Ehliyeti kaptırmak ve geri almak

Herkese merhabalar.
Ehliyetimi 2 ay kaptırdım.Süresi doldu.Sürücü kursundan a2 ehliyetimi geri alabilmek için bir sertifika almam gerekiyormuş.Bu sertifikayı aldım.Fakat ehliyetime yazılmış bir sürü ceza var toplam 5.000 TL civarında.Ödeyecek bütçem de maalesef yok.Ben bu 5.000 TL cezayı ödemeden sertifikamı verip ehliyetimi geri alabiliyor muyum ? Yoksa cezamı ödeyip mi geri alabileceğim ? Aydınlatırsanız sevinirim.

Borc ile ehliyetin ilgisi olmamasi lazim... da kardes neden bukadar ceza yiyor ehliyeti kaptiriyorsun hic kendini sorguluyormusun? duzeltmek icin onlem aliyormusun?

bence yerinde bir karar olmuş gibi :mrgreen: konuya gelecek olursak maalesef borcunu ödemeden ehliyeti artık alamıyorsun yaklaşık 1 senedir bu şekilde berber bi abimizde kaptırmıştı 600 küsür tl cezası varmış geçmişten ödemeden alamazsın dediler gitti tıpış tıpış ödedi aldı.

Borcu ödemeden alamazsınız diye biliyorum.

O iki ay değilde 2 sene sanırım, alma ehliyeti ne yapcan alıp bidaha kaptırsan 1 sıfır motosiklet parası.

Bi açıklama yapsaydin nasıl oldu bilgi için.

Bir insan 5.000 TL bir cezayı (ticari değilse) nasıl yer?
Ehilyete neden el konur? (Büyük ihtimal alkollü araç kullanmak ya da hız sınırını birkaç kez ciddi şekilde ihlal etmek)

Bence vermesinler sana o ehliyeti.

alkollü olarak 3. kez yakalanınca ehliyete el konuluyor.
zaten 3 kez alkollü yakalanmak demek en az 3-4 bin TL demek. arada hızdan felan da 400-500 yediyse 5 bin lira normal yani.
bence o ehliyeti almayın hocam, kendinizi düşünmediğiniz belli bari başkalarının hayatını riske atmayın.

yanlış hatırlamıyorsam eğer; 2016 ağustos ayından önceki cezaları ödemen gerekmiyor ama bu tarihten sonra bir ceza varsa bunları ödemeden ehliyetini alamıyorsun. ilgili trafik birimi ile gidip yüz yüze görüşmenizde fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar