egzoz boyama...

ilk başta akçalının siyah soba boyasını al sonra hırdavatçıdan su zınparası al 2.3 adet
egzozu söz ve çok az suyla birlikte boyanın tamamı çıkana kadar işlemi uygula .daha sonra açık bir alanda uygun mesafeden egzozu boya bitsin.2 kere bu işlemi yaptım gayet basit bir işlem birde el becerinde olmalı

arkadaşlar bugün spba boyası ile işlemi yaptım...emme olmadı :)
güzelce zımparalayıp temizledim.sonra pürmüz ile egzozu biraz ısıtıp boyayı uyguladım.sonra kurumasını bekledim kuruduktan sonra egzozu takıp bi çalıştırıp ısıtıp tekrar soğumaya bıraktım 2 3 saat kadar.sonra tekrar çalıştırıp ısıtmaya başladım boya ısınınca yumuşuyor soğumaya bırakınca büzüşüp manifolt ve sonrasında 30 cm kadar uzağında atmalar yaptı ve ne olacağı meçhul :) ama çok güzel tutup atma yapmayan yerleride var ne oldu çözemedim :)....şimdi daha önceki konulardada macota marka spreyi kullanan arkadaşlar olmuş ondan alıp deneyeceğim bide..

valla ben casati soba boyası ile boyadıgımda dediğiniz tarz atma olmadı ama motor ısındıkca uzun süre yanık kokusu gelmişti,

sonra ön lastikten sıcrayan sular yuzunden eski haline dönmesi fazla uzun sürmemişti :)

valla kardeş iş bilenin kılıç kuşananın ben 2 defadır akçalı ile boyadım hiç bir problemim olmadı

alla alla o kadar özen gösterdim ona rağmen tutmadı boya anlamadım.şimdi garaja indim güzel tutmuş dediğim yerlerde atmış :)

alla alla o kadar özen gösterdim ona rağmen tutmadı boya anlamadım.şimdi garaja indim güzel tutmuş dediğim yerlerde atmış :)

Kardeş daha önce yazmıştım gene yazayım.
Bu işin püf noktası ,egzosu boyarken attığın boya katmanının inceliği .Zımpara işini hallettikten sonra ,kuru temiz egzosa 2-3 kat çok ince bir şekilde boyayı serpiştirmek önemli (her katman arası 15-20dk beklemek lazım :)). 15-20cm uzaktan yapmalısınki bir noktaya yoğun gelip orada akma veya ileri zamanlarda kabarıp atma yapmasın.Egzosu ısıtmadan soğuk yüzeye uygula ve boyadıktan sonra en azından 7-8 saat dinlenmeye bırak iyice kurusun. Sonra buram buram yanık boya kokuları içinde turlamalara devam :thumleft:

Yanlış anlama beni sakın çok bilmiş gibisinden, ben kutunun arkasında yazanlara harfiyen uyarak bu şekilde yaptım ve bi sıkıntı yok 15 gündür:)

İstersen tekrar zımparala ve bu şekilde yap , sonucu buradan paylaşırsın resimlerle birlikte :rendeer:

Atma yapan yerlere dikkatlice inceleyin büyük olasılık kalın katmandır,ince kısımlarda ise atma yapmamıştır,Kısaca kalın boya yanar
Bir arkadaşım jet rampalarını boyamıştı zamanda,yani jetlerin arkasında metal bir levha bulunurmuş bunları boyamışlardı boya tabancası ile
Kaç kere boyayıp söktüklerini hatırlayamıyordu,boya kalınlığını mikronla kontrol edildiğinden bahsediyordu,kalınlığı tutturduklarında sorun çözülüyormuş

Atma yapan yerlere dikkatlice inceleyin büyük olasılık kalın katmandır,ince kısımlarda ise atma yapmamıştır,Kısaca kalın boya yanar
Bir arkadaşım jet rampalarını boyamıştı zamanda,yani jetlerin arkasında metal bir levha bulunurmuş bunları boyamışlardı boya tabancası ile
Kaç kere boyayıp söktüklerini hatırlayamıyordu,boya kalınlığını mikronla kontrol edildiğinden bahsediyordu,kalınlığı tutturduklarında sorun çözülüyormuş
o kadar da kalın değildi ama neyse ayrık kaybettiğimiz bişe yok gene boyarız :)
Kardeş daha önce yazmıştım gene yazayım.
Bu işin püf noktası ,egzosu boyarken attığın boya katmanının inceliği .Zımpara işini hallettikten sonra ,kuru temiz egzosa 2-3 kat çok ince bir şekilde boyayı serpiştirmek önemli (her katman arası 15-20dk beklemek lazım :)). 15-20cm uzaktan yapmalısınki bir noktaya yoğun gelip orada akma veya ileri zamanlarda kabarıp atma yapmasın.Egzosu ısıtmadan soğuk yüzeye uygula ve boyadıktan sonra en azından 7-8 saat dinlenmeye bırak iyice kurusun. Sonra buram buram yanık boya kokuları içinde turlamalara devam :thumleft:

Yanlış anlama beni sakın çok bilmiş gibisinden, ben kutunun arkasında yazanlara harfiyen uyarak bu şekilde yaptım ve bi sıkıntı yok 15 gündür:)

İstersen tekrar zımparala ve bu şekilde yap , sonucu buradan paylaşırsın resimlerle birlikte :rendeer:

yok kardeşim ne yanlış anlaması her fikre ihtiyacım var :) çok güzel anlatmışında hangi boya ile boyadın onu dememişin :)
tamm tamm buldum soba boyası imiş :)

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
hacı egzoz u boyamadan önce güzelce zımparala...
sonra çok ince katman halinde yalan yanlış bir boya... eski boyası da gözüksün yenisi de ... yani alacalı bulacalı bir şey olsun...her kat boyada önceden kalan boyanmamış yerleri boyayarak ilerle...
en son katta da her yerini tekrardan boya...4-5 katmanda senin iş tamamdır...
bende geçen sene çinlinin egzozu silindir çıkışından itibaren işaretli
yere kadar boyadım... şuanda tek boyanın kalkan yeri ok işareti ile gösterdiğim ilk boğum yeri...
yarın ne halde oldugunu da foto ile gösteririm... 15.000 km oldu boyayalı...
kullandığım boya da 10tl lik kale marka... mat siyah... üstünde ısıya dayanıklı yazıyor ama kaç derece yazmıyor...

hacı egzoz u boyamadan önce güzelce zımparala...
sonra çok ince katman halinde yalan yanlış bir boya... eski boyası da gözüksün yenisi de ... yani alacalı bulacalı bir şey olsun...her kat boyada önceden kalan boyanmamış yerleri boyayarak ilerle...
en son katta da her yerini tekrardan boya...4-5 katmanda senin iş tamamdır...
bende geçen sene çinlinin egzozu silindir çıkışından itibaren işaretli
yere kadar boyadım... şuanda tek boyanın kalkan yeri ok işareti ile gösterdiğim ilk boğum yeri...
yarın ne halde oldugunu da foto ile gösteririm... 15.000 km oldu boyayalı...
kullandığım boya da 10tl lik kale marka... mat siyah... üstünde ısıya dayanıklı yazıyor ama kaç derece yazmıyor...
[url]http://i.hizliresim.com/38RY2r.jpg[/url]

sendemi fırat :) egzoz boyarken kimse yokmuydu yanında :pl: yav herkes becerdi bu işide bendemi sorun var :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------

önceki sayfada ferdinand ın yaptığı motip boya düşünüyorum.fakat 690 ve 800c ler var.
http://www.n11.com/motip-690c-isiya...00-ml-made-in-germany-4048500334115-P16165134 690c
http://www.n11.com/motip-dupli-800c-isiya-dayanikli-boya-siyah-P17342310 800c

Motosikleti
sendemi fırat :) egzoz boyarken kimse yokmuydu yanında :pl: yav herkes becerdi bu işide bendemi sorun var :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------

önceki sayfada ferdinand ın yaptığı motip boya düşünüyorum.fakat 690 ve 800c ler var.
http://www.n11.com/motip-690c-isiya...00-ml-made-in-germany-4048500334115-P16165134 690c
http://www.n11.com/motip-dupli-800c-isiya-dayanikli-boya-siyah-P17342310 800c

hep sarılarla değil arada siyahlarla da uğraşmak lazım..:pl:
hacı sök ekzosu götür boyacıya fırın boya yapsın... en temizi...
en fazla da alacakları 50 lira bile değildir... siyah yapacaksan boyacıyla konuş... siyah boya atacakları zaman çağırsınlar seni ,2 dakika sök egzozu ver... tertemiz çıkar...

hep sarılarla değil arada siyahlarla da uğraşmak lazım..:pl:
hacı sök ekzosu götür boyacıya fırın boya yapsın... en temizi...
en fazla da alacakları 50 lira bile değildir... siyah yapacaksan boyacıyla konuş... siyah boya atacakları zaman çağırsınlar seni ,2 dakika sök egzozu ver... tertemiz çıkar...

Fırın boya ! egzozda :)
Egzozda durmaz kısa zamanda atar o boyayı,hem fırın boya yapılması için egzosun bütün boyadan arındırılmış olması lazım

Motosikleti
Fırın boya ! egzozda :)
Egzozda durmaz kısa zamanda atar o boyayı,hem fırın boya yapılması için egzosun bütün boyadan arındırılmış olması lazım

elle attığımız sprey boyaya göre daha sağlam olmaz mı...

elle attığımız sprey boyaya göre daha sağlam olmaz mı...

Malesef olmaz,statik boya ile fırın boyada aynidir:)
İşin daha kötü yanı,kalkmaya başladığında bütün olarak değil parça parça kalkar,kötü görüntüyü düzeltmek içinde geri kalan boyayı kazımak zor iş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar