Ehliyet sınavına da Giriverdik.

ben tek bir soruda takıldım y kitapçığında
manyetolu sistemle ilgili soru şöyleydi sanırım manyetolu ateşleme sisteminda aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir gibi türünden bir soru
a- püskürtmeli sistem
b-buji ile ateşlemeli sistem
diğer iki şık zaten yanlış manyetolu sistemi hiç duymadım ama zannedersem püskürtmeli sistemden bahsediyor eğer bujiyse tek yanlışım bu

bir de bir sorum daha olacak direksiyon sınavına kendi scooterimle girebilirmiyim acaba ??????

Son düzenleme:
bende 2009 alcam inş sınava girenlerle konusuyorum eskisi gibi kolay deil ehliyet almak çok zor diolar sorular boru gibiymiş gerek yok bu motor ehliyetine ama rahat gezemiyoruz bisiklet yada motor ne fark etmiş :D

ben buji ateşlemeli olanı işaretledim. Y kitapçığında B şıkkı :)

ben buji ateşlemeli olanı işaretledim. Y kitapçığında B şıkkı :)
tamamda kafa karıştırıyorlar benim bildiğim buji sıkıştırılan hava ve benzini distrübitörden sırası gelen bujiyi ateşler manyeto ne ilk defa duydum püskürtülen yakıtta manyeto gibi birşeyle çakılıp tutuşturması lazım

manyeto sistemi zaten birbirine mesafeli 2 probun arasında kıvılcım atlamasıdır, prob gerilimleri yukseltilir ve oyle bir yuk durumuna gelir ki havanıın yalıtkanlıgı delinir ve problar arası yuk gecişi olur ve kıvılcım meydana gelir. buji de bu sistem. ben sınavda boyle bir mantık yurutup buji diye işaretledim...

bende geçen sene ağustosta almiştım ehliyetimi.trafikten 90,ilkyardımdan 95,motordan da 90 :) sıkı çalışmıştım ama.. geçmiş olsun,hayırlı uğurlu olsun,keyifli sürüşler dostlar..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bakıyorum hemmen.
korku dolu bakışlar bunlar :)

ilk yardimdan bi yanlis,,motordan 2 yanlis,,cevredende 5 yanliş cıktı:cherry:

artik sükür 17 yasinda bi motrcu olmama az kaldi::coool::

bi ehliet aliim sıra bide motor almaa gelse perfect olcakta ahhh ahhh:cat:

motordan kalabilirim dıye korkuyordumkı geçmişim 3 yanlısım varmıs :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben ne yaptığımı unuttum :)
hatırlayamıyrum verdiğim cevapları.
bi kaç soruda korkum var . umarım yanlış yapma hakkım olan sorulardır..

Şimdiden Hayırlı olsun herkese ben geçen sınavda 70 küsür aldım fakat kopya iddası ile sınavım geçersiz sayıldı itiraz edecek bi makam da yoktu bu ay giremedim bidahaki ay gireceğim inşallah o kopya çektiğimi belirten hocanında oğlu veya kızıda inşallah ehliyet yüzü görmez başka bişey demiyorum!!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar