Egzoz Patlatmak

Dostlar selamlar . Benelli 125s motoruma egzoz takmak istiyorum . Hangi işlemler le egzoz patlatma / popcorn dediğimiz olay olabilir ya da 125cc tek silindir le bunlar olabilir mi ? 250nk yı MT25 gibi çatara patara yapanlar var tek silindir olmasına rağmen . Tabii ki bir R25 sesi beklentisi içinde değilim fakat en azından az da olsa patlatması için ne yapabilirim ?

Sitenin adı motosiklet.net diye geldin ama acayip küfür yiyeceksin peşinen söyleyeyim :D
Patlamanın nedenini bulalım. O patlama fazla giden yanmamış yakıttan kaynaklanıyor. Bunu nasıl sağlayacağını araştırabilirsin.
Ama bunun motora verebileceği zararı da araştır mesela yanında.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Oksijen sensörünüzü söktüğünüzde teorik olarak motorunuzun zengin karışım çalışacağını varsaysak çatara patara istediğiniz sesi elde edebilirsiniz. Genelde motoru kompresyona aldığınızda bu çatara patara daha fazla olur. Misal yokuş aşağı son sürat giderken gaz keszeniz sanırım istediğiniz sesi elde edebilirsiniz. Konu hakkında işin tekniğine hakim üyeler daha doğru bilgi verecektir. Benimki az biraz sallamasyon oldu.

Son düzenleme:
Serbest egzoz yani şu kafa ütüleyenlerden takıldığında gazı bıraktığında o ses gelir , birde o ses için özel yazılım var vites atarkende çat pat yapıyor özellikle shifter kullanılıyorsa..eskiden karbüratörlülerde kontağı kapatıp gazı birkaç kez açıp peşine kontağı açınca fena patlatırdı..

Cgde egzozu sökmüştüm ve egzoz contasının varlığını bilmeden montajlamıştım, bayır inerken viteste çıtırı pıtırı birşeyler yapıyodu gariban birde daha çok ses çıkarıyordu. O zamanlar bu kadar bilmediğimden dolayı ya bu neden böyle oldu diye triplede giriyordum. Önerirmiyim? Asla, motosikletinizin orijinalliğini bozmayın.

Son düzenleme:
Samimiyetle soruyorum, egzoz patlayınca ne hissettirecek size? Milleti rahatsız etme halkınız olduğunu size düşündüren nedir? R25'in sesi de güzel falan değil. Umarım yapamazsınız. Bir egzoz sesi bir de şiddeti, rengi ve ayarı standart dışı farlar küfre konu oluyor.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Dostlar selamlar . Benelli 125s motoruma egzoz takmak istiyorum . Hangi işlemler le egzoz patlatma / popcorn dediğimiz olay olabilir ya da 125cc tek silindir le bunlar olabilir mi ? 250nk yı MT25 gibi çatara patara yapanlar var tek silindir olmasına rağmen . Tabii ki bir R25 sesi beklentisi içinde değilim fakat en azından az da olsa patlatması için ne yapabilirim ?

Egsozu istediğin duruma soktuktan sonra motorla 5-6 saatlik bir seyahat yapmanı tavsiye ederim. Döndüğün zaman kulaklarının ne durumda olduğunu bize anlatırsın. :) Egsoz konuları yerine gezi rotaları konusuna eğilmeni tavsiye ederim. Caddelerde tur atmaya göre çok daha keyiflidir.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Egzoza torpil, el bombası, dinamit vs sokarak patlamasını sağlayabilirsin.

Egsozu istediğin duruma soktuktan sonra motorla 5-6 saatlik bir seyahat yapmanı tavsiye ederim. Döndüğün zaman kulaklarının ne durumda olduğunu bize anlatırsın. :) Egsoz konuları yerine gezi rotaları konusuna eğilmeni tavsiye ederim. Caddelerde tur atmaya göre çok daha keyiflidir.

Kızlar sese gelir, geziye değil.

Samimiyetle soruyorum, egzoz patlayınca ne hissettirecek size?....

Kullandığım taşıt abidik gubidik ses çıkarsın derdim hiç olmadı ama bunu isteyenlerin sebeplerini biliyorum :) motosiklet kullananların trafikte fark edilmek gibi bir bahanesi olsa da asıl dertleri dişi veya erkek farketmeksizin insanlara ben buradayım bana bakın demek ve farkedildiğinde mutlu olmak , bu youtube'da yazılan bir yoruma yüzlerce like almak gibi bir mutluluk veriyor onlara..böyle faydasız işlerden mutluluk duyan aynı adamın deposunu doldur cebine para koy git şurada köfte ye de sesli egzoz kadar mutlu olmaz :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kullandığım taşıt abidik gubidik ses çıkarsın derdim hiç olmadı ama bunu isteyenlerin sebeplerini biliyorum :) motosiklet kullananların trafikte fark edilmek gibi bir bahanesi olsa da asıl dertleri dişi veya erkek farketmeksizin insanlara ben buradayım bana bakın demek ve farkedildiğinde mutlu olmak , bu youtube'da yazılan bir yoruma yüzlerce like almak gibi bir mutluluk veriyor onlara..böyle faydasız işlerden mutluluk duyan aynı adamın deposunu doldur cebine para koy git şurada köfte ye de sesli egzoz kadar mutlu olmaz :)

Gençler birbirlerine kur yapmasın mı? Gençler sevişmesin mi? Gençler üremesin mi üstat? Açın artık Türkiye'nin önünü :queen:

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200

Gençler birbirlerine kur yapmasın mı? Gençler sevişmesin mi? Gençler üremesin mi üstat? Açın artık Türkiye'nin önünü :queen:

İki yorum birbirini tamamlıyor. Dikkat çekme çabalarının da bir anlamı var. İşin burası bana komik geliyor. Egsozla dikkat çekmeye çalışmaktansa git yanına konuş be kardeşim. Biz erkeklerde biraz zavallılık var. Benzer saçmalıkları yapmadım desem yalan olur.
Aşağıdaki ben değilim tabi ki. :)

https://www.youtube.com/watch?v=vU-jsewdAzc

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İki yorum birbirini tamamlıyor. Dikkat çekme çabalarının da bir anlamı var. İşin burası bana komik geliyor. Egsozla dikkat çekmeye çalışmaktansa git yanına konuş be kardeşim. Biz erkeklerde biraz zavallılık var. Benzer saçmalıkları yapmadım desem yalan olur. :)

Bu iş biraz yaradılış meselesi. Kimi koç yiğit çekingendir, birşeyler yaparak dişisinin dikkatini çekmeye çalışır, böylelikle dikkati çekilen dişi ona doğru gelerek "ohh du bist mein lokomotiv Andreas" diyecek ve olaylar gelişecektir. Bu düşünce yaradılışa aykırıdır. Kimi kardeşimiz de pub.da yan masada oturan kız grubuna "Aferdersiniz biz burada 3 balta çok sıkıldık, sizin masaya gelebilir miyiz?" diyecek ve reddedilmeyecek kadar ilginçtir.

İki yorum birbirini tamamlıyor. Dikkat çekme çabalarının da bir anlamı var. İşin burası bana komik geliyor. Egsozla dikkat çekmeye çalışmaktansa git yanına konuş be kardeşim. Biz erkeklerde biraz zavallılık var. Benzer saçmalıkları yapmadım desem yalan olur.
Aşağıdaki ben değilim tabi ki. :)

https://www.youtube.com/watch?v=vU-jsewdAzc

adam nasıl konuşsun? bizim kezbanlar kendilerini prenses zannediyor instagram bilmem bok püsürde iki beğeni alınca, burun jupitere değecek neredeyse.
haliyle egzoz patlatıyoz bizde ::gazla::

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar