Ehliyet alacağım yarın ama motor vergi borcu ?

Arkadaşlar sürücü kursundan dosyamı alıp geldim şimdi. Bi arkadaşım sdaece emniyete 117 tl ödüyon bitiyo demişti rahattım şimdi gittim resmen yıkıldım.

126 tl vergi dairesine borç ödemem gerekiyormuş. + Emiyete yüzbilmemkaç tl.

İşin bir de şu kısmı var motorum var , vergisini sorgulattım 88 tl 2 dönem için borç çıktı toplam.

Yarın vergi dairesinde 126 tl üstüne bu 88 tlyi de ver yoksa çıkaramazsın ehliyet demesinler ? Yada emniyette ? 120 tl hesaplarken 350 tl patlarsa bu iş malesef ehliyetsiz gezerim yada motoru satarım çok uzadı bu iş çünkü hevesim kaçtı binmeden ya. Oraya para buraya para , 2.5 bin liralık scoter aldık alt tarafı ya.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------

Şurda bugune kadar ne sorduysam 1 cevap alamadım konularım mı görünmüyor çok mesajı yok diye anlamadım lütfen çok acil bilgi edinmem lazım

isbankasina git a2 sinifi ehliyet harci adi altinda yatir dekontla emniyete git o ekrana yansimaz o sorun olmaz

alt tarafı üst tarafı yok bu işin. ön yargılı yaklaşıcam çünkü bu kafadaki arkadaşların geneli böyle. alt tarafı 2.5luk scooter ne ceketi ne kaskı ne eldiveni ne pantolonu falan da dersin sen

Baştan araştırsaydin böyle kafan ağırımazdi. Emniyete vereceğin vergi harici bi de kart parası vercen 119 liraydı heralde. Ayrıca vergi dairesine motorun borcunu her türlü ödemen lazım. Ama ehliyet harcınla motorun vergisinin bi alâkası olduğunu düşünmüyorum. En fazla söyle olur ehliyeti alırsın yola çıkarsın zırt polis durdurur, ehliyet ruhsat.. ee senin vergi borcun var in bakalım motordan.. :)

alt tarafı üst tarafı yok bu işin. ön yargılı yaklaşıcam çünkü bu kafadaki arkadaşların geneli böyle. alt tarafı 2.5luk scooter ne ceketi ne kaskı ne eldiveni ne pantolonu falan da dersin sen

Sırf şurda duyar kasmak için bazılarınız fazla abartıyorsunuz şu iyi sürücü rollerini bence. Yazıdıgm resmi işlere giden abartı paralar ki bana göre harç değil HARAÇ olan paralar. bunun ekipmanla ilgisini merak ettim nasıl bağlantı kurdun. Burada 15 bin tlye aldıgın motor 15 bin tl mi sanıyorsun yarısı vergi. O zaman çok şükür devletimiz sağolsun deyip geçelim. Ayrıca istiyorsan eğer ekipmanlarımın fotoğraflarını koyarım şimdi.Kaskımı eldivenimi dizliklerimi dirsekliklermi.

Baştan araştırsaydin böyle kafan ağırımazdi. Emniyete vereceğin vergi harici bi de kart parası vercen 119 liraydı heralde. Ayrıca vergi dairesine motorun borcunu her türlü ödemen lazım. Ama ehliyet harcınla motorun vergisinin bi alâkası olduğunu düşünmüyorum. En fazla söyle olur ehliyeti alırsın yola çıkarsın zırt polis durdurur, ehliyet ruhsat.. ee senin vergi borcun var in bakalım motordan.. :)

Hocam ödiycem elbet zaten ama yarın ehliyet için randevu aldım , yarına o kadar param çıkışmadı 1216+120 kart ücreti 250 tl + 90 tl vergisi 350 tl falan param çıkışmıyor yarınlık 250 tl ayarlayabildim. Yarın şu vergi borcunu istemesinler ehliyeti çıkarayım ayın 9'un burs yatınca ödiycem vergi borcunu bu şekilde planladım yani. Tek amacım yarın vergi borcunu ödemeden ehliyeti alabilmek. Arkadaşın dediği gibi bankadan ödesem olmaz mı acaba ?

Vergi borcu 2 taksit olarak 6 ayda bir ödeniyor 2 dönem vergi borcunu ödemeyip şimdi vergi borcum var deyip yıkılmak biraz ilginç olmuş ehliyet alırken bir güzelde kart parası alıyorlar vergi borcuda internetten görülebiliyorr

Vergi borcu 2 taksit olarak 6 ayda bir ödeniyor 2 dönem vergi borcunu ödemeyip şimdi vergi borcum var deyip yıkılmak biraz ilginç olmuş ehliyet alırken bir güzelde kart parası alıyorlar vergi borcuda internetten görülebiliyorr

Hocam , kart parasını biliyorum. Ehliyet harcını da biliyorum. Yani yarın 126 harç + 120 tl emniyete kart parası ödeyeceğimi biliyorum burda bir sıkıntı söz konusu değil.

Demek istediğim bu 126 tl harcı vergi dairesine öderken , yok kardeş 88 tl vergi borcun da var motorun , onu da öde yoksa vermem makbuzu falan der mi ? Harçla , motor vergisi ayrı şeyler çünkü

Motoru aralıkta aldıgım için hemen 2 dönem vergi borcu geleceğini tahmin etmemiştim , daha 7.ayı motorun. Nasıl olmuşsa hem 1 ocata 40 küsur vergi borcu kesmişler hem temmuzda. E 12 ay olmadan 2 dönem borcum olmuş bunu tahmin edemedim.

Zaten bu ülkeyi zengin edenler yine bu ülkenin "fakir" insanları kardeşim.. Ama du bakalım nereye kadar gitcek bu iş. Ama biz koyun oldukça yolan daha çook olur..

Hocam , kart parasını biliyorum. Ehliyet harcını da biliyorum. Yani yarın 126 harç + 120 tl emniyete kart parası ödeyeceğimi biliyorum burda bir sıkıntı söz konusu değil.

Demek istediğim bu 126 tl harcı vergi dairesine öderken , yok kardeş 88 tl vergi borcun da var motorun , onu da öde yoksa vermem makbuzu falan der mi ? Harçla , motor vergisi ayrı şeyler çünkü

Motoru aralıkta aldıgım için hemen 2 dönem vergi borcu geleceğini tahmin etmemiştim , daha 7.ayı motorun. Nasıl olmuşsa hem 1 ocata 40 küsur vergi borcu kesmişler hem temmuzda. E 12 ay olmadan 2 dönem borcum olmuş bunu tahmin edemedim.

Harcı bankadan yatırın. Sıkıntı olmaz.

Ehliyet alırken veya yenilerken üzerinizde vergi borcu veya trafik cezası olup olmadığı kontrol ediliyor. Borcu kapatmadan ehliyeti vermezler.

bildiğim kadarıyla ehliyet ayrı motosiklet ayrı. bankaya 126 tl yatır sonra git kart ücretini emniyete ver tamam. kimse vergi borcundan seni tutuklamaz meraklanma :)

Sırf şurda duyar kasmak için bazılarınız fazla abartıyorsunuz şu iyi sürücü rollerini bence. Yazıdıgm resmi işlere giden abartı paralar ki bana göre harç değil HARAÇ olan paralar. bunun ekipmanla ilgisini merak ettim nasıl bağlantı kurdun. Burada 15 bin tlye aldıgın motor 15 bin tl mi sanıyorsun yarısı vergi. O zaman çok şükür devletimiz sağolsun deyip geçelim. Ayrıca istiyorsan eğer ekipmanlarımın fotoğraflarını koyarım şimdi.Kaskımı eldivenimi dizliklerimi dirsekliklermi.

bak bu yapıdaki arkadaşların geneli böyle dedim. ve öyle de, doğruya doğru. duyar kasmak gerekiyor evet. yaralanan ölen acısını çeken üzüntüsünü çeken çok insan gördüm canlı canlı. motosiklet işi keyif işi. parasını vericen herşeyini tam yapıcan. duyar kasıyorsun diyorsun da duyarlı olmak gerekiyor. vurdumduymaz olan sorumsuz olan adam motora da binemez. örnek olarak geçmiş dönem sigorta borcun var sanırım. ;) anladın mı şimdi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar