Ehliyeti alamama gibi bir ihtimalim var mı?

Merhabalar, uzatmadan konuya gireyim sol elimde doğuştan 3 parmak yok, olanlarda normal parmak uzunluğundan kısa ( Serçe ve baş parmak). Geçtiğimiz günlerde sağlık ocağına ehliyet için sağlık raporu almaya gittim, direk vereceklerini düşünmüyordum elbette beni şehrimin üniversitesine, sağlık kuruluna sevk ettiler. Ben o günümün tamamını alır sonraki günlerde de sürücü kursuna başvururum diyordum, fakat öyle olmadı. Ortopediye gittim ve bana bir kağıt verdiler ve il sağlık müdürlüğüne gideceksiniz dediler. İl sağlık müdürlüğüne gittiğimde 27 Ağustosta olmam gereken yeri söylediler. Yani yaklaşık 2 haftadır oradan oraya sevk ediliyorum doktorlara soramadım sağlık ocağında bir tanıdığımıza sorabildim, o pek bir sıkıntı olmaz ama uğraştırır dedi. Yine de buradan da sorayım dedim ehliyetim A2 olacak, alamama gibi bir durumum olabilir mi? daha önce vitesli motosiklet kullandım ben kendimi biliyorum ama doktorlar bilmiyor tabi ki.

Ortopedi değerlendirir muhtemelen ondan uğraştırıyorlardır.
Doktorun değerlendirmesini istemişler.
Kullanıma uygun ya da değil diye.

istemeyecekler geçer not vericekler sağlık raporunu vericekler direkt
O da bir ihtimal sağolun ama çoktan randevuyu aldım bile.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde A2 değil de H ehliyet verme ihtimalleri olabilir mi? istemiyorum da ondan soruyorum.

Randevuyu aldın da devlet verirse ehliyet sahibi olamaz raporu sonra bir daha alamama şansın oılmasın.
İyi araştır.
Arkadaşın dediği gibi özel hastanede bakmıyorlar ver parasını al kullanabilecek ve hayatını ve başkalarının hayatını tehlikeye atacak sorunun yoksa.

Randevuyu aldın da devlet verirse ehliyet sahibi olamaz raporu sonra bir daha alamama şansın oılmasın.
İyi araştır.
Arkadaşın dediği gibi özel hastanede bakmıyorlar ver parasını al kullanabilecek ve hayatını ve başkalarının hayatını tehlikeye atacak sorunun yoksa.
Doğru diyorsunuz teşekkür ederim.

Motosikleti
Honda CBR500R
Seninkinden ayrı Parkinson hastası 70 yaşında bir tanıdığıma özel hastane ehliyet için sağlık raporu vermişti. Bildiğim kadarıyla bakmıyorlar direkt parasını ver, raporu al şeklinde çalışıyorlar.

Tabii bu tanıdık hasta ve araba kullanmasına rağmen kaç kez kazaya davetiye çıkardı orası ayrı konu.

Motosikleti
D400
Ben alamama konusundan öte kullanma kısmına takıldım.

5 parmaktan 3ü yok 2si kısa, ; gidonu nasıl kavrayacaksınız ya da debriajı nasıl çekeceksiniz o kısmı anlamadım.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Vermeyebilirler ama bence sen sürme zaten. Sıkıntı yani manetleri nasıl sıkıcan?

%100 hakim değilim mevzuata, GPT'nin uydurma olması muhtemel yanıtına göre baş parmak eksikliği büyük eksiklik olarak görülüyor. Hem baç parmak hem işaret parmağı yoksa sanırım motosiklet ehliyeti verilmiyor.
Onun dışındaki durumlar ayrı ayrı değerlendiriliyor sanırım ama hangi hastanenin ortopedi servisi konuya böyle bakar bunları bilir falan oraları muamma.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hocam oncelikle motosiklet askina hayran kaldim. Lakin eger tecruben yok ise ve rapor alip resmi olarak kullanabileceksen, bence ciddi bir calisma yap. Vitesli motor zor olabilir. debriyaji gectim hakimiyette zorlanman da mumkun. Hakimiyetini destekleyecek protez dusunebilirsin sadece motor kullanmak icin. Aldigin karari iyi degerlendir. Kolayliklar dilerim. Hersey gonlunce olsun

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
O da bir ihtimal sağolun ama çoktan randevuyu aldım bile.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Birde A2 değil de H ehliyet verme ihtimalleri olabilir mi? istemiyorum da ondan soruyorum.
H sınıfı ehliyetler kalktı. Hangi ehliyet var ise o sınıf yazılır ve altında kodlar içerir. Atıyorum b sınıfı ehliyeti olan birinin 47 kodu iki teker araç kullanamaz gibi.

Öncelikle hepinize teşekkür ederim, fakat ben vitesli motosiklet daha önceden kullandım he tabi kilometrelerce kullanmadım. Arkadaşımın motosikletini deneme amaçlı kullandım, vitesi arttırma düşürme gidonu sıkamama gibi bir durumum söz konusu değil. Tabi bunu size anlatması zor elbette. Debriyajı da kolay bir şekilde sıkabiliyorum, gündelik hayatımı kısıtlayan bir durum söz konusu değil. Sadece sol elimde var sağ elimde bir sıkıntı yok. Alamama durumunda ise bazen, eğer vermeyeceklerse uğraştırmazlardı düşüncesi geliyor (kurul vs).

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Ortopedi engeli olan kişilere komisyon hali hazırda ehliyeti olan kişilerin çok ehliyeti iptal olan kişiler oldu. Gelişmelerden haberdar edin bizde öğrenelim nasıl hallolduğunu.

Motosikleti
yok
boşver motoru araba al yağmurdan rüzgardan korur müziğini açar dinlersin

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Özel tertibatlı motosiklet , ya da dct denilen sistemli motosikletlerden kullanabilirsiniz.. Tabi sağlık kurulundan onay alarak..
Prosedürleri vardır mutlaka.. Sakatlığınızın derecesi çok önemli burada..
Sıfır alırsanız ÖTV indiriminiz bile olabilir..

Ortopedi engeli olan kişilere komisyon hali hazırda ehliyeti olan kişilerin çok ehliyeti iptal olan kişiler oldu. Gelişmelerden haberdar edin bizde öğrenelim nasıl hallolduğunu.
Sağolun mutlaka yazarım buraya.
boşver motoru araba al yağmurdan rüzgardan korur müziğini açar dinlersin
Hocam o ne alaka şimdi çözemedim.
Özel tertibatlı motosiklet , ya da dct denilen sistemli motosikletlerden kullanabilirsiniz.. Tabi sağlık kurulundan onay alarak..
Prosedürleri vardır mutlaka.. Sakatlığınızın derecesi çok önemli burada..
Sıfır alırsanız ÖTV indiriminiz bile olabilir..
ÖTV alacak kadar bir engel oranım yok zamanında bakmıştık yok gibi bir oran çıkıyor. dct şanzımanı da sanırım skuter tarzı oluyor yanlışım yoksa o zaman arka freni sıkan debriyajı da sıkar ki scooter da kullandım onda da bir sorun çıkmadı tabi ben ne kadar anlatırsam anlatayım doktorlar kara kaşıma kara gözüme bakmayacakları için muayene edeceklerdir, içime kurt düşüren şey de onay vermeme ihtimalleri.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sağolun mutlaka yazarım buraya.

Hocam o ne alaka şimdi çözemedim.

ÖTV alacak kadar bir engel oranım yok zamanında bakmıştık yok gibi bir oran çıkıyor. dct şanzımanı da sanırım skuter tarzı oluyor yanlışım yoksa o zaman arka freni sıkan debriyajı da sıkar ki scooter da kullandım onda da bir sorun çıkmadı tabi ben ne kadar anlatırsam anlatayım doktorlar kara kaşıma kara gözüme bakmayacakları için muayene edeceklerdir, içime kurt düşüren şey de onay vermeme ihtimalleri.
DCT şansıman scooter olmuyor, scooterlarda CVT var, bu dct honda'nın geliştirdiği bir şey, african twin gibi büyük motorlarında da var, solda debriyaj maneti yok, vitesi otomatik değiştiriyor, arka fren yine sağ ayakta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar