Ehliyet seviyesi sorunu

127

Merhaba arkadaşlar. Normalde A2 ehliyetim vardı. Bir kaç hafta önce kaybettim ve bugün yenisi için başvurdum ama polis in bana verdiği kagitta A A2 A1 var. Yani bütün hepsini yazmış. Sorduğum da sağlık raporuyla ilgili bir kısmı filan gösterdi de merak ettiğim şu; şimdi kart geldiğinde üstünde A da yazarsa ben A uygun 500cc üstü motor alabilir miyim yoksa sistemde hala A2 ehliyet mi görünür yani bana gelen kart yanlış doldurma kaynaklı A gelme ihtimali var. Ama asıl ehliyetim A2 olduğu için arada kaldım. Kartta A yazsana da sistemde A2 midir yani kısaca? Bir keresinde tablet gibi bir şeye tc mi girip bilgilerime bakmıştı orda ehliyetimin seviyesi yazıyordur heralde dimi?

127

Nasıl yani? Benim daha 2 sene dolmadı seviye atlamak için yani 500cc üstü kullanamıyordum yeni ehliyet çıkarmıştım zaten onu kaybettim yani. Yeni sistemin A2 si vardı bende.

Ehliyeti yeni yasadan önce alanların hepsi otomatikmen A ehliyeti oldu eğer yeni yasa yürürlüğe girdikten sonra aldıysan A2 devam eder

127

Ehliyeti yeni yasadan önce alanların hepsi otomatikmen A ehliyeti oldu eğer yeni yasa yürürlüğe girdikten sonra aldıysan A2 devam eder

Ehliyet sınavına filan 2016 ocak girmiştim sanırım ehliyeti şubatta çıkarttım.

Ehliyet sınavına filan 2016 ocak girmiştim sanırım ehliyeti şubatta çıkarttım.

Sen kursa ne zaman kayıt oldun o önemli şimdi 2015 aralıkta kaydı yaptın yazılı sınavı geçtin ocakta direksiyon sınavını girip ehliyetini alınca eski sistemde almış oldun kısaca 2015 de kayıtlı olduğun için ehliyetin eski sistem üzerinde işlem gördü değişincede otomatikmen A sınıfı oluyor

He dersen ben yeni tip ehliyet aldım onda bile a1 a2 vardı sadece şimdi hepsi var dersen ortalık karışır :)

127

Sen kursa ne zaman kayıt oldun o önemli şimdi 2015 aralıkta kaydı yaptın yazılı sınavı geçtin ocakta direksiyon sınavını girip ehliyetini alınca eski sistemde almış oldun kısaca 2015 de kayıtlı olduğun için ehliyetin eski sistem üzerinde işlem gördü değişincede otomatikmen A sınıfı oluyor

He dersen ben yeni tip ehliyet aldım onda bile a1 a2 vardı sadece şimdi hepsi var dersen ortalık karışır :)

Demeye çalıştığım bu :). Elimde ki geçici kağıda göre bana gelecek ehliyette A A1 A2 yazacak ama normal de kaybettiğim yeni tip ehliyette A yoktu. Şimdi ciddi anlamda tekrar gelecek yeni ehliyette A da olma ihtimali var. Eğer öyleyse sistem de A olur mu onu merak ettim ama sanırım daha önce başına böyle bir şey gelen yok. Bakalım ehliyeti bekleyeceğim. Eğer üstünde A yazıyorsa burda paylaşırım mevzuyu sonra da gidip sorarım sistemde A mi görünüyorum yoksa A2 mi diye. Bence sadece kartta bir hata olur sistem beni hala A2 olarak görmeye devam eder.

Demeye çalıştığım bu :). Elimde ki geçici kağıda göre bana gelecek ehliyette A A1 A2 yazacak ama normal de kaybettiğim yeni tip ehliyette A yoktu. Şimdi ciddi anlamda tekrar gelecek yeni ehliyette A da olma ihtimali var. Eğer öyleyse sistem de A olur mu onu merak ettim ama sanırım daha önce başına böyle bir şey gelen yok. Bakalım ehliyeti bekleyeceğim. Eğer üstünde A yazıyorsa burda paylaşırım mevzuyu sonra da gidip sorarım sistemde A mi görünüyorum yoksa A2 mi diye. Bence sadece kartta bir hata olur sistem beni hala A2 olarak görmeye devam eder.

Sisteme ne girdiler ise o gorulur,sistemde baska,kartta baska olurmu hiç? mantiksiz,sonucta kart basimi sisteme gore isler,sen istersen kagida alfabeyi yaz,basim olayinda neyse seviyen o yazilir..

E-devlete gir bak orda yazıyor ehlıyet bilgilerin.

Nasıl yani? Benim daha 2 sene dolmadı seviye atlamak için yani 500cc üstü kullanamıyordum yeni ehliyet çıkarmıştım zaten onu kaybettim yani. Yeni sistemin A2 si vardı bende.

hocam ses etme al A ehliyet kartını bak işine ffazla irdeleme bence.....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar