- Konu Yazar
Arkadaşlar merak ediyorum sınav ne kadar zor trafikte sürüyormuşuz galiba
ale:Ankara trafiğinde çok sıkıntı olmaz mı.Bilgisi olan var mı? Teşekkürler
Sınav zaten haftasonu genelde yollar boş oluyor istanbul da öyle yani sınav zor değil ki ben hayatımda ilk defa vitesli olarak kurs motorunu sürdüm sınav dan 1gün önce 5dk eğitim diye verilen sürede ertesi günde sınav oluyor ki benim özel neden den ötürü 2.hakka girdim 1hafta sonra oldu o sınavda dubaları devirme ayağını donuslerde yere koyma sinyalleri ver kapatmayı asla unutma ona çok dikkat et geçersin he bide platformdan geçerken biraz hızını artır ki yüksek hızda denge daha iyi sağlarsın![]()
Ben de scotera alışığım.5 dakika eğitimle vitesli motoru öğrenmek gerçekten helal olsun tek seferde geçmişsiniz.
Ehliyet sınavına iki ay önce girdim kısaca anlatayım.
Genellikle Ehliyet sınavları fazla trafiğin olmadığı ve geniş yollarda yapılıyor bu yüzden trafik konusunu gözünüzde fazla büyütmeyin.
Öncelikle serin kanlı olmaya çalışın.
Sınavda ise dubaların arasından geçtikten sonra platformu geçiyorsunuz .Eğer başarılı olursanız trafiğe çıkılıyor. Hocalar arkada sizi araba ile takip ediyorlar.(Hocalar dediysem valentino rossi değil baya ilk okul hocaları)
- Sinyal kullanımına dikkat edin .
- Diğer arabaların aralarına girmemeye çalışın.
- Yolda sizin gibi diğer ehliyet sınavında olan arabalar ve motorlar olduğu için diğer araçlara çok yaklaşmayın (Bana motor ehliyet sınavında olan bir kız arkadan çarpıyordu :=) )
- Yağışlı havalarda veya ıslak zeminde fazla ani fren yapmamaya özen gösterin
Bu kadar.
Anlattığına göre ilk seferde geçerim gibi duruyor.Umarım öyle olur.