egzostan duman atıyor

arkadaşlar benim motorum 4000 km de yağına bakımına düzenli bakıyorum.bazen motoru çalışitırdığımda siyaha karısık bi duman çıkıyor ve kokusu acayip bişey.bazende gaza yüklendiğimde de çıkıyor
yağ yaktığını zannetmiyorum daha 4000 de ve yağ değişimini zamanında da yaptırıyorum neden olur sizce gaza yüklendiğimde ve ilk çalıştırmada daha sık oluyor

dumanın rengi nedir.. yag yakmıyor diyorsan .. muhtemelen hava yakıt karışımındandır

karburatorun ayarsız olabılır bujin karısımı iyi yakamıyor olabilir siyah duman benzini yakmadan atıyor demektir

eğer yağ yaksaydı dumanın mavi olurdu.siyah duman yakıtın tam yanmadığını gösterir.ya karbüratör ayarların bozuk,ya bujin bozuk,yada hava filtren tamamen pislenmiş hava geçiremiyor.. yada hepsinden azar azar:queen:

zengin krışım
sebepleri:
hava filtren tıkanmış kirlenmiş
karbüratör ayarın bozulmuş

evet karbüratör o duyduğun koku yoğun karbonmoksit arkadasım ayalatıcaksın veya hava filtresini konrol ediceksin:)

bende de aynı sorun var. Muhtemelen yağ yakıyordur. Yağını 300-400 km sonra kontrol et eğer birazda zorlarsan bir hayli yağ tüketecektir. Motorun açılıp silindir piston ve sekmanların kontrolü gerekecek. Silindirde çok ufak çizikler bile yağ yakmasında sebeb olabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar