Kask konusunda standart var. Şekli kaska benzeyen ve kask diye satılan herşey geçerli. Önemli kriter motosiklet kaskı olacak.
Üzerinde marka yazıyor diye egzoza ceza kesmeye kalkarsanız şöyle abukluklar ortaya çıkar.
Mesela benim motosiklet 2 versiyon satılıyor.
Bir tanesinde normal egzoz var.
Diğer versiyonda akrapovic fabrikadan takılı geliyor.
Şimdi Türkiye'de 2. versiyonu fazla para ödeyerek satın alan adam derdini Marko paşaya mı anlatacak?
Veya ben Türkiye'ye gezmeye gelsem, burada yasal olan egzozum orada ceza konusu mu olacak?
Dediğim gibi standart oluşturulması gerekiyor.
Fakat daha bizim kask konusunda standardımız yok.
Egzoza kadar oohhoooo!
Çok kolay ve basit,aynı alkolmetre cihazı gibi her trafik ekip otosuna db ölçüm yapan cihaz verirsin,ne kadar mesafeden ölçüm yapılacağının dersini verirsin memurlara.Sonra ay da bir 1 hafta uygulama yaparsın motosikletlere pek çok motosiklet de şasi de yazıyor çıkardığı db rakam ile ya da ne bilim basit ufak bir araştırma ile piyasa da ki marka modellerin stock çıkarttıkları db ses seviyesini ister emniyet,dağıtırsın tüm ekiplere.
Misal benim arrow full sistem egzoz ara parça katalizör de satılıyor,onu alıp takarsan stock egzoz ile db sınırı aynı.
3 ay da bir tane kalmaz çevreyi rahatsız eden,redline atan apaçi.ceza makbuzuna alkol promil oranı gibi ne kadar db ses çıkardığını ve olması gereken değeri yazarsın,ondan sonra mahkemeye gitsen de nafile.
egzozdan çıkan sesin doğru ölçülebilmesi için motosikletin kapalı sessiz bir alanda olması gerekmez mi? polis anayolda çevirdi vızır vızır arabalar gelip geçiyor db ölçümü yapan cihazda tüm sesler birbirine karışmayacak mı nasıl olacak o işler
Çok zekisin biz de şimdi emniyet yetkileri ile aynı şeyi konuşuyorduk,vızır vızır araba geçen otoyol da mı yapsak yoksa şehir için de belli noktalar da mı yapsak diye.Hepsini geçtim senin ile aynı motosikleti kullanmak kadar daha ağırıma giden bir şey yok ama senin bu zeka ile o motosikleti sadece hareket ettirecek kadar gaz açabildiğini düşününce bir nebze rahatlıyor insan.
Gel track day'e çıkalım kim kaybederse mt9'u anahtarını bırakır,otobüs ile döner.Yer mi?
Gel track day'e çıkalım kim kaybederse mt9'u anahtarını bırakır,otobüs ile döner.Yer mi?
sanmıyorum,üzerinde akrapovic , sc project , yoshimura vb yazı yazmadığı , performans egsoz olmadığı sürece sıkıntı olmaz))) Sonuçta her polis her motorun orjinal egsozunun nasıl göründüğünü mü bilecek sanki
sanmıyorum,üzerinde akrapovic , sc project , yoshimura vb yazı yazmadığı , performans egsoz olmadığı sürece sıkıntı olmaz))) Sonuçta her polis her motorun orjinal egsozunun nasıl göründüğünü mü bilecek sanki
Havaya ates acan bekci diger bekciyi vurdu.
Malatya'da bir kişiye müdahale etmeye çalışan bekçilerden biri görev arkadaşının tabancasından çıkan kurşunla yaralandı.