versin o insanların yaw...Nasıl zoruma gitti allahım yaaa:cyclopsan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar