hocam faturası mevcut, full sistem egzoz takıldı, bu konuda nasıl böyle emin konuşabiliyorsun hayret ediyorum. hiçbir şey bilmeden her şey hakkında fikri olanlar gibisin.
Hocam nasil bu kadar emin konuşabiliyorum? Full sistem egzozunda katalizör olmadığı için. Varsa onun spec sheet'ini atar mısın rica etsem? uyuzluğuna söylemiyorum bunu,merak ediyorum. Motor için certified olması başka bir şey, emisyon kurallarına uygun olması başka bir şey. Faturası falan orijinal olduğunu anlatıyor, belgeler CBR650F için tasarlandığını anlatıyor. Katalizörü yoksa emisyon kurallarına aykırıdır, bunun için motosiklette bir ayrıcalık yok.
Bak yolladığın yönetmeliğin adı "kontrol yönetmeliği". Nasıl denetlenir onu anlatıyor ve motosikletler denetlenmiyor. Bu kural yok demek değil. Neden her yeni regülasyonda katalizörler büyüyor motorlar daha da susuyor? Bu emisyonlara uyan egzozlar olmak zorunda olduğu için.
Emisyon da iki adettir bu arada, ses emisyonu ve gaz emisyonu.
Uymayan şeyler belgeli sertifikalı nasıl satılıyor?
Senin kullanım alanın trafik zorunda olmadığı için.
Misal benim şimdi cebimde para olsa kaşıntım var, Tuareg için Akrapovic'in son susturucusunu almak istiyorum. Tuareg'de katalizör son susturucuda değil o nedenle sadece sese uyması gerekiyor, ona da uyuyor, dolayısıyla ben bu egzozu taktığımda motorumda herhangi bir road-leag olmayan durum olmuyor. Kullanabilirim, AB'de de, aslında Türkiye'de de.. neyse.
Ama bir de Akrapovic'in Tuareg için full headers komple kiti var, kit dediğim son susturucu hariç tabii, headers ve full borular, bunu taktığım zaman katalizörsüz bir boru olduğu için road legal olmaktan çıkıyor motosiklet. Yine AB'de veya Türkiye'de aynı bu durum.
Ben bu egzozu takıp Tuareg'i sadece yarışlarda kullanıcam belki? Bu nedenle satışına engel bir şey yok, faturalı sertifikalı olacaktır yine.
*
Ha milyonda bir ihtimaldir, sport-cat takılı bir egzoz sistemin vardır, bu söylediklerim düşer, motorun road-legal olur.
Ama açıkçası pek ihtimal vermiyorum - sebebi de sport-cat'li sistemlerin abbuk subuk pahalı olması.