Daha dün ışıklarda yanımdaki araçta bir sürü kafa bana bakıyordu. önde oturanın sorduğu soru şu;
-Motorlarada ışıkta geçince ceza varmı?.
-e yani abi, taşıt bu..
-vaybee
İçimden, bu adamı bunu düşünmeye iten şeyin ne olduğunu sordum kendime..cevaplar aslında çok basit.
-Pizzacılar bere takar gibi kask takıyor..
-Kırmızı dersen.. pizzacıya lahmacuncuya ters (koşuyolu caddesindeki servisci arkadaş buradaysa forzayla göbekten alıcaktım altıma seni. yapma arkadaş.)
-Kaldırım mı dersen, ters şeritmi desen hepsi var..
Kimse alınmasın ama bunu istanbulda %90 pizzacı ve pide-lahmacun servisi yapan scooterlarda görüyorum. geçen gün servis yapan scooterlardan biri düşmüş ve bizim arkadaşın araca sürüklenip vurmuş. çocukta ne ehliyet ne kask var diyor acımış.. ben yoktum ah orada olacaktım o iş yeri sahibine neler yapardım.
Kısaca bizim toplum olarak bazen dile getiririz ya "şu zaman değişecek" , "herşey değişiyor"," daha iyi olacak" bana bu sözler hiçbirşey ifade etmiyor,bir ışık göremiyorum..anlatabiliyormuyum.
İstanbuldaki trafik ahlakı içindir bu söylediklerim. aracından kamyonuna, tırına motoruna varana kadar bu böyle maalesef. He ben çok mu iyiyim bu konuda. hayır değilim.. üzüm üzüme baka baka kararıyor. sakin kullandığım anda bir araç yada trafikteki bir etken tüm dengemi alt üst edebiliyor ve sizi o sakinlikten alıp uzaklara götürüyor. genelde sakin olmaya çalıştığım fakat bu cani sürücülerle saklambaç oynadığım yerdir istanbul. tekeriniz düz bassın.