Egzoz Hakkında ?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
honda'nın ileri sürüş eğitimini halen alıyorum 4. seviyedeyim. büyük motor tecrübem yok.Bakkala giderken bile her türlü ekipmanımı korumamı takarım. Sadece daha gür bir ses almak istemiştim :(
O zaman size bir diyeceğim yok.

Ama burayı yeni başlayanlar da okuyor ve heves edip her şey eksikken hemen egzoz sesine merak salıyorlar, onlar bir şey anlar diye dedim.
Sizde ekipman tamam, eğitim tamam, o zaman sıra gelmiş.
Yine de gürültü yapmayacak ama güzel sesli egzoz için masraf etmektense motorunuzu büyütün derim. Boşu boşuna polislerle gerginlik yaşamaya değmez.

Motosikleti
Kawasaki Ninja 250R
O zaman size bir diyeceğim yok.

Ama burayı yeni başlayanlar da okuyor ve heves edip her şey eksikken hemen egzoz sesine merak salıyorlar, onlar bir şey anlar diye dedim.
Sizde ekipman tamam, eğitim tamam, o zaman sıra gelmiş.
Yine de gürültü yapmayacak ama güzel sesli egzoz için masraf etmektense motorunuzu büyütün derim. Boşu boşuna polislerle gerginlik yaşamaya değmez.
amacım ve açtığım konular zaten ona yönelikti. ama kimse motorumu almak istemiyor :D benim heves ettiğim motorlar ise eski 4 silindirli makineler. onu da alma diyorlar. 200.000 km devireceğim galiba minik ninjamla :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Böyle gereksiz şeylerle uğraşana kadar düzgün ekipman alın, eğitim alın.
yani önem sıralamanız yanlış. Kaynaklar sınırsız değil, haliyle bazı şeylere öncelik verilmesi gerekiyor. ekipmanlarınız tam mı? yeterince korumalı mı? eğitim aldınızartık sürüşüm mükemmel diyebiliyor musunuz? Egzos sesi en son öncelikli, artık lüks, keyfi denecek bir şey bu sıralamada. hele küçük cc motor için ne yapsanız nafile zaten ne ses beklenir ki onlardan, boşverin, olabildiğince sessiz olsun işte.
Abi adamın eğitimi seninkinden fazlaymış :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi adamın eğitimi seninkinden fazlaymış :)
Evet, bu yüzden diyecek bir şeyim yok dedim zaten.

Ama yine de bir şekilde motorunu büyütmesi egzoz masrafından iyi olur demiştim. Yani eninde sonunda en güzel egzoz takılsa bile artık bu gitmiyor noktasına gelir 250cc motorla.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

amacım ve açtığım konular zaten ona yönelikti. ama kimse motorumu almak istemiyor :D benim heves ettiğim motorlar ise eski 4 silindirli makineler. onu da alma diyorlar. 200.000 km devireceğim galiba minik ninjamla :D

Eski 4 silindirli motorlar pek kalmadı, artık çok güzel 2 ya da 3 silindirle aynı gücü ve torku çıkarıyorlar, bu yüzden 4 silindir maliyetlerine girmiyorlar.
Aprilia'nın 660cc bir makinası vardı, stok haliyle sesi çok güzel çıkıyor, geçen aylarda Keşan - Uzunköprü arasındaki yolda vstrom ile gezerken yanımdan geçmişti, ne güzel tam genç motoru demiştim mesela.

20-39km ileride benzincide durduğumda 4 tane BMW S1000R vardı, o aprilia'yı yolda gördükten sonra onlar hiç ilginç gelmemişlerdi.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Polislerin sıkıntı çıkartmayacağı şekilde, daha gür bir ses nasıl alabilirim ? önerileriniz nelerdir ?
Orkestra elemanıyım deyip yırtarsın.
ohuudn6.jpg

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Merhaba arkadaşlar, çift silindir 250cc bir motorum var. diğer motorlara baktığım zaman, örneğin dominar 250 'nin sesi benimkinden daha gür çıkıyor. Ya da aynı özelliklerde olan R25'in. Motorumun üzerinde fabrika çıkışı uzun tip egzoz var (2013) Polislerin sıkıntı çıkartmayacağı şekilde, daha gür bir ses nasıl alabilirim ? önerileriniz nelerdir ?
Egzoz çıkışına matkapla delik açılıyor. Ekstradan hava çıkışı sağlıyor. Bu da sesi etkiliyor. Ben motor camiasında yeniyim tecrübeli abilerim ne der bu konuda bilemiyorum. Ama bana mantıklı geldi yapay zeka ile biraz konuştum ve video önerisinde bulundu bana. Adam egzoza delikler açıyor cidden sesi çok iyi oluyor. Video atıyorum buraya.

Motosikleti
Honda CBR500R
Egzoz çıkışına matkapla delik açılıyor. Ekstradan hava çıkışı sağlıyor. Bu da sesi etkiliyor. Ben motor camiasında yeniyim tecrübeli abilerim ne der bu konuda bilemiyorum. Ama bana mantıklı geldi yapay zeka ile biraz konuştum ve video önerisinde bulundu bana. Adam egzoza delikler açıyor cidden sesi çok iyi oluyor. Video atıyorum buraya.

Egzoz delmek pek mantıklı değil. Bu motorun egzozunu delmesen bile güzel ses çıkarıyor zaten, sanırım VL800 bu. Düşük hacimli motorlarda rahatsız edici olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar