ehliyeti farklı ilden alabilir miyim?

ilk önce sunu belırteyım baslıgı mumkun mertebe kısa kesmek ıstedıgım ıcın bıraz anlamsız gorunuyor farkındayım,bunun ıcın bastan ozur dıleyım,gelelım soruma; ehlıyet kursuna ankarada gıttım,sınavı gectım,sertıfıkayı ankarada aldım ancak daha sonra antalyaya atandım ve ehlıyetı subeden alma ımkanım olmadı, acaba ankarada aldıgım sertıfıkayla antalyadan ehlıyetı alabılır mıyım? yoksa sadece ankaradan mı alabılırım? ılgılenen arkadaslara sımdıden tesekkurler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ilk önce hayırlı olsun abıcım.....
sadece ank dan alırsın abıcım.....ilçesinden bile alamazsın....zaten imnıyet sarayına sabah gıtsen en fazla yarım saat sürüo...ama ehlıyetı alınca hemen bak hangi sınıf oldugune...gerzekler benımkını A2 yerıne B vermıslerdı...gidip geri değiştiirttim...

aynı il içerisinde isen ehliyeti aldığın ilçeden başvurmak zorundasın.fakat il değiştiğinde bu mecburiyet ortadan kalkıyor ama işlemler biraz uzun sürsede farklı ilden alabilirsin

Sertifikayı Türkiye'nin her ilinden ehliyete çevirebilirsin ama trafik tesçil bürolarındaki polis memurları, sahtekarlık varsa anlayamam kaygısıyla olumsuz bakıyorlar.

Diyelim ki B ehliyetini Ankara'dan aldın. Sonra Antalya'da A2 sertifikası aldın. O zaman Antalya'daki polis memuru Ankara'dan faks ile gerekli bilgileri alıp A2-B olarak sana ehliyeti tanzim ediyor.

İsteseler aynısını sertifika için de yapıp o ilin Milli Eğitim Müdürlüğünden teyit edebilirler ama zahmete girmiyorlar.

Sana tavsiyem, sözlü ret cevabı ile yetinme. Ret gerekçesini, ilgili kanun maddesini vererek sana yazılı olarak bildirsinler. Hakikaten kanuni bir engel varsa sen de biz de öğrenmiş oluruz.

vallaha ne yalan soyleyeyım ıkı farklı polıs memuruna sordum,bırı alabılırsın derken bır dıgerı alamazsın dedı,ben de arada derede kaldım, buradan(antalyadan) alabılırsın deseler cok rahat alabılırım ancak ılla ankaradan alacaksın derlerse o benı bıraz zorlar... neyse yıne de cok sagolasın arkadaslar.verdıgınız bılgıler ıcın

Aga alamazsın ! Sertifikayı nerden aldıysan ehliyeti oranın emniyet müdürlüğünden alacaksın :)

neden alamasın devlette süreklilik esas değil mi?
bir ilde kazanmış olduğun hakkın belgesi ile başka bir ilden alabilmen lazım
bütün sistemler anlık bilgisayar ağları üzerinden yürütülüyor e-devlet diyorlar o zaman görelim kurulmuş olan alt yapının nasıl olduğunu. vatandaş kazandığı hakkı istediği yerde kullanabilir. ankarada yapılan sınav ile antalyada yapılan sınav arasında fark oluyorsa sistemin gözden geçirilmesi gerekir.
devlet vatandaşına zorluk çıkarmaz. zorluğu çıkaranlar insiyatif almayan bürokratlardır.
sonuç olarak eğer sen sürücü belgesi hakkını elde ettiysen değişen ikametinin bağlı olduğu yerden alabilirsin.

TuğrulÖzbek;570207' Alıntı:
neden alamasın devlette süreklilik esas değil mi?
bir ilde kazanmış olduğun hakkın belgesi ile başka bir ilden alabilmen lazım
bütün sistemler anlık bilgisayar ağları üzerinden yürütülüyor e-devlet diyorlar o zaman görelim kurulmuş olan alt yapının nasıl olduğunu. vatandaş kazandığı hakkı istediği yerde kullanabilir. ankarada yapılan sınav ile antalyada yapılan sınav arasında fark oluyorsa sistemin gözden geçirilmesi gerekir.
devlet vatandaşına zorluk çıkarmaz. zorluğu çıkaranlar insiyatif almayan bürokratlardır.
sonuç olarak eğer sen sürücü belgesi hakkını elde ettiysen değişen ikametinin bağlı olduğu yerden alabilirsin.

bencede öyle olmalı ama tugruk özbek kardeş dediklerinde çok haklısın:cat: :cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar