Egzost' dan atılan çiğ benzin???

rup

Geçtiğimiz günlerde dikkatimi çekti motorum ki kendisi vespa et4 oluyor, egzosttan damla damla çiğ benzin atıyor buna bağlı olarakta yakıt sarfiyatı arttı. bu sorunun kaynagı nedir ve nasıl önleyebiliriz?. yardımlarınızı bekliorum.

Hava filtresini ve bujilerini degi$tirsen ?

simdilik benimde aklıma ilk gelen bu ama bunlrda sorun olsa siyah duman atar die biliorum ciğ benzin akması için ateşlemede hiç yanmaması lzm ki o patlamadan nasıl sag cıkar benzin oda var sen bi ustaya git artık:queen:

rup

bakımdan çıkalı daha 1.5 ay olmadı ama 3bin üzeri km yaptım bujisini sağlam diye değiştirmemişlerdi acaba artık bujiyi deiştirme vakti mi geldi?:salut:

su buharı olabilir mi? (hani belki benzin olduğunu kesin teyit etmemişsinizdir diye soruyorum)

Egzosttan motor çalışırken veya ilk çalıştırmanın ardından geçen bir kaç dakikada damlama görülüyor ise bu genelde yoğunlaşan su buharıdır arkadaşlar. Her yakıtta istenmesede bir parça su bulunabilir, normal koşullarda özellikle egzost sıcakken görülmez. Ancak motorda yanma sorunu varsa, egzost yeteri derecede sıcak olamaz ve buhar yoğunlaşarak damlayabilir. Arkadaşımız buji nin biraz eski olduğunu belirtmiş zaten. Sadece buji bunun müsebbibi olabileceği gibi, hava filtresi tıkanması, karbüratörlerdeki ayarsızlık, ateşleme donanımının herhangi bir yerinde bir sorun, valf klerenslerinin kaçmış olması gibi birçok etmen bulunabilir. Tüm bunları bir kenara bırakır isek, aldığın benzin kalitesiz ve içinde su olabilir. Öncelikle benzini boşaltıp-bitirip güvendiğin bir başka benzinciden alıp deneyebilirsin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
karbüratörüne baktır başkada bişi demıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar