Egzoz Kaçırıyor! Teknik Yardım !

İyi günler arkadaşlar, motorumun ilk sahibi egzoz girişiyle kafasına göre oynamış ve sonunda egzoz girişindeki civataların yuvasını bozmuş diş silmiş. Civatayı tutturunca en fazla 1 gün gidiyor titreşimden düşüyor. Motorum Kuba cub şu anki ses iğrenç kendimi apaçi hisediyorum. Yardımcı olun oraya ne yapılabilir, babam kılavuz açılıcak dedi peki bunu nerde yaptırabilirim her motorcu yapalir mi nelere dikkat edilmeli yardımcı olursanız çok sevinirim.
Herkese hayırlı kazasız belasız yolculuklar :)

İlk sahibi hiç oynamasaymış o şekild olabilirdi ama yuvalara diş silmiş civata yarım yamalak tutuyor.
Arkadaşlar her motorcu kılavuz açabilir mi bir de ne kadara patlar bu iş?

Klavuz çekince delik çapı büyüyecektir. Ayrıca klavuz çekmeden önce matkap ile delik içi büyütülüp temizlenmelidir. Direk üzerine klavuz yapmak 3 gün sonra vidanın düşmesine neden olur. Eğerki delik çapı kurtarmıyor ise aleminyum kaynak ile doldurulup tekrar delinmesi gerekli. Bunun içinde silindirin çıkartılması icap eder. Yani bu işlem silindiri sökmeden yapılırsa 50 sökerek yapılırsa 150 liraya patlar. geçmiş olsun

Hiç uğraşma kalın vida vs. Zamanında ikinci el aldığım motorada bu denli dalgalakça bir hamlede bulunmuşlardı. İçine etmişlerdi üst kapağın. Sıfırı 35-50 tl arası değişiyor. Sıfır tak, kafan rahat olsun... Bu kadar basit :)

Teşekkür ederim cevap için birde yüzük takılıyormuş diye duydum ama doğrumu değilmi bilmiyorum , tekrar yardımcı olursanız sevinirim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar