Egzozu Delmenin Bedelini Ağır Ödedim

Selamlar arkadaşlar,

Birkaç gün önce motorun egzozunu alttan 11 mm kadar delmiştim. Boştayken pek belli olmuyordu ama gaz verince ses direkt ortaya çıkıyordu, patlatıyordu resmen. Zaten sadece birkaç gün böyle kullanacaktım, sırf o “sesin tadını” almak için.

Bugün motoru yıkadıktan sonra benzinlikten çıktım, ileride çevirme varmış ama hiç fark etmemişim. Devam ettim, sonra çevirmeyi görünce hemen sağdaki sokağa kaçtım. Meğerse orada da çevirme varmış. O panikle 3’ten 2’ye bir çektim, tapa gaz devam ettim. Bu sırada üç tane yunus polisi üzerime doğru koşmaya başladı. Durmadım ama plakam açık olduğu için sonuç kaçınılmazdı: 3 farklı maddeden ceza yedim.

Eğer dursaydım motor anında bağlanacaktı. Çekici ücreti, egzoz cezası, muayene derken ödeyeceğim tutar şu anki cezadan çok daha fazla olacaktı. Yarın ilk işim egzozu düzeltmek olacak.

Şunu da eklemek istiyorum:
Biliyorum, bu forumda birçok abim beni daha önce uyardı. Ama benim eşekliğim… Keşke laf dinleseydim. Zaten forumdaki kitlenin %95’i legal takılıyor. Ben de hep legal kullanıyordum, ta ki 3 gün öncesine kadar.

Bu tarz bir şeye kalkışmak isteyen arkadaşlara da uyarım şudur: Sürekli tetikte oluyorsun, köşe bucak gidiyorsun, kendini asla rahat hissetmiyorsun. “Ceza yer miyim?”, “Burada çevirme çıkar mı?” derken motor kullanmanın keyfi bitiyor. Bir süre sonra kendi kendine soruyorsun: “Terörist miyim, vatan haini miyim? Niye saklana saklana gidiyorum?”

Ben kendi başımı yaktım, belki başkasına ibret olur diye bu konuyu açtım.

Herkese iyi forumlar, kazasız belasız sürüşler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun ama öteki konuda uyarmıştık seni.

Senin vesilenle bir genelleme yapalım; memleketteki Nk 250, Sr 250, Pulsar Rs 200/Ns 200, Drift L kullanıcıları sözleşip 1 günlüğüne motorlarını sürmeseler memleketteki motosiklet kazaları o gün yarı yarıya azalır.

Senin vesilenle bir genelleme yapalım; memleketteki Nk 250, Sr 250, Pulsar Rs 200/Ns 200, Drift L kullanıcıları sözleşip 1 günlüğüne motorlarını sürmeseler memleketteki motosiklet kazaları o gün yarı yarıya azalır.
Valla haklısın tommy amca bir anlık heves için şimdi 1 ay aç gezmem lazım. Biraz teselli eder misiniz? Bir yanım bu olaya gülüyor, diğer yanım içten içe yanıyor. Üzüldüğüm tek nokta maddiyat… Gerçekten moralim bozuk.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Valla haklısın tommy amca bir anlık heves için şimdi 1 ay aç gezmem lazım. Biraz teselli eder misiniz? Bir yanım bu olaya gülüyor, diğer yanım içten içe yanıyor. Üzüldüğüm tek nokta maddiyat… Gerçekten moralim bozuk.
Sıkma canını. Olan olmuş, biten bitmiş. Belki bu ceza, seni gelecekte pek çok hata yapmanı , suç işlemeni engelleyecek.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Yine 1 musibet 1000 nasihata üstün gelmiş.

Geçmiş olsun. Akıllanma bedeli olarak gider gösterip(=erken ödeyip) vergiden düşersiniz(=cebinizden daha az para çıkar).

çevirmelerden hiçbir zaman kaçmamalı. bazen ceza yerine uyarıyla sizi gönderebilirler. ya da birden fazla ceza yerine sadece egzoz cezası yiyebilirdiniz. bu tamamen sizin davranışınıza bağlı. ancak kaçarsanız kesinlikle daha büyük cezayı yersiniz. bazı durumlarda polisler silahla ateş bile edebiliyorlar kaçanlara, aman dikkat.
geçmiş olsun.

Motosikleti
Yok
Kurallar süs olsun diye konulmuyor, her yerde olduğu gibi trafikte de. Uyulması gerektiği için konuluyor.

Ama trafikte kaç kişi kurallara harfiyen uyuyor? %10 en fazla. Trafiğe çıkmak istemiyorum artık, sinir-stres sahibi oluyorum 15-20 dakika içinde.

çevirmelerden hiçbir zaman kaçmamalı. bazen ceza yerine uyarıyla sizi gönderebilirler. ya da birden fazla ceza yerine sadece egzoz cezası yiyebilirdiniz. bu tamamen sizin davranışınıza bağlı. ancak kaçarsanız kesinlikle daha büyük cezayı yersiniz. bazı durumlarda polisler silahla ateş bile edebiliyorlar kaçanlara, aman dikkat.
geçmiş olsun.
Haklısınız. Dediğim gibi yarın direkt iş çıkışı egzozu düzelteceğim. Elimde kalan tek şey 13k ceza ve bu ekran görüntüsü

Motosikleti
Yok
Şu hızlıresim sitesi için bildiğim bir tüyoyu da paylaşayım, yukarıdaki w5min arkadaşımızda olduğu gibi bazen düzgün görüntülenmiyor resim.

Hızlıresim'e resmimizi yüklüyoruz, sonra ilgili resim için "Bağlantıları Paylaş" bölümünde BBCode yazan yere tıklıyoruz, şöyle bir bağlantı karşımıza çıkıyor (w5min'in resminin bağlantısını örnek alıyorum);

[xyz_url=[URL]https://hizliresim.com/3522tfs][xyz_img]https://i.hizliresim.com/3522tfs.png[/xyz_img][/xyz_url[/URL]]

Ben bundan sonra baştaki ve de sonraki "URL" kısımlarını kaldırıyorum, bağlantı şu hale geliyor:

[xyz_img]https://i.hizliresim.com/3522tfs.png[/xyz_img]

not: url ve img ibarelerinin önüne, "xyz_" karakterlerini koydum ki, bağlantının adı görülebilsin diye, koymasam direk resimleri gösterecekti çünkü.
Siz uygularken o bahsettiğim "xyz_" karakterlerini koymayacaksınız resmin gözükmesi için.

İşte en son hale gelen bağlantıyı, cevap/yorum yazma kutumuza yapıştırdığımızda, görsel artık yorum içinde görünür hale geliyor:

3522tfs.png

Motosikleti
Ns200 15"

Diğer yarısıda kuryeler sanırım. :D

Olur böyle vakalar. Gençken hepimiz yaptık.
Önemli olan hata yaptığımızı anlamak ve hatada ısrar etmemek.

Neyse cana zarar gelmesin, maddiyat bir şekilde telafi edilir.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
benim kızdığım tek bir şey var, abi kusura bakmayın ben empati yapamıyorum bu konuda... yahu TEK SİLİNDİR motorlara egzoz takmayın yada delmeyin abi, afedersiniz bok gibi sesi var abi tek silindirlerin ya... YAPMAYIN!

4 silindire yada 3 siliindire koyun onlar en azından formula 1 gibi belli bir kitle tarafından seviliyor ama tek silindir bok gibi abi ya, kullanan kişi dışında tek silindirin bok gibi sesini seven yok. yapmayın yaptırmayın...

bak bende Tiger 1200 var ve sesi fena ama işte ceza korkusuna egzoz yapamıyoruz fakat bir egzoz taksak millet bayılacak sesine çünkü şu an stok hali bile milletin hoşuna gidiyor. her yerde gaz verdiğim zaman "vaay" diyorlar.

edit: hele Gsr600 sürerken telefonunu çıkarıp video çeken oluyordu çünkü Gsr600 deki ses efsane, piyasadaki motorların %95 inde yok öyle bir ses, o motorun sesi başka abi.. gören telefonu çıkarır çeker... ben sırf sesi için aldım o motoru..

bak bir tanesi araba ve bir tanesi motosiklet, seslerini ben benzetiyorum ve benim için en iyi ses bunlar

benim için sadece bunlar makine abi, arabada bugatti vs benim için hikaye, ben sadece Toyota Supra ve Porsche 911 seviyorum.. motorda da sadece Suzuki...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar