egzoz kendiliğinden patlıyor

benim motorda bu eksoz patlatmayı yapıyor vites değiştirirken anlayamadım bir türlü sebebini

egzoz patlamaları genel olarak tam yanmamış yakıtın egzoz manifolduna inmesiyle ve burada alev almasıyla oluşur.
peki yanmamış yakıt manifolda nasıl iner?

bunun iki temel sebebi vardır;
1- zengin yakıt karışımı yeteri kadar oksijenle buluşamayıp tam yanma sağlamayacağı için bir miktar yanmayan yakıt egzoz zamanında manifolda atılır
2- ateşleme problemlerine bağlı olarak yanmayan yakıt hava karışımı egzoz zamanında manifolda atılır

Bir diğer ihtimal ise subapların zamanlamasından kaynaklı olabilir ama bu çok düşük bir ihtimal.

bunları açacak olursak

1-
a) karbüratörlü sistem ise hava ayarı yada gaz valfinin iğne seviyesi ile ilgili bir zengin karışım problemi vardır.
b) enjeksiyonlu ise hava sensörü ile ilgili sıkıntı olabilir bu sebeple yine zengin karışım olabilir.
c) hava filitresi görevini yapamıyor ise motor yeterince havayı ememiyeceği için yine zengin karışıma sebep olabilir.

2-
a) cdi dan kaynaklı ateşleme yetişmiyor olabilir
b) bujinin düzgün çalışmamasından çapaklanmasından kaynaklı olabilir
c) buji bobininin ateşleme yetiştirememesinden olabilir.

normal devirli bir şekilde giderken motorda hiçbir şekilde problem yok yani 4000 5000 devirlerde vites attırdın mı bir sorun yok yanlız ani hızlanmalarda motor oldugu yere pusuyor devir düşüp geri yükseliyor:silent: bence benzinden kaynaklı benzin bitene kadar bu şekilde devirli bir şekilde süreceğim motoru bitince yeni benzin alcam şimdilik

normal devirli bir şekilde giderken motorda hiçbir şekilde problem yok yani 4000 5000 devirlerde vites attırdın mı bir sorun yok yanlız ani hızlanmalarda motor oldugu yere pusuyor devir düşüp geri yükseliyor:silent: bence benzinden kaynaklı benzin bitene kadar bu şekilde devirli bir şekilde süreceğim motoru bitince yeni benzin alcam şimdilik

ani hızlanma=yüksek devir=daha çok ateşleme ihtiyacı..ateşlemende sorun varsa pusar..diyorum sana kardeşim endüksüyon bobinine baktır yorma kafanı fazla,git bi oto elektrikçiye ölçtür değerlerini bak gör düşük çıkacak:wiinkk:

yaaa ben birazdan motorda ki benzini boşaltacağım başka benzin koyacağım bence sorun benzinden kaynaklanıyor. ama dediğiniz gibi aküden de olabilir bence yinede bağlantı noktalaranıda bakmakta fayda var tavsiyeler için teşekkürler.

sorun akü kaynakli diye düşünüyorsan başka bi akü ile dene benzin hava karışımı zenginmi fakirmi o da önemli tabiki ikisi ortası olması lazım en ideal çalışması için :cat:

bak yokuş aşağı bir yere gel motoru gaz vermeden viteste aşağı bırak düşük hızda düşük devirde olacak zaten buna ragmen patlama varsa zengin karışımdan. sadece yüksek devirlerde bunu yapıyorsa büyük ihtimal ateşlemenin kötü oluşundan.

sorun çözüldü sorun benzinmiş arkadaslar bosalttım diger motorumdan yarım litre benzin koydum bastım neyse motorun ısınmasını bekledim bu arada petrol ofisine çektim 10 liralık benzin aldım. sonra yavas yavas baktım baktım bişey yok asıldım motorun anasını belledim 10 km yol yaptım 3. vites te 140 150 banamısın demedi motor büyük bir dertten kurtuldum valla varya 1 2 haftadır kafayı yedirtti siz siz olun bp den benzin almamaya özen gösterin hatta olabildiğince aynı istasyondan benzin alın arkadaşlar:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar