Ehliyet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar bu gün ilçedeki tek sürücü kursuna gittim biraz bilgi edinmek için(fiyatlar:)). Neyse a2 kurs ücreti çerçevede 350 yazıyor dedi sana 300 yaparız taksitte yaparız vs. akıl onlarda ya beni kekleyecekler.:)Neyse ben onu büyük ihtimalle 270e kadar indiririm heralde nakit diye ama kendilerini çok zeki sanıyorlar heryerde ayrı fiyat yazıyor.:)

Asıl soruma gelicek olursak.

1-Gelişim sürücü kursu sayfasında sağlık raporuna 35 ytl demiş bu heryerde aynımı?

2-Gelişimin sitesinde 6 hazirana kadar kayıt olabilirsin denmişti bizim burda 10mayısa kadar diyor üstelemedim tamam dedim. Yanlız Savcılık belgesi ve milli eğitime yatırılacak 40ytl sınav ücretleri ile ben mi ilgilenicem kurs mu?

Cevaplarınız için teşekkürler şimdi gitmişken bunlarıda sorsaydın da aklında soru kalmasaydı diyebilirsiniz biraz aceleye geldi sadece kurs parasını sorabildim.:)

Motosikleti
BWS 100
şimdi
1. için sağlık raporunda gider kendi aile hekiminden beleşe yaptırırsın heyet meyet hikaye(aile hekimliği oralarda varmı bilmiyorum) o 35 lirayı yaptırdığın yer ile o kursun aarasında kırışırlar....
2.doğru olanda tahminimce 6 hazirandır seni kapmak için 10 mayıs demiş olabilirler
bende alacakken biri 5 şubat dedi biri 2 mart dedi gittim 1 martta kayıt oldum savcılık belgesini kurstan kağıt veriyorlar ben kendim gidip savcılıkta imzalattım 5 ytl ye. milli eğitime olan parayıda kurs yatırır....

bunların tümü benim bu son döneme kayıt olurken yaptığım şeyler....

bence cok pahalı ben yazıldım 175 ytl ye 300 ytl ye b veriolar bence bi yanlışlık var...

Motosikleti
BWS 100
arkadaşımda vardı benim ucuz yazıldım diye seviniyordu
ama bu işte sağlık raporu yok ehliyet masrafı filan derken benimkini geldi geçti
benim aldığım kurs battı o ayrı bir konu son öğrencileri benim....
EĞER TANIDIKLARINDAN FİLAN DAHA ÖNCE ALDIĞI YER VARSA GİT ORADAN AL DERİM

1- ben sağlık raporunu sağlık ocağından aldığım için fiyat konusunda bi bilgim yok
2- sınav ücretiyle sen ilgileneceksin. vakıfbank a felan yatırılıyodu galiba
dekontu sürücü kursuna vereceksin

öncelikle sağlık raporuna para vermene gerek yok sağlık ocağına git 5 kuruş para vermeden sağlık raporunu alabilirsin
kursa verdiğin fiyat bence çok fazla 200 TL ye düşürmeye bak
40 TL ücretle sen ilgileneceksin bankaya gidip yatırılacak
sabıka kaydı alman gerek oda 5 TL :)

arkadaşlar soruları kısaca cevaplayayım.
Hem a2 motor ehliyetimi alırken hem de b sınıfı motor ehliyetimi alırken ister istemez tecrubelendim bu konuda..

1)Öncelikle sınav ücretini sen yatıracaksın. Kurs falan ilgilenmez. Gideceksin vakifbanka ehliyet için para yatırcam dersin onlar biliyorlar zaten.

2) Kurs ücretini biraz daha indirtirsen iyi olur. Biiraz pahalıca geldi banada. 250 ytl ye falan indr sen onu. Biraz pazarlık yap.

3) Yanlış bilinen bişey. Sağlık raporunu sağlık ocakları vermiyor. Sağlık ocaklarının verdikleri rapor ehliyet için geçerli olmuyor. Sonradan diğer yaptığınız her şey boşa gider. Boşa gider derken sonradan bidaha sağlık raporu için uğraşırsınız. Ben kursa parasını verdim onlar ayarladı bana bitane. Bu tür şeylere katlanacaksın mecburen.

4) Kayıt konusunda da, her kursun evrakları milli eğitime teslim etme tarihi faklıdır. Ama aralarında çok fazla gün oynamaz. Bir iki hafta bişey oynar. O yüzden öyle demişlerdir sana...

5) 10 tane resim isteyecekler. Sabıka kaydı, ikametgah, öğrenci belgesi veya diploma fotokopisi ıvır zıvır nefret ettiğim şeyler. Bunları hazırlıcan teslim edicen kursa. Biraz uğraştırıyor açıkçası. Allah yardımcın olsun....

Sağlık ocakları artık rapor verebiliyor.Önceden veremiyordu annem hemşire oradan biliyorum.:cat:

arkadaslar benımde bı sorum var bende bugun sordum adamın verdıgı fıyat şu

90 kurs ucretı
40 sınav
40 bankaya
30 saglık
100 de trafık(kart ucretı dahıl)

topmlam 200+100 trafık
sızce ızmır ıcın bu fıyatlar nasıl(sehırden sehıre fark edıyomus)

bende saglık raporunu saglık ocagından yaptrayım dıyorum ama benım sıgorta yok suan öss hazırlanıyom öğrencı olmadıgım ıcın babamın ustunden sskyı kullanamıyom şu saglık raporunda yardımcı olurmusunuz

ayrıca benım b ehlıyet oldugu ıcın sadece nufus fotokobısı ve ehlıyet fotokobısı ıstedıler bırde sabıka kaydı(b ehlıyetımıde bu surucu kusumdan almısıtım)

Son düzenleme:

90 kurs ucretı
40 sınav
40 bankaya
30 saglık

topmlam 200+100 trafık

bende saglık raporunu saglık ocagından yaptrayım dıyorum ama benım sıgorta yok suan öss hazırlanıyom öğrencı olmadıgım ıcın babamın ustunden sskyı kullanamıyom şu saglık raporunda yardımcı olurmusunuz

ayrıca benım b ehlıyet oldugu ıcın sadece nufus fotokobısı ve ehlıyet fotokobısı ıstedıler bırde sabıka kaydı(b ehlıyetımıde bu surucu kusumdan almısıtım)

kurs ücreti bileciktekine göre ii
burda kurs ücretine sadece 300 diyolar ama arkadaş 200 e anlaşmıştı peşin verdiği için

devran31 sağlık raporu almak için ssk lı olmana gerek yok kimliğinle ve 1 resimle git yeter.
sağlık ocakları kesinlikle sağlık raporu verebiliyor geçen sene a2 aldığımda sağık ocağından almıştım bu sene b sınıfı için yine sağlık ocağından aldım hiç bir sorunda çıkmadı :cat:

sağlık raporu ücreti kalktı arakdaslar bilginiz olsun sağlık ocaklarına sağlık karneniz ile gidin ücretsiz yapılıyor daha yeni iki arkadaşım ehliyet için gittiler

saolasın koray bu arada adım devran,devran dıyebılırısn yanı :) ayrıyetten bu 200 olan ucretı kredı kartına 4 e boldurcem,anlastık adamla...
yanı boylelıkle 200 olan komple fıyat 170 e dusuyo saglık raporunu saglık ocagından alırsak çok saolasın inş dedğim gibi olurda 30 tl boşa masraftan kurtulurum

Cevaplarınız yeterince açıklayıcı olmuş.Sağlık raporunu burda sağlık ocağından alırım bedaya olursa çok iyi ssk var bende ama bilemiyorum inşallah bedavaya olur.

Kurs ücretini de dediğim gibi indirmek istiyorum devran 31 arkadaş 90 ytl'ye gidebildiğine göre bizede indirim yapmaya hakları var.350 lira nedir ya bana diyor 300 olur.250 peşin vericem kabul ederse eder etmezse etmez.Yarından itibaren şu evrakları toplayacağım.

G.BEREKET meraak etme sağlık ocağından rahatlıkla alabilirsin yeterki erkenden git sağlık ocağına genellikle dolu oluyor :)
kurslar oldukça indirim yapabiliyor ben b sınıfı ehliyeti 200 TL ye kayıt olmuştum :)

berkeket kardesım burda kur ucretleri 150 ama sen yabancı degılsın 100e olur sana dedıler 100 olsa toplam fıyat 210 olcaktı duz hesap onlarda 90 yaptı bide bu 200ü kredi kartına 4 e boldurdum düşün yani peşin yada eldende vermıcem... senın fıyat ultra uçuk ben sana b ehlıyeı masrafımı soyleyım

b ehlıyeti
200 kurs
35 saglık
35 banka
35 sınav
5 sabıka

toplam 310+240 tarfiğe verdım toplam 550 ye aldım

Yani ben vericeğim paray b alırım yuh ya.
Bakalım birkaç tanıdık var halletmeye çalışçam. Olmadı bizim mahallede arkadaşımın eniştesi sürücü kursu sahibi belkide çok cüzzi bir miktara beni bağlarlar.:)

90 kurs ucretı
40 sınav
40 bankaya
30 saglık

topmlam 200+100 trafık

ben küçük parkta b+a2 için para aldım bana 520-530 arası bişeyler tutacak hepsi dedi

Ben ehliyeti alıcam da ailem bir türlü yanaşmıyorum motor işine kenarda var 600-700lira param 5-6 aydır motor istiyorum diye biriktiriyorum.Şimdi ben ehliyeti alırım ekipmanları az çok toplarım tekrar babamdan motor isterim bu seferde olmaz derse o zaman külahlar değişicik neler olucak bilmiyorum.

kurslar arasındaki temel fark direksiyon eğitimi veriyorlar mı vermiyorlar mı? veriyorlarsa kaç saat? eğer hiç motor sürmediysen aradaki farka bakmayıp eğitimini alsan iyi olur hem o eğitim sırasında tarzını da keşvetmiş olursun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar