Sert olacak bu mesaj..., ehliyetin yoksa neden kullanıyorsun? Uzun yolu bitarafa bırak, şehir içinde bir kazaya ehliyetsiz karışmanın ne demek olduğunu anlayacak bilince sahip olmadan motosiklet sahibi olmak sadece deli cesareti.. Maddi hasarlı kazaların canı cehenneme, para ile çözülür.. Ya bir cana zarar verirsen ? Hadi ben senden vazgeçtim, allah korusun kaza bela göstermesin kimseye.. Kazada sana birşey olsa herkes zaten ehliyeti yokmuş diyip senden vazgeçer de, günahsız bir insana hangi hak ile zarar verebilirsin? Bu durumu yaşadıktan sonra pişman olmak mı doğru olan ? Allah beni kahretseydi de kullanmasaydım mı demek doğru?.. Bak güzel kardeşim, gençsiniz kanınız kaynıyor vesair vesaire.. Ama biraz da aklınızı başınıza alın. Rica ediyorum.. Yeni nesil diyoruz, aklı başında olacak diyoruz, örnekleri hiç de öyle gözükmüyor.. Al ehliyetini, madem motosikletini aldın... Sabret.. Ne için bu acele, ne için bu sabırsızlık..
Ben bütün bu yazdıklarımı senin başının ağrımaması, bu motosikleti zevk için kullandığımızı anlaman, ve ileri görüşlü olabilmen için yazıyorum,, yoksa çok da önemsemezdim, öyle değil mi ? Think before!..