Ehliyet KAN GRUBU KARTI

Herkese Tekrardan Hayırlı Geceler :) ,

Daha önceki konularımda da belirttiğim gibi Ehliyet için dosyalarımı bekliyordum.
ve sonunda dosyalarım geldi,

Emniyetten yarın'a yani 28 Kasım'a Randevu aldım. Saat: 14.30

Yanlız bir sorunum var gibi Kan grubu kartı isteniyor, Bu kartı sağlık ocağından alabilirmiyim?

Bugün kızılay'a gittim ama yarın öğleden sonra çıkar dedi yani yetişmez bende almadım ordan
şimdi bu kartı sağlık ocağı verir mi ? sağlık ocağındaki iş görür mü?

Surucu olur saglik raporunu alirken kan alip rapora yazmalari gerekiyor sende bu olmadimi ?
Eger kan falan verdiysen raporda yazar evraklar sende olduguna gore raporu kontrol et.Eğer kan grubu eksigin var ise özel polikliniklerden hemen alabilirsin parmaktan yapilan testler hemen cikiyor

Sağlık ocağından aldığım raporda kan grubu yazmıyor, zaten sürücü kursu tek eksiğin var dedi kan grubu kartı alman lazım dedi. özel polikinlik ücret alıyor mu? sağlık ocağındaki iş görmez mi?

nasıl yarın öğlenden sonra çıkar dedi bu çok saçma kan gurubu 3 dk da öğrenilir parmağa iğne batırıyor kanı alıyor içine bir şey karıştırıyor hemen öğreniliyor
sağlık ocağına git 3dk sürmez

Saglik ocagi eski usul ile parmagin ucundan 3 damla kan alip solusyonla bakiyorsa hemen olur ama damardan kan alip laboratuvar a gonderiyorsa sonuclar yetismez bu durumda özel yerlerden dedigim sekilde alirsin herseyde olduğu gibi tabiki buda ucretli olur ortalama 15 ile 30 tl arasinda olur gibi..

Kan grubumu biliyorum , çevremdeki bi kaç kişi sağlık ocağındaki işe yaramaz özel hastanelerden al dedilerde bende size sorayım dedim

sağlık ocağına göre değişir bi sanşını dene ben saglık ocagından almstım diger kurumlar 10 lira alıyo tabi yerine göre değişir tabi

ehliyet için ise kan gurubu kartı veya senin beyanına göre de doldurabiliyorlar , kan gurubunu biliyorsan illa kart almana gerek yok

Emniyette karta bakmıyorlar en azından benden kart istemediler. Kan grubun b pozitif mi dedi memur bende evet dedim yazdı bu kadar :) ayrıca kan grubu 2dk bile sürmeyen bir işlem bugün git yarın gel de neyin nesi oluyor. Sağlık ocağından anında çıkarabilirsin istersen

Sağlık ocağından beyana göre verdi doktor 1 dk da ehliyet için. Yanlış söylesen bile kanlık(allah göstermesin )durum olursa kesin olsun diye test yapıyorlar.

Yıllar önceki kimliğimde 0+ yazıyordu geçenlerde sağlık ocağında yaptırım A+ çıktı pek guvenemedim ,para verip baktirmakta istemiyorum :D

Kimliginde kan grubun yaziyorsa saglik ocagindan direkt ucretsiz verirler. Yazmiyorsa ozel hastanelerden 15 lira civari ucrete 30-60 dakikaya alirsin. Kan grubu kartini kesin istiyorlar. Kan grubun yazmazsa (bilmen degil bir belgede yazili gecmesi) cogu saglik ocagi kanini alip laboratuvara yolluyor ve ertesi gune ellerinde oluyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar