Egzozdaki garip yaratık

Arkadaşlar merhaba,

Egzozda sabah böyle bir şeyle karşılaştım. Islak mendille temizlemeye çalıştım ama başarılı olamadım, bir öneriniz ya da konuyla ilgili önceden başına gelen birileri var mıdır?

Not: Lekenin ne olduğu konusunda hiç bir fikrim yok :)

oVAzZk.jpg
[/url][/IMG]

Motosikleti
BWS 100
Onu orada öyle bırakma,
Sen motoru sürdükçe, o daha çok yanacak ve çıkması daha da zor olacak.
neyse çıkarırsın bilmiyorum ama bence çıkarmalısın.
Ucuz yollu çaydanlk parlatıcılar falan var, onlarla çıkabilir. Bir de sert süngerle falan gireyim deme aman.
Diğer tavsiyem, elini yakmayacak şekilde ısınsın motor, egzos. Malzeme de yumuşayınca daha kolay çıkar.

Bırakmak gibi bir niyetim yok zatende ama neylede çıkabileceği konusunda da bir fikrim yok maalesef, hani zarar vermeden ne çıkartır bilemedim.

Eğer yolda uçup gelen ve egzoza yapışan bir poşetin erimesi ise sıkıntı.
Poşet plastikleri pek çok çözücüye dayanıklıdır.

Mekanik temizleme gerekecek gibi.
Ya da, sıcak hava üfleyen bir kaynak bulabilirseniz, 150-180 dereceye kadar ısıtıp eritmek ve silmek.

sıcak su ve cifle rahat çıkar o. olmadı krom temizleyici garanti çıkarır.

Sıcak su ve bulaşık deterjanı. Pril gibi bir şeyi bir süngerin sarı tarafına sıkıp sıcak suyla ıslatıp 1-2 defa ovalayın, kolayca çıkar. Kroma da zarar vermez.

Erimiş naylon poşet parçasına benziyor. Temizlemesi oldukça güçtür.

İlk etapta yanınıza kuru ve bol bez alın, yolunuza çıkın, egzoz iyice ısınmış olacaktır. Durduğunuzda ilk işiniz ısınmış naylonu kuru bol bezle silip almaya çalışmak olmalı [DİKKAT YANMAYIN], ardından maket bıçağı gibi birşey ile dikkatlice kazıyarak çıkarabilirsiniz. Geriye kalan küçük artıkları delici yağlar (WD40 gibi) ile temizlemeyi deneyebilirsiniz. Olmazsa Krom temizleyicileri deneyin ancak yeterince çıkarmayabilirler. Bu durumda bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile dikkatlice ve çok çizmeden ovalayarak çıkarmanız gerekecek ancak yine de kromaj çizilip matlaşacak, bilginiz olsun. o yüzden egzoz sıcakken maket bıçağı ile temizlemeyi denemenizi şiddetle öneririm.

Bir yer paslı metal yüzeyleri kola ile temizliyorlardı. Bir dene derim :D

arkadaşlar güncel bilgi geçeyim sıcak suyla biraz ovalayınca geçti.

şimdi yolda biraz ısındıktan sonra wd-40 denerim bakalım ne olacak. Ama temizlemesi baya zor gibi duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar