Ehliyet İle İlgili Soru...

Selamun aleyküm saygıdeğer abiler, sevgili kardeşler. Yeni üye oldum. B sınıfı ehliyete sahibim, A2 ekleteceğim. Sanırım 550-600a patlayacak ama benim asıl merak ettiğim, kurs parası + sınav parasını verdikten sonra emniyetten hemen ehliyetimi almayacağım. Yani bu süreyi öğrenebilir miyim? Ben sınavları geçtikten 4-5 ay sonra ehliyeti almayı düşünüyorum. Süresi var mıdır bunun? Ehliyet iptal olur mu? Yani kısacası ehliyet alma süresi var mıdır?

böyle bir yazı buldum ne kadar doğru bılmıyorum yanlıs bılgı vermek gıbı olmasın ama daha bılgılı abılerden yorum bekle ıstersen

''Eğer sertifikanızı yeni aldıysanız yada 29 mayıs 2013 den sonra aldıysanız sertifikanızı aldığınız günden itibaren 2 yıl süre içinde sertifikayı ehliyete çevirmeniz gerekir. Aksi taktirde sertifika iptal olur. Her şeyi en baştan yapmak zorunda kalırsınız.
''

Son düzenleme:
Marttaki b sınıfı ehliyetine girdim 2 hafta sonra notuma baktım geçmişim daha sonra direksiyon sınavım oldu akşamında onuda geçtim ondan 2-3 hafta sonrada b sınıfı sertifikam çıktı yani mayıs gibi ama kartı almadım emniyetten.Motor ehliyetine başvurdum mayıs ayında haziranda yazılı sınav vardı b sınıfı ehliyetine sahip olduğum için birdaha yazılı sınava girmedim ve bu pazar direksiyon sınavına giricem akşamına belli olur iki hafta sonrada sertifikam çıkar ondan sonra ver elini emniyete.Kartların harcını falan yatırıp emniyetten randevu alıp gidiyorsunuz gün içinde çıkartırlar baya uzun bi süreç oldu benimkisi ama b ve a2 ehliyetini aynı anda alınca daha uyguna geliyor ve sertifika çıktıktan sonra ehliyeti almak için 2 yıl süren var bunuda unutma

Marttaki b sınıfı ehliyetine girdim 2 hafta sonra notuma baktım geçmişim daha sonra direksiyon sınavım oldu akşamında onuda geçtim ondan 2-3 hafta sonrada b sınıfı sertifikam çıktı yani mayıs gibi ama kartı almadım emniyetten.Motor ehliyetine başvurdum mayıs ayında haziranda yazılı sınav vardı b sınıfı ehliyetine sahip olduğum için birdaha yazılı sınava girmedim ve bu pazar direksiyon sınavına giricem akşamına belli olur iki hafta sonrada sertifikam çıkar ondan sonra ver elini emniyete.Kartların harcını falan yatırıp emniyetten randevu alıp gidiyorsunuz gün içinde çıkartırlar baya uzun bi süreç oldu benimkisi ama b ve a2 ehliyetini aynı anda alınca daha uyguna geliyor ve sertifika çıktıktan sonra ehliyeti almak için 2 yıl süren var bunuda unutma

Bu pazar direksiyon sınavı demişsiniz, sınav tarihlerine baktım da bu pazar sınav göremedim? Acaba ben mi yanlış baktım tarihlere? A2 Direksyon tarihlerini yazabilir misin acaba bana rica etsem :) ?

Direksiyon sinavi 1-2 gun sonra aciklaniyor, ondan sonra 1 hafta civari da sertifika cikiyor. Emniyet cok yogun degilse sertifikanizi aldiginiz gun bile cikar ehliyetiniz.

Sürücü dosyan çıktıktan sonra 2 yıl içinde ehliyetini çıkartman lazım,eğer çıkartmazsan tekrardan kursa kayıt yaptırıp sınavlara baştan girmen gerekir.3 4 ay gibi bir süreed sıkıntı olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar