Ehliyet ve Zaman

Merhaba arkadaşlar ben motosiklet ehliyetine 1 haziranda kaydoldum 16 sında sınav var yazılı tahminen ne zaman direksiyon sınavına girerim ve ehliyetim elimde ne zaman olur..Bir abi beni korkuttu kartın sana gelmesi 3 ayı bulur dedi sizce böyle birsey varmi ?

Iyi forumlar :)

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
3 ay olmasa da 2 ay olabilir.
6-7 Ağustos'ta direksiyon sınavı varmış. Sınavdan sonra başarılı olursan sürücü kursu 1 hafta sonra sertifikayı verir. Emniyete gidip de ehliyetini bastırırsın.

Emniyetten randevu alman gerekiyor ehliyet için. İstanbul'daysan randevu alabilmen zor iş. Muamelecilere 100 150tl yedirmen gerekir çabuk olması için.

Online sistemde yer varsa 15 20 Ağustos gibi randevu almaya çalış.

Ben hatay iskenderundayim çok kalabalık bir yer değil nüfusu falan 300. 000 falan peki erken ciksinda para yatırmaya hazırım kime rüşvet verecez erken çıkarsın diye

pea

Motosikleti
Hatay'da gerek olmayabilir böyle bir şeye. Randevu alabiliyorsan sorun yok.

Eğer randevu alamazsan, trafik emniyet müdürlüğü civarında "trafik müşavirleri" oluyor, yani muameleci. Hatay'da yoktur belki böyle bi sistem.

Olabilir öyle olursa peki ne kadar sürede çıkar direksiyon sınavından sonra

pea

Motosikleti
Randevuyu ne zamana alabilirsen. Randevuya gittiğinde tüm belgelerin tam olmalı(sürücü kursunun vereceği sertifika özellikle)
Emniyete belgeleri teslim ediyorsun, geçici sürücü belgeni veriyorlar. Bu belgeyle trafiğe çıkabilirsin.
10 gün sonra da adresine PTT ile ehliyetin geliyor.

Çok sevinçliyim helede sertifikayi verdikten sonra geçici ehliyet için :) ehliyetsiz kalmayacam yani iyi ya

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar