egzostum deşilmiş çok ses çıkarıyor

arkadaşlar bir sorunum var.ikinci el aldığım motorsikletimin egzostu çok ses çıkarsın diye ilk sahibi tarafından deşilmiş.bunu nasıl onarabilirim.pratik çözüm arıyorum.egzost değiştirecek durumda değilim.çok da anlamam motorsikletten resimlere bakıp sorunuma yardım der misiniz?teşekkürler
bu orijinal egzost
207pzbc.jpg

bu benim egzost
2en5dkw.jpg

aslıunda deşilmemiş sadece resimden anlaşılan arka kısmı dikey olarak kesilmiş cok aşırı ses çıkaracagını zannetmiyorum ama genede kapatmak istersen sanayide arkasına bi
r sac ile kapattırım delerisen ses azalıcaktır fakat deliği çok ufak bırakırsan motoruna zarar verir.

aslıunda deşilmemiş sadece resimden anlaşılan arka kısmı dikey olarak kesilmiş cok aşırı ses çıkaracagını zannetmiyorum ama genede kapatmak istersen sanayide arkasına bi
r sac ile kapattırım delerisen ses azalıcaktır fakat deliği çok ufak bırakırsan motoruna zarar verir.

yani yapmam gereken arkasına dümdüz bir saç kaynatıp ortasını orijinal egzost boyutunda deldirmek mi?ben çok rahatsız olmuyorum aşırı da değil sesi ama polislerin dikkatini çekmesinden ve ceza yemekten korkuyorum.yardımın için teşekkürler :rendeer:

yunuslar hariç bişi demezler fakat ceza yeme olsaılıgın düşüğkte olsa var evet düz saç kaynatıp ortadan deldireceksin :)

bizim ilçede yunus yok zaten ama tedbir işte soğol yardımın için rotamız belli o zaman.dimdirek sanayi :)

kolay gelsin bende egzomu değiştircem uc yaptırmsıtım ses cok garip ve fazla cıkıyor kestrip saç kaynattırıcam :)

Egzoz arkdan acılmıs ancak cok asırı ses yapmaz eger ıcerısı bosaltılmıs susturucu bolumu delınmısse cok ses ckarır eger oyleyse pratık bır cozum soyluyeyeım 5-6 paket bulaşık telı al bunları elınle aç ve egzozun ıcını fazla sıkıstrmadan doldur arka kapagınıda yaptr ses orjınale yakın olacaktr :D

evet sanırım ilk önce bir egzost ustasına gösterip tam sorunu öğrenmeliyim.ustaların kazıklarından nasibimi almamak için ön araştırma yapmak istedim.çok teşekkürler :rendeer:

eğer içindeki susturucular çıkartılmamışsa oraya kapak kaynatıpkapattırsan düzelir fakat susturucusu çıkartılmışsa çok zor

evet dua edeyim sökülmemiş olmasına.yoksa başım ağrıyaak gibi belki aerox_07 nin tavsiyesi işe yarar denemek lazım tabii önce teşhis konmalı :)

oraya göre yuvarlak bir saç kesilip ortasına egzozun borusu var ona görede bir boru ayarlayıp yerine oturtmaları lazım.

benimde başıma gelmişti:D

merhabalar motoruma baktım ve saç kesme yöntemini denedim ama sesteki azalma çok azdı.içine baktım 3 susturucudan 2si yok.bu susturucuların yedeği satılır mı? ya da buna egzost almadan başka çözüm bulabilir miyiz?egzost almak fazla masraflı geliyor da..

arkadaşım bu motorların egzozları 50-70 tl arası oluyor. bence hiç uğraşma yenisini al...
attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor şuan..

arkadaşım bu motorların egzozları 50-70 tl arası oluyor. bence hiç uğraşma yenisini al...
attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor şuan..

açıkçası 70 tl çok büyük para beim için.heleki motorun 350 tlye alındığını düşününce...ki aslında ses çok fazla rahatsız etmiyor beni.ben çevrenin ve polislerin rahatsızlığı yüzünden uğraşıyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:33 ----------

Egzoz arkdan acılmıs ancak cok asırı ses yapmaz eger ıcerısı bosaltılmıs susturucu bolumu delınmısse cok ses ckarır eger oyleyse pratık bır cozum soyluyeyeım 5-6 paket bulaşık telı al bunları elınle aç ve egzozun ıcını fazla sıkıstrmadan doldur arka kapagınıda yaptr ses orjınale yakın olacaktr :D

sanırım bunu uygulayacağım.bakalım ses kesilecek mi?

Şöyle yapabilirsin,geçenlerde ''honda 1000rr'' motorun açık eksozunu normal hale getirdik.

Şöyle oldu:şimdi eksozun manifolt tarafından değilde uc kısmından alıp ilk boğuma kadar yani ''tombul kısımın başladığı ve bittiği yer'' ağız açıklığı 5cm bilemedin 7cm kadar bir boru aldık borunun üzerine çok sık olmamak kaydıyla delikler açtık,boğumun bittiği yere eksozu kaynattık ve kaynatılan boruyla,eksozun arasına ''cam yünü'' denilen sarı elyaf türü birşey malzeme olarak doldurduk.

Cam yününün amacı deliklerden çıkan sesin yün tarafından emilmesini sağlamak...

Kısa ve öz söylemek gerekirse eksoz içindeki demiri del,yokise demirkaynat önce delikleridel,etrafını camyünüyle sar ve kaynattır...

Hepsi bukadar basit.

Kolay gelsin

bu dediğini egzostun son çıkışına mı ekleyeceğiz?egzst içinde en ortada bir delik var.etrafında 3 susturucu olması lazımken 1 susturucu var yani 2 delik daha var.bu parça ortadaki deliğe mi eklenecek?aeroxun bulaşık teli yöntemini uygulasam motora zarar verir mi?senin dediğini ustalar yapmaz sanırım pek takmıyorlar böyle küçük işleri

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar