Egzosun sesi birden değişti ???

Selamlar arkadaşlar.

Dün, benzinim bitti bitecek, ibre ikinci kırmızı çizginin dibini gösteriyor. Şişlideki Shell' den benzin aldım. (Mecidiyeköyden taksim istikametine giderken ilk sağdan sonra tekrar ilk sağa dönünce ileride sağ taraftaki Shell) (Yeşil renkli minibüslerin falan kalktığı yere yakın, hemen yanında Burger King olan).

Haliç köprüsü üzerindeyken birden egzosun sesi değişti pır pır pır diye sesler çıkarmaya başladı. Sanki egsoz delinmiş gibi sesler çıkarttı. Sağa çekip baktım ama bişey anlamadım. Bahçelievlere gidip hanımı alıp Çekmeköye geldik. Ses hala aynı.

Bi arkadaş benzine su karışmış olabileceğini söyledi. Sabahta depo kapağını açıp kokladım, normal benzin kokusundan daha keskin bir koku vardı. Sanki tiner gibi kokuyordu.

(Hah fişimide atmamışım KAMPET A.Ş. Abidei Hürriyet cd. No:280 SHELL )

Sizce benzine bişey karışmış olabilir mi? Daha önce buna benzer bi olay yaşayanınız var mı? Bu depoyu böylece kullansam motora bi zararı olur mu arkadaşlar?

(Motor Suzuki AN 125 - Pompacının yanından ayrılmadım hiç 95 oktan kurşunsuz koydu depoya)

Manifolt contası patlamışır yada vidalar gevşemiştir..
Farklı benzin yada tiner eksoz sesini değiştirmez..

Manifolt contası patlamışır yada vidalar gevşemiştir..
Farklı benzin yada tiner eksoz sesini değiştirmez..

Peki bu durum bana bir sıkıntı yaşatırmı. Zira 300 küsür km sonra bakıma gidecektim o zamana kadar böyle kullansam ne olur. Hemen mi gideyim yoksa bakıma ???

Sen bi git tamirciye eğer eksozdansa ki büyük ihtimal ordan contayı değiştirecekler sadece :)
İstersen yağını v.s. sonra değiştir ama eksozu hemen yaptır derim

Bence sağlam bir ustaya git danış.. ne olur ne olmaz..
Benim arabaya bir keresinde sulu mazot koymuşlar, çok ciddi zarar verdi..

En iyisi bilene danışmak diye düşünüyorum.. hem de geciktirmeden..

Yorumlar için çok teşekkürler. Bana doğruu altan motorun yolu gözüktü o zaman. Hadi bakalım hayırlısı.

Sağolun...

bence icini rahat tutmak icin hortumla deponun icindeki benzini bosalt baska yerden yeni benzin al...

bence icini rahat tutmak icin hortumla deponun icindeki benzini bosalt baska yerden yeni benzin al...

Hmm evet evet öyle yapayım. Benzini temiz bir kaba alayım, sonra yeni benzinle bi bakayım eğer ses kesilirse demekki benzindendir. Devam ederse o zaman servise giderim. Çok sağolasın scuderia06, bunu yapacağım...

selam arkadaşlar dün benimde başıma geldi benzer bir olay motorla yolda kaldım motorun her yerinden benzin fışkırıyordu hava filitresi benzin doldu biyerlerden bir usta buldum getirdim motor bogulmus dedi benzin uçmuş bi şekilde sıcaktanda motor acıldı calıstı belki benzinci 97 oktan koymustur falan dedi usta banada bu arada motorla yolun ortasında kaldığınızda siz napıyosunuz? ben bayram paşanın ortasında kaldım sora sora esenlerde bir usta buldum ama berbat bir gündü böle zamanlarda ne yapmak lazım ?

arkadaşlar benim arkadaşında mondial 125 mt si kalkışda patır patır patır edio sonra kalkıyo egzozdan patır patır die ses geliyo o neden ki bilgisi olan varsa lütfen. arkadaşla aynı sorunmu

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dostum benim An 125'inde egsoz ssi değişti yaklasık 1 aydır o şekilde,tENEKE gibi ses çıkarıyor.servise goturdum,usta baktı egsoz ıcınde bi parca varmıs ismi aklıma gelmıyor,o kopmus olabılır dedı..Ses bıraz daha artsın getır degıstırırz dedı,Gecen pazartesı goturdum..Kaydını felann yaptı.Gelınce haber vercekler gıdıp egsozu taktırcam..

Yanlış bilmiyorsam benzine solbent karıştırıyolar benimde arabada basıma gelmişti..

merhaba gokayuğur kardeş
dediğin benzinciden bir kere mecburiyetten bende benzin almak zorunda kaldım ki genelde shellden alırım zaten orası da shell diye aldık utanmasam o benzini yola dökecektim yahu.
aldıktan sonra motorun çalışma sesi değişti :) teklemeye başladı falan fistan bende bayağı bi saydırmıştım küfürü bence de o benzinlikte bir problem var. :cat:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
istasyonla bi konuşmak lazım arkadaşlar. belki kasıtlı yapmıyorlardır. belki depolarında bir sorun vardır, dışarıdan bi şeyler karışıyordur ve kendileri dahi farkında değildirler. uyarmak lazım. bu iyi niyetli olan yaklaşım şekli...

bununla birlikte, belki iyi niyet değil kötü niyet vardır ihtimali için de, shell türkiye'ye, bayileriyle ilgili şikayette bulunmak ve takibat sonucunun tarafınıza iletilmesini istemek lazım.

"ben o istasyonu öğrendim bi daha ordan alış-veriş yapmam olur biter" dememek lazım. başkalarının da başına benzer şeyler gelebileceğini düşünmek lazım. lazım da lazım anlayacağınız...

Benim egzosun içi dağılmış meğer arkadaşlar, ondan bu sesi yapıyormuş. Altan motor sorunu çözdü bugün. Sağolsunlar garantiden komple egzosu değiştirdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar