Egzoza fazladan susturucu etkileri

Motosikletimin üstünde olan performans egzoza, eski sahibi polis ceza yazmasın diye ekstra susturucu eklemiş. Egzoz sürekli perçin kırıyordu ben sıcak vs sanıyordum. Usta bu durumu tespit etti, 2.susturucu çıkışı engellediği için perçinleri kırıyor oradan çıkıyor gaz demişti.

Kırık perçinleri sağolsun egzozcumuz yeniledi üstüne bir de vida atmış iyice sağlam olsun diye. Artık vida ve perçinleri kıramayan fazla gaz başıma iş açtı. Bu egzoz işlemi sonrası 2 kere sürüş yaptım 50-100 km kadar normal süratlerde. 3.sürüş için çalıştırdığımda ise şık şık şık diye düzenli sesler gelmeye başladığını fark ettim. Sanırım dışarı çıkamayan gaz subap ayarını bozmuş. Ya da subap ayarı tamamen tesadüf oldu bilemiyorum. Böyle bir durum sizce mümkün mü?
Orjinal egzoza dönüp subap ayarımı yaptırmaya gideceğim en yakın zamanda.

Yağ değiştirme vakti gelmiş olabilir, rastgele orjinal egzost çıkarılıp değiştirilmişse yolunda gitmeyen birşey olabilir fakat normal şartlarda sübap aralıklarına etki etmez.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------

O ses başka bir seste olabilir eksantirik zinciri veya gergisi gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar