Egzos Baglanti

Honda Twister 250 kullaniyorum.Dun Ankara-Manisa yol yaptim 580 km..Rahat ve keyifli bir surus oldu.Tek sorun egzoz baglanti somunlarin 2 side gevsemis.Motor 400km civari chopper gibi ses yapmaya basladi.Yanimda lokma takimi yok sansa hallettim ama geri donus yolunda yine boyle bi durum olmasin diye lokma alacam yanima kac numaradir takriben bilen varsa ogrenmek isterim iyi forumlar...

Egzoz saplaması 6mm'dir, ona sıkılan somunları da 10'luk lokma sıkar heralde. Lokmaya da gerek yok açık ağızlı anahtar yeterli orayı sıkmak için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:26 ----------

Saplama 8'lik ise 12 veya 13'lük lokma gerekebilir. Cbf250'nin üst kapağına bakıyorum da sanırım 8'lik egzoz saplaması.

Normal anahtarla rahat ulasamiyorum.Kotuma demiri engel oluyor.Depoyu cikarmama ragmen cok az sikabildim..

Twister 250 fotoğraflarına bakıyorum, bana çok sıkıntılı gelmedi ama. Silindir kapağı soğutma petekleri biraz engel olabilir gibi somunları sıkmayı. Fotoğraflardan saplamaların kaçlık olduğu tam belli olmuyo ama yanınızda 10, 12, 13 lokma olursa sorun olmaz.

gevşeyen civatalar galiba titreşimden gevşedi takmadan önce araya bir lastik conta gibi bişey at gevşemeyi önler diye düşünüyorum.

gevşeyen civatalar galiba titreşimden gevşedi takmadan önce araya bir lastik conta gibi bişey at gevşemeyi önler diye düşünüyorum.
Egzoza lastik conta konur mu güzel kardeşim :) Egzoz boğazı en az 300 derece oluyor. Sık sık gevşiyorsa iki somunu kontra sıkabilir ama. Aynı yöntemle motordaki saplamalar da sökülür veya takılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar