Egzantrik zinciri hk

Selamlar 6 k kilometredeki mondial marka motorumun egzantrik zinciri bollaşmış merak ettiğim bunun otomatik gergi kaynaklı olduğunu nasıl anlayabilirim komple zincir değişimi için 300-400 liraya yakın bir para tutuyor gergi 50 tl ustalara güvenim kalmadı zaten bunu nasıl çözebilirim

6.000 km de zincir bollaşması için çok erken değilmi 34.000 km orjinal egzantirik zincirini kullandım sattım, benden sonrada epey kullanılmıştır, benim bildiğim silindirin arkasında tansiyoner denen bir parça var, bu parça egzantirik gergisini ileri iterek zinciri gergin tutuyor.
Bu arada 300-400 pahalı değilmi mondial için.

Son düzenleme:
Söylediklerinizin hepsine katılıyorum ama illede bollaşmış diyor ustalar diyorum ki şu gergiye bakalım bi yok ondan değildir felan diyorlar zinciri 100 tl işçilikte 150-200 işte yağ değişimi felan olucakmış derken uzuyor liste bencede çok pahalı ama işçilik para tutuyormuş sözde

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Egzantriğin işçiliğine nasıl 200 alabiliyor. Adamlar komple motor dağıtıp toplamaya 300 alıyorlar. 200 nedir ya uçmuş senin ustan

İstanbulda usta önericek olan varmı acaba avrupa yakası bu konu için

Eksantrik zinciri motor ömrü boyunca değişme gereği duymaz. Gergi sürekli otomatik olarak zinciri olması gereken ayarında tutar. Zincirin bollasmasi gibi bir durum olmamalı gergiyi söküp gergide anormallik varmı kontrol edebilirsiniz

egzantirik zinciri motor komple rektifiye edilirse yada segman atlırsa değişir onun dışında motorda en son sorun çıkartıcak parçalardan biridir.. tabi motorda şimdi mondial ben japonlardan örnek vererek konuşdum çinli motorların sağı solu belli olmuyor japonda ömrün boyu karşılaşmıycağın arızayla çinlide karşılaşabiliyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar