egzoz patlatıyo :(

2004 HONDA cgl 125

Abilerim motor seyahat halindeyken egzoz patlatıyo buda beni çok rahatsız ediyo.
motorun bujisini yeni değiştirdim 17.000 km de. 4. veya 5. viteslerde daha sık yapıyo. 8.000 devire gelip gaz kestiğimde egzoz patlıyo. sadece gaz kestiğimde yapıyo çalışma, gaz verme vb. durumlarda hiçbir sıkıntı yok.
buji aralığınıda katologdaki gibi sentille ayarladım sorun başka nerden olabilir.
yardımlarınız için tşk.

elini gazdan çektiğinde kulağa gelen ses üzerine ses tanımam. pat pat pat.
:)

Bunula ilgili bender bir yazı yazılmıştı ama linkini hatırlamıyorum. Kısaca, hava ayarından kaynaklanıyor. Hava ayarın çok kısık olduğundan motor gaz kesmelerde aşırı benzin çekerek (gaz kelebeği veya sizlerde diyaframı, siz elinizi gazdan çekince kapalı konuma gelir. Böylece motor kendi devri ile ihtiyaç duyacağı hava ve yakıtı hava ayar memesinden sağlar.) motorun zamansız ateşleme yapmasına neden olmaktadır. Daha detaylısını (şu anda karanlıkta yazıyorum kusuruma bakmayın) linklerde bulabilirsiniz.

GKN

ebet zengin karışımdan dolayı olabilir
sente atlıyoda olabilir..

karisim fazlaligindan olabilir makinaya gaz verdiginde siyah duman atiyorsa karisim fazladir bu sebepden yapabilir karbiratür ayari yapman lazim dikat et öyle kullanmak sakincali egzoz u biryerde birakabilirsin

Evet verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bakım yapar beceremezsem servis yolu gözüküyo galiba.
bu arada subap ayarı istiyo motor onunla alaksı olurmu onda sorayım.???
ilgilenenlere cok teşekkürederim.

Motosikleti
Forza 250
Subap ayarı ile ilgili.
Kompressor u egzozdan atiyor.

ben o sese bayılıyorum tam gaz giderken trafikte bi kompresör paaat paaat

yaa evet ya benim scooterdada oluyor motora gaz veriyorum motor 20 km kendini rolantiye atıyor. tamda polisin yanından geçiyordum gazı bi kestim tak rolantiye atar atmaz egzozdan paat diye bi ses geldi polis bile korktu. ya hiç sevmem öyle hava atmayı egzoz falan actırmayı o sesi duyunca nasıl deli oluom varya. neden gelir o ses bujiden oldugunu sanmıom :silent:

eksozu boşalttıysan da yapabilir o sesi arkadaşım.
benim motorda da yapıyodu...

yok ya motor daha orjinal hiç egzozu falan acılmadı :silent: yani bi yandanda bujiden olabilir diyom mesela bujinin ateşlemesinde aksaklık oldugu zaman egzoz yapılıyor egzozdaki sıcagı gören çiğ benzinde aniden yanıyor ve patlama yaratıyor böylede olabilir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motorunun avans ayarı fazla..... Hem fazla benzinde yakarsın....

egsoz subap boşluğu fazla kompresyona girince motor gaz kaçııryo ve bu sesi duyuyosun subap ayarı yaptır motora bir an önce

genellikle ateşleme kesiyorsa olur eksozun patlaması. volanttaki sente ayarına bi baktır. arası açılmış olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar