Egzozdan yanık pis zift kokusu gelmesi HK.

Motosikleti
ZONTES RZ250S
Dostlar Merhaba Scooter Motorsikletimde son iki gündür aşırı derecede yanık zift kokusuna benzer çürük bir koku geliyor.

Motorun gidişinde çalışmasında herhangi bir tuhaflık yok fakat durduğumda egzozun içerisinden çok yoğun şekilde bu koku geliyor yakıt tüketimim biraz artı. Varmı bu durumu yaşayan neleri kontrol etmeliyim

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Motor yeni mi (rodajda mı)?
Yakın zamanda zincir yağladınız mı veya spreyli herhangi bir iş yaptınız mı motor üzerinde?
Yine yakın zamanda asfaltta yolda giderken herhangi bir sıvının üzerinden geçtiniz mi?

E) Hiçbiri ise aklıma bir şey gelmiyor.

Motosikleti
ZONTES RZ250S
Motor yeni mi (rodajda mı)?
Yakın zamanda zincir yağladınız mı veya spreyli herhangi bir iş yaptınız mı motor üzerinde?
Yine yakın zamanda asfaltta yolda giderken herhangi bir sıvının üzerinden geçtiniz mi?

E) Hiçbiri ise aklıma bir şey gelmiyor.
15 bin km de sakin ve düzenli olarak kullanıyorum bakımları eksiksiz yapıyorum sadece bujiyi değiştirmedim bazen tekte almıyor marş ikincisinde alıyor. Yakıtı opetten veya shellden alıyorum hep. Yakıt tüketimim artı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

E şıkkı kedi sidiği :D Güzelce bir yıkayın
Egzozun içerisinede işiyemez yani bide iki gündür geçniyor

Motosikleti
PM-01
Egzos dışına bile gelse ısınınca koku ortaya çıkıyor yine aklınızda bulunsun bir öneridir

bu koku aynı zamanda bir ufak kablo yanığını andırıyorsa yağıştan kaynaklı çamurlu su olma ihtimalii çokk yüksek. eğer motoru tanıyor ve bir fark hissetmiyorsan uyarı ışıklarında da bişey yoksa yıka motoru iyice kontrol et sonra

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kablo ya da elektrik kablo bağlantı yerlerindeki bakalit parçalar da yanınca böyle leş okusu ölü hayvan kokusu gibi koku yapabilir, kabloları ve bağlantı soketlerini kontrol edin.

Motosikleti
ZONTES RZ250S
Kablo ya da elektrik kablo bağlantı yerlerindeki bakalit parçalar da yanınca böyle leş okusu ölü hayvan kokusu gibi koku yapabilir, kabloları ve bağlantı soketlerini kontrol edin.
demin yine denedim motor ilk marşında,ısındıktan sonra veya uzun süre kullanımında aktif egzozdan tuhaf bir koku gelmiyor sadece yoldan geldikten sonra istop ediyorum motoru ve iki dakka falan sonra geliyor egzozdan koku

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar