Egzoz muhabbeti, polisin motoru bağlaması, çekici durumları ve haklarımız

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Herkese selam, olayın muhattabı ben değilim. Kendi motorumda egzoz falan da yok. Fikir alışverişi yapalım istiyorum.

Az önce instagramda gezerken bir video gördüm. İzlerken yanlışlıkla videoyu kapadım, sonra akış yenilendi videoyu kaybettim. Bulanlar olursa buraya eklerlerse güzel olur.

KTM 250 ya da 390 sürücüsü bir arkadaşı polis çeviriyor. Arkadaş da duruyor. Polis de kamerayı kapatmasını rica ediyor, arkadaşımız da rahatsızlık vermek istemediğinden kamerasını kapatıyor. Olay anında neler oluyor bilmiyoruz.

Videoda söylediğine ve fotoğraflara göre motorda orjinal akrapoviç egzoz var, susturucusu takılı ve TÜVTÜRK onaylı, ruhsata işli. Polis yine de motoru bağlıyor. Çekici çağırıyorlar. Çekicide rampa vs gibi bir şey yok. Halatlarla motoru kuyruktan ve kafadan bağlamaya çalışıyorlar. Önce amortisörü deniyorlar, arkadaş mani oluyor. Sonra sol gidondan kütüğün yanından bir şekilde tutturup motoru havaya kaldırıyorlar ve çekiciye yüklüyorlar. Çekiciye dikkatli olmasını söyledikçe öteki vurdumduymaz davranıyor yok parasını veririm de bilmem de. Yol boyunca motor gidon ve kuyruktan askıda kalıyor. İndirdiklerinde de kuyruk kısmından bağladıkları yerler çizilmiş, gidon tarafındaki kablolar ezilmiş vs vs. Çekici arkadaşa bak çizdin motorumu dedikçe öteki boya işi var mı yoksa bir şey olmaz gibi lagaluga yapıyor. Çocuk da moturunun daha yeni olduğu söylüyor. İşte orada elim ekrana değdi akış yenilendi.

Şimdi kimse motorunu sokakta bulmuyor, piyangodan almıyor. Hadi polisler işlerini baştan savma yaptılar diyelim. Ama çekici de mala zarar veriyor. Herkesin cüzdanı kendine de ben motoruma böyle muamale yapılsın istemem. En azından bi rampa vs bir şeyler olabilirdi diye düşündüm.

Ben çocuğun üslubunda da bir yanlış görmedim. Ama motorumu çizdiniz derken canım acıdı. Hem polisle olan diyalogda hem de çekici ile yaşanan mevzuda haklarımız nelerdir, neler yapılabilir ve yapılabilirdi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Orijinal harici her türlü egzoz, hele ki Akrapovic, Mivv, Two Brothers gibi bilindik markalar ses anlamında nizami sınırlar içinde olsa da polis yakaladı mı affetmiyor. Forumda geçmişte bu işlerde kan davası gütmüş Bsabora'nın açtığı konuları bir incelemenizi tavsiye ederim.

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Orijinal harici her türlü egzoz, hele ki Akrapovic, Mivv, Two Brothers gibi bilindik markalar ses anlamında nizami sınırlar içinde olsa da polis yakaladı mı affetmiyor. Forumda geçmişte bu işlerde kan davası gütmüş Bsabora'nın açtığı konuları bir incelemenizi tavsiye ederim.

Abi eklemeyi unuttum da mesajı düzelttim şimdi. Orjinal diyordu videoda

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Herkese selam, olayın muhattabı ben değilim. Kendi motorumda egzoz falan da yok. Fikir alışverişi yapalım istiyorum.

Az önce instagramda gezerken bir video gördüm. İzlerken yanlışlıkla videoyu kapadım, sonra akış yenilendi videoyu kaybettim. Bulanlar olursa buraya eklerlerse güzel olur.

KTM 250 ya da 390 sürücüsü bir arkadaşı polis çeviriyor. Arkadaş da duruyor. Polis de kamerayı kapatmasını rica ediyor, arkadaşımız da rahatsızlık vermek istemediğinden kamerasını kapatıyor. Olay anında neler oluyor bilmiyoruz.

Videoda söylediğine ve fotoğraflara göre motorda akrapoviç egzoz var, susturucusu takılı ve TÜVTÜRK onaylı, ruhsata işli. Polis yine de motoru bağlıyor. Çekici çağırıyorlar. Çekicide rampa vs gibi bir şey yok. Halatlarla motoru kuyruktan ve kafadan bağlamaya çalışıyorlar. Önce amortisörü deniyorlar, arkadaş mani oluyor. Sonra sol gidondan kütüğün yanından bir şekilde tutturup motoru havaya kaldırıyorlar ve çekiciye yüklüyorlar. Çekiciye dikkatli olmasını söyledikçe öteki vurdumduymaz davranıyor yok parasını veririm de bilmem de. Yol boyunca motor gidon ve kuyruktan askıda kalıyor. İndirdiklerinde de kuyruk kısmından bağladıkları yerler çizilmiş, gidon tarafındaki kablolar ezilmiş vs vs. Çekici arkadaşa bak çizdin motorumu dedikçe öteki boya işi var mı yoksa bir şey olmaz gibi lagaluga yapıyor. Çocuk da moturunun daha yeni olduğu söylüyor. İşte orada elim ekrana değdi akış yenilendi.

Şimdi kimse motorunu sokakta bulmuyor, piyangodan almıyor. Hadi polisler işlerini baştan savma yaptılar diyelim. Ama çekici de mala zarar veriyor. Herkesin cüzdanı kendine de ben motoruma böyle muamale yapılsın istemem. En azından bi rampa vs bir şeyler olabilirdi diye düşündüm.

Ben çocuğun üslubunda da bir yanlış görmedim. Ama motorumu çizdiniz derken canım acıdı. Hem polisle olan diyalogda hem de çekici ile yaşanan mevzuda haklarımız nelerdir, neler yapılabilir ve yapılabilirdi?
öncelikle o videodaki motor duke 790 mert motovlogun motoru zaten çok efendi birisi burada hatalı olan polis ve çekici cezayı iptal ettirir aracında da bi deforme veya bi problem olduysa söke söke alır babalarının ahırı burası o polis de çekici de bedeline katlanır zamanla görürüz ne olduğunu

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi eklemeyi unuttum da mesajı düzelttim şimdi. Orjinal diyordu videoda

Ktm'nin 250 ya da 390 serilerinde Akrapovic kullandıklarını bilmiyor ve sanmıyorum. Lakin eskiden Strs kullanan arkadaşımın kuyruk altı çift egzozu orijinal Akrapoviç'ti ve hiç başına bir iş gelmedi.

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
öncelikle o videodaki motor duke 790 mert motovlogun motoru zaten çok efendi birisi burada hatalı olan polis ve çekici cezayı iptal ettirir aracında da bi deforme veya bi problem olduysa söke söke alır babalarının ahırı burası o polis de çekici de bedeline katlanır zamanla görürüz ne olduğunu
He eyvallah ya motoru çıkaramamışım :ROFLMAO:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ktm'nin 250 ya da 390 serilerinde Akrapovic kullandıklarını bilmiyor ve sanmıyorum. Lakin eskiden Strs kullanan arkadaşımın kuyruk altı çift egzozu orijinal Akrapoviç'ti ve hiç başına bir iş gelmedi.
Bu arada orjinal derken sonradan aksesuar diye sattıklarıdır yani, fabrika çıkışını kasdetmedim. Benim de o konuda bir bilgim yok

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Benim seyrettiğim videoda eksozda 790 yazısını gösteriyordu.. Hatta polise teşekkür ediyordu... Ceza falan yemiyordu..
Farklı versiyonu galiba..
Anlamadım ya , neyse............

Motosikleti
Ns200 15"
Polis anlamadığı için yazıyı okuyunca denizde kan kokusu almış köpekbalığı gibi saldırıyor.
Maalesef abi. Zaten şakşakçı ve yandaş kesim bu işleri sağlarsa durum böyle oluyor.

Kim birini haksız yere sıkıntıya sokuyorsa mislini yaşamadan ona ölmek nasip olmasın.

Videoda söylediğine ve fotoğraflara göre motorda orjinal akrapoviç egzoz var, susturucusu takılı ve TÜVTÜRK onaylı, ruhsata işli. Polis yine de motoru bağlıyor. Çekici çağırıyorlar.
Videoyu kaybetmeniz talihsizlik olmuş, şimdi yapılan yorumlar ne kadar isabetli olur bilmiyorum.

Aynı videodan bahsediyorsak eleman egzoz ile ilgili evrakları gösteriyor tabi ne olduğunu bilmiyorum, haklı diyelim ama pul kadar plaka takmış polis plakadan bağlıyor.

Aynı videoysa yanlı ve haksız bir yorum yapmışsınız. Lütfen plakadan da bahsedin.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Videoyu kaybetmeniz talihsizlik olmuş, şimdi yapılan yorumlar ne kadar isabetli olur bilmiyorum.

Aynı videodan bahsediyorsak eleman egzoz ile ilgili evrakları gösteriyor tabi ne olduğunu bilmiyorum, haklı diyelim ama pul kadar plaka takmış polis plakadan bağlıyor.

Aynı videoysa yanlı ve haksız bir yorum yapmışsınız. Lütfen plakadan da bahsedin.

Videoyu buldum:

Motosikleti
RKS 125S
Sanırım sorun egzoz markasının görünmesi. Orjinal egzozuna akrapoviç logolu sticker yapıştıran ve egzozdan ceza yiyen birisi de vardı hatta bu foruma üyeydi sanırım. Benim kendi motorumda da replika akrapoviç var ama susturucusu üzerinde. Akrapoviç yazısının üstünü kapatacak büyüklükte RKS logosu şeklinde sticker bastırıp egzozun üstüne yapıştırma düşüncem var, ceza yeme riskini azaltır sanırım?

Videoda söylediğine ve fotoğraflara göre motorda orjinal akrapoviç egzoz var, susturucusu takılı ve TÜVTÜRK onaylı, ruhsata işli. Polis yine de motoru bağlıyor. Çekici çağırıyorlar. Çekicide rampa vs gibi bir şey yok. Halatlarla motoru kuyruktan ve kafadan bağlamaya çalışıyorlar. Önce amortisörü deniyorlar, arkadaş mani oluyor. Sonra sol gidondan kütüğün yanından bir şekilde tutturup motoru havaya kaldırıyorlar ve çekiciye yüklüyorlar. Çekiciye dikkatli olmasını söyledikçe öteki vurdumduymaz davranıyor yok parasını veririm de bilmem de. Yol boyunca motor gidon ve kuyruktan askıda kalıyor. İndirdiklerinde de kuyruk kısmından bağladıkları yerler çizilmiş, gidon tarafındaki kablolar ezilmiş vs vs. Çekici arkadaşa bak çizdin motorumu dedikçe öteki boya işi var mı yoksa bir şey olmaz gibi lagaluga yapıyor. Çocuk da moturunun daha yeni olduğu söylüyor. İşte orada elim ekrana değdi akış yenilendi.

Her türlü saçmalığa göz yumulur ama EGZOZMU O SENİ HAYİN SENİ gibi bir tepki var bir kaç araba ile roll kovalayan arkadaşım var kaç defa egzozdan ceza yemişler ama kim ne derse desin motorculara ayrı bi özgüven ile yaklaşıyorlar böyle göğüs gere gere anlatabiliyormuyum bi ara benimde başıma geldi çevirmeye egzoz ile girdim çok nazik bir iletişim kurmaya çalıştım ben nazik kalmaya çalıştıkça bulduk garibanı stres atalım gibi gelip bana hesap sormaya başladı bu egzoz ne böyle sen kimsin hayırdır gibi şeyler en son arkadaş kendini FBI den falan sandı nerden taktırıyorsun diyecek üstüme falan yürüyor bi ceza yazılacak bende yaşımın küçük olması ve polis olmasından korktuğumdan ses etmedim işte bağırıp çağırsan o tip biri daha ileri gider sana saldırır sen saldırısın e tabi haksız çıkarsın diyerek sustum ama o yaptığı harbi zoruma gitmişti allaha havale ediyorum ama tabi işini cidden iyi yapan bir sürü polisde gördüm saygım sonsuz onlara ama Bi o kadar da kendini bilmez var

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sanırım sorun egzoz markasının görünmesi. Orjinal egzozuna akrapoviç logolu sticker yapıştıran ve egzozdan ceza yiyen birisi de vardı hatta bu foruma üyeydi sanırım. Benim kendi motorumda da replika akrapoviç var ama susturucusu üzerinde. Akrapoviç yazısının üstünü kapatacak büyüklükte RKS logosu şeklinde sticker bastırıp egzozun üstüne yapıştırma düşüncem var, ceza yeme riskini azaltır sanırım?
Nasıl yaparsın bilemem ama Akrapoviç yazısından kurtulmanı tavsiye ederim. Hatta hiç bir logo olmaması daha iyi olur.

Trafik polisinin,desibel ölçer olmadan bu tür ceza yazma, aracı bağlama vs hakkı oluyor mu ?

Trafik polisinin,desibel ölçer olmadan bu tür ceza yazma, aracı bağlama vs hakkı oluyor mu ?
Trafik polisine desibel ölçer var mı diye sorsan büyük ihtimalle sana alkol testi yapar. Hiç bir polisin desibel ölçer kullandığını ne gördüm ne duydum (Türkiye için konuşuyorum). Arkadaşımın KTM RC125'inde egzozun üstünde Akrapovic yazıyor direkt hiç bir ekstra veya modifiye olmadan RC125 için yapılan orijinal bir egzoz ve susturucusu alyanla vs. çıkartılamıyor ama polis arkadaşımız KTM'nin ceo'su olduğundan mütevellit bu böyle değil Akrapovic abartı egzoz diyerekten ceza yazmıştı. Sonuç olarak ceza iptal edildi , videodaki arkadaşınki de o şekilde direkt KTM 790'a özel üretilen ve orijinal egzozlardan farksız çalışan bir egzoz . Polis için bir yaptırım uygulanacağını sanmıyorum ceza iptal edilir ve belki uyarı alır. Çekici için de kuyrukta ve ezilen kabloların servisten yenilenmesi istenebilir, tabi sadece o kablolar öyle satılıyorsa belki elektrik teçhizatının yenilenmesine kadar gider bu yol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar