Egzoz Cezası Konusu

Motosikleti
FAZER 8
Merhaba arkadaşlar ;

Egzozdan ceza yedim ve hala motorumun egzozundan bulamadım. Bu işlemi 7 gün içinde haftanın 6 günü çalışan birisi olarak halletmem bayağı bir zor. Men edilsin TUV'e gidip muayeneye sokayım ve geçeyim diye de düşünüyorum. Şimdi ben bu egzozu trafikçilere gösterecek miyim yoksa fotoğraf yada video kafi mi ? Bir arkadaşım fotoğrafını çekmiş adam "orjinal değilse yazarlar tekrardan haberin olsun" demiş oda orjinal demiş ki zaten orjinalini takmış. Öyle mi yapsam diye düşünüyorum.

Çünkü yok abi egzoz. Egzozu yok motorumun. 10 bin yada 17 bin diyorlar. Ödünç alacağım biriside yok. Satan kişi " depoda abi orjinali bulmam lazım sen eve giderken ben bulurum sonra da kargolarım sana merak etme" demişti ama 3,5 yıldır gönderecek.

Aşırı gergin bir haldeyim. Bu işlemden geçen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Motosikleti
1190 ADV
Motorunun marka modelini ve mevcut egzoz'un marka modelini yazarsan fikir vermeye çalışırım. Çin çakması boş boru şeklinde bir egzoz kullanıyorsan resmi olarak pek bir dayanağın olmaz. İzleyeceğin en uygun yöntem mevcut egzoz'a bir susturucu almak yada yaptırmak olur. Sonrasında gider polise gösterirsin yada muayeneye girersin.

Motosikleti
FAZER 8
Motorumun egzozu ARROW fakat modelini bilmiyorum. Alan arkadaş eskiden takmış. 2015 model FAZER 8 kullanıyorum. Sonradan susturucu takalım diye düşündüm ama egzozcu takamam buna abi diye söyledi. Şimdi ben bu menin kalktığını yada olduğunu nasıl öğrenebilirim ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:53 ----------

EDİT : Modelini buldum. Arrow Race Tech olması lazım fakat komple aliminium renginde.

motorun stok fotosunda nasılsa egzoz, gidip sanayide aynısını yaptıracan.

sonradan takılan (aftermarket) egzoz belgesiyle falan uğraşmaya değmez, polisler her seferinde yeniden ceza yazıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar