Egzantirik Zinciri Değişimi(GT250R)resimli

asm

GT250R'ı olup da benzer sorun yaşayanlarda "acaba egzantrik zincirinde mi sıkıntı var" diye bir soru akla gelecektir.

O açıdan, paylaşım için teşekkürler.

Dostum racing makina hizli ve seri gitsin diye uretilmis.
Yani bunu yapman motora mekaniksel olarak ciddi bi hasar vermez limitlerinde yaptigin surece.:)

Ama, gordugum kadariyla gazi cok ayarsiz aciyorsun.
Yani full gaz giderken 2 saniyeligine gaz kapayip sonra bi anda ani gaz aciyorsun.

Bu hem senin icin hemde motor icin hayirli degil.:cherry:

Motor icin kotu cunku;
gazi kapadiginda egzantrik zinciri normal-bol haline doner,
bi anda full gaz actiginda disli zincirin bollugundan kaynaklanan aciklikta ivme alir
ve zincir disliyi tutmaya basladigi anda butun gucuyle disli zinciri gerer.
Buda zincirin bu kuvvet yuzunden zamanla esnemesini saglar.

Bu gaz acip kapamayi arka arkaya bi kac kez yaparsan zincirin canini cikarirsin.
Kademeli acarsan gazi disli bi anda zinciri germez.Belki en fazla 1 saniye gec hizlanir ama masraftan kurarir.23000 cok cok cok cok erken egzantrik degisimi icin tabi stunt yapmiyorsan.

Senin icin kotu cunku;
buna alisman ilerde cc buyudugunde basina bela olur.
600cc yada 1000cc de bunu yapmak kotu sonuclar dogurabilir.
1000cc makinada yuksek devirde gaza ani bas cek yaparsan tekere alma ihtimalin cok cok yuksek
Gaz kestiginde katlanan amortisor gazi actiginda geri tepmeyle birlikte sonuna kadar acilir ve verdigin gazlada makina tekere kalkar.
Makas atarken basina gelmesini istiyicegin son seylerden biri.
Motor yatikken teker genelde tank tokatlamasi ile bitiyor
Basima geldi korkudan 500 dolar verip gidon damperi aldim.:cherry::cherry:
Allah dusmanima vermesin o kadar diyorum.:pr:

Nacizene fikirlerim, amacim seni yermek yada kirmak degil zaten gidisinde de hic bi sIkIntI yok ama bu dediklerimi kaile alman senin icin daha iyi olur.:rendeer:

Dostum racing makina hizli ve seri gitsin diye uretilmis.
Yani bunu yapman motora mekaniksel olarak ciddi bi hasar vermez limitlerinde yaptigin surece.:)

Ama, gordugum kadariyla gazi cok ayarsiz aciyorsun.
Yani full gaz giderken 2 saniyeligine gaz kapayip sonra bi anda ani gaz aciyorsun.

Bu hem senin icin hemde motor icin hayirli degil.:cherry:

Motor icin kotu cunku;
gazi kapadiginda egzantrik zinciri normal-bol haline doner,
bi anda full gaz actiginda disli zincirin bollugundan kaynaklanan aciklikta ivme alir
ve zincir disliyi tutmaya basladigi anda butun gucuyle disli zinciri gerer.
Buda zincirin bu kuvvet yuzunden zamanla esnemesini saglar.

Bu gaz acip kapamayi arka arkaya bi kac kez yaparsan zincirin canini cikarirsin.
Kademeli acarsan gazi disli bi anda zinciri germez.Belki en fazla 1 saniye gec hizlanir ama masraftan kurarir.23000 cok cok cok cok erken egzantrik degisimi icin tabi stunt yapmiyorsan.

Senin icin kotu cunku;
buna alisman ilerde cc buyudugunde basina bela olur.
600cc yada 1000cc de bunu yapmak kotu sonuclar dogurabilir.
1000cc makinada yuksek devirde gaza ani bas cek yaparsan tekere alma ihtimalin cok cok yuksek
Gaz kestiginde katlanan amortisor gazi actiginda geri tepmeyle birlikte sonuna kadar acilir ve verdigin gazlada makina tekere kalkar.
Makas atarken basina gelmesini istiyicegin son seylerden biri.
Motor yatikken teker genelde tank tokatlamasi ile bitiyor
Basima geldi korkudan 500 dolar verip gidon damperi aldim.:cherry::cherry:
Allah dusmanima vermesin o kadar diyorum.:pr:

Nacizene fikirlerim, amacim seni yermek yada kirmak degil zaten gidisinde de hic bi sIkIntI yok ama bu dediklerimi kaile alman senin icin daha iyi olur.:rendeer:

Jubaa beni önceden bilirsin senin yazdığın her satıra saygım vardır ve ne gerekirse onu yazarsın.. ;)

Benim egzantirik zinciri ne olduysa ilk 10.000 km de böyle oldu...

Motora arkadaşım ile biniyorduk 2 kişi şeklinde ve tabi bu daha fazla yüke yol açıyordu..

O zamanlarda atiklik olması hesabında gazı sert açmalar yapıyordum zaten kabahat bende çünkü o zincir öyle kolayla deforme olabilicek bir yapıda değil...

Ama sonradanda fark ettimki yeni model(2008 enjeksiyonlu) ST lerin bazı serisinde gergi arızası yüzündende bu sorun meydan a geldi hatta servise çağırıldılar..

Hyosung unda bazı serilerine bu rastladı bende gergi problemi yaşadım ve gergi zinciri yeteri kadar germediği için gevşeyen zincir daha çok boşluğa sebebiyet verdi..

her nekadar gazı düzgün açmayada çalışsan bolluk git gide arttı. taki ses yapana kadar...

ilk olarak ön silindirin gergisini değiştirdim sorun ortadan kalktı.

Fakat ön pistondaki zincir olayını çözdüğümüzde bu sefer arkadaki zincir arıza verdi bilirsin V motorlarda iki zincir aynı anda değişir her işlem eşit yapılır yoksa kötü olan iyi olanı kendine benzetir hatta daha kötü bile yapabilir..

Sonuç itibari ile arkadaki zincir öndekine göre daha fazla deforme olmuş durumdaydı.

Baklalarda sıkışma söz konusuydu zincir rahat hareket etmiyordu ve yere doğru sarkıttığınızda kilitlenip kalıyordu...

sonuç olarak ikisinide değiştirdim ve artık hiç bir ses kalmadığı için çok mutluyum.. :) OHH BEE diyorum

1000cc ve 600cc konusundada bahsetmişsin.. o konuda hepsine net hakim durumdayım...2 cc seviyesinide denedim agresifliklerini bilirim .. :)

bu arada benim hyosung tada tank tokatlama çok yaşanıyor 600 cc lerde ilk başta hafif silkeler tank tokatlama yağıcağı zaman aman malesefki benim motorda darbe geldimi aniden geliyor ve gidon sağa sola tam tur yapıyor zaman içerisinde alıştım fakat ona uygun gidon amortisörü bir türlü bulamıyor malesef .. :(

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:43 ----------

Geçmiş olsun kardeşim kazasız belasız sürüşler...
teşekkür ederimm cümlemize kazasız belasız sürüşler...
GT250R'ı olup da benzer sorun yaşayanlarda "acaba egzantrik zincirinde mi sıkıntı var" diye bir soru akla gelecektir.

O açıdan, paylaşım için teşekkürler.

evet konuyu o sebepten açtım zaten bilmeyenler hem öğrensin hemde bilmedikleri kişilerin ve motordan anlamayan insanlara hemen kanmasınlar diye....rica ederim bu arada

asm

evet konuyu o sebepten açtım zaten bilmeyenler hem öğrensin hemde bilmedikleri kişilerin ve motordan anlamayan insanlara hemen kanmasınlar diye....rica ederim bu arada

Ben, burası ve daha birçok forumun artık bu tarz şeyleri bile paylaşmaya değer olmadığını düşünüyorum ne yazık ki.

İlgili alana konu açtığınızda bile yönetici bunu onaylama gereği duymuyor. (forumda bazı alanlarda konu açınca yönetici onayı gerekiyor konununun aktif olması için)

Siz birileri birşeyden haberdar olsun diyorsunuz ama bu durum forum yöneticilerinin bile umrunda olmuyor.

Yani sen bu konuyu Hyosung başlığı altında açsa idin konunun kaybolma ihtimali vardı.

Neyse,

Sen yine de benim böyle dediğime pek bakma.

Selamlar.

Ben, burası ve daha birçok forumun artık bu tarz şeyleri bile paylaşmaya değer olmadığını düşünüyorum ne yazık ki.

İlgili alana konu açtığınızda bile yönetici bunu onaylama gereği duymuyor. (forumda bazı alanlarda konu açınca yönetici onayı gerekiyor konununun aktif olması için)

Siz birileri birşeyden haberdar olsun diyorsunuz ama bu durum forum yöneticilerinin bile umrunda olmuyor.

Yani sen bu konuyu Hyosung başlığı altında açsa idin konunun kaybolma ihtimali vardı.

Neyse,

Sen yine de benim böyle dediğime pek bakma.

Selamlar.

rica ederim bu tabiki senin kendi görüşün ve tabiki sende haklısın.. ama söylediğinden anladığım kadarı ile doğru olanı yapmışım buraya konu açmakla.. :cat:

Racinglerin zayif yonlerinden biri yolcu ile kullanmak.

Hem fiziksel olarak cok zor, hemde mekanik olarak makinayi zorluyor.

2 kisi binip ani gaz acma ve bilimum apaci racing hareketleri
egzantrik zinciri, gergisi, normal disli zincir seti, debriyaj balatasi ve krankta dahil cok parcaya zarar veriyor.

Bi kere 2 kisi kanyona gazlamaya ciktim, dondugumde zincir ses yapicak kadar bollasmisti,
hemen bi yaglama ve zincir ayarindan sonra bi daha 2 kisi makinayi zorlmamaya karar verdim.

Gidon damperi genelde 250likler icin pek uretilmiyor, ama eger ciddi anlamda rahatsiz oluyorsan gidon olculerini alip 600luklerle kiyaslarsan uyanini bulma ihtimalin var
yada en kotu pistonlu bi gidon damperine tornacida kendin bi kelepce taktirabilirsin.

Tokatlama cok sik ve nedensiz oluyorsa makinenin rake acisinda bi sikinti olabilir, sasi bogazini ve ust-alt ucgen setini kontrol etmeni tavsiye ederim.

Sana ne kadar kuvvetlisi denk geldi bilmem ama fren hidroliginin basincini alicak kadar sert vurdu ve gidonu yamulttu benim bi keresinde, benim hatam gidon damperi 1 deydi 26 kademe varken.:cherry:

Dedigim gibi Allah dusmanima vermesin buyuk korku.:cherry:

asm

rica ederim bu tabiki senin kendi görüşün ve tabiki sende haklısın.. ama söylediğinden anladığım kadarı ile doğru olanı yapmışım buraya konu açmakla.. :cat:

Dünkü sitemime kısa sürede cevap geldiğini de belirteyim.

Olcan'a buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Merhaba Arkadaşlar

Benimde 2007 model Hyosung GT250 var ve motordan taktak sesler geliyor sanırım egzantrik zincirinden geliyor bunu bi süre yapıyor ve motor ısınınca kesiliyor bunu önlemek için ne yapmalıyım ve tahminen bana kaça patlar. Teşekkür ederim hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.

Merhaba Arkadaşlar

Benimde 2007 model Hyosung GT250 var ve motordan taktak sesler geliyor sanırım egzantrik zincirinden geliyor bunu bi süre yapıyor ve motor ısınınca kesiliyor bunu önlemek için ne yapmalıyım ve tahminen bana kaça patlar. Teşekkür ederim hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.

o bahsettiğin tak tak sesi kalın ise eğer ve sol ayağının ordan hissedebiliyorsan muhtemelen aktarma zincirden geliyor bir baklan tam dişliye oturmuyor ve krank kutusuna vuruyor bunu anlamanın en iyi yolu sol tarafta ki ön dişlinin kapağını söküp bakmandır, şanzuman kutusunda dişlinin tam önünde izler varsa dediğim gibi zincirin oraya vuruyor..yok ses ince ise egzantrik zincirinden olabilir bu da nerden baksan egzantrik gergisi ile birlikte 100 TL bulabilir.

o bahsettiğin tak tak sesi kalın ise eğer ve sol ayağının ordan hissedebiliyorsan muhtemelen aktarma zincirden geliyor bir baklan tam dişliye oturmuyor ve krank kutusuna vuruyor bunu anlamanın en iyi yolu sol tarafta ki ön dişlinin kapağını söküp bakmandır, şanzuman kutusunda dişlinin tam önünde izler varsa dediğim gibi zincirin oraya vuruyor..yok ses ince ise egzantrik zincirinden olabilir bu da nerden baksan egzantrik gergisi ile birlikte 100 TL bulabilir.

Öncelikle yardımın için teşekkür ederim,,,o ses kalın çıkıyor ve nerdeyse motorun heryerinden duyuluyor ve fena vibrasyon yapıyor :cyclopsan ısınınca azalıyor ve duyulmuyor ama ben genede u vuruşları hissediyorum

paylaşım için teşekkürler
güzel ve faydalı bir konu başlıgı

egzantrik zincirinin en büyük düşmanı Jubaa'nın dedigi gibi ani gaz açma ve kompresyona bırakma makineyi.
Yahya usta anlatıyordu geçenlerde gennç arkadaşın biri 600 RR almış durmadan atraksiyon hareketler yapıyormuş 2.000-3.000 km arası Yahya ustaya uğramış nedir sorunu diye usta demiş egzantrik zinciri,ama nasıl becerdin bu km de diye gence sitem etmiş.neyse makine garantide daha götürmüş servise servis km bakıyo sese bakıyor :cyclopsan sonunda diyor egzatrik zinciri ama nasıl olur bu km de diye şaşırmışlar.demekki genç arkadaş harbiden canına okumuş 600 rr ın :)

Motopark a gidiyorsun di mi? Bende gecen hafta bakım için oraya götürdüm. Gayet memnun kaldım. Başka servisler gibi ilgisiz alakasız değiller. Bundan sonra başka yere gitmem :)

bendede motrum ısınınca çıtçıt çıt ses geliyor gidip gidip geliyor bu ses egzantrik olması sendeki ses böylemiydi servis egzantrik dedi ama

Slm arkadaşlar ben bu sitede yeniyim ama bu siteden çok bilgi sahibi oldum hepinize gerçekten yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim benim 2010 modet hyosung gt 250 r I'm var motordan bi şakırtı geldigi için servise götürdüm serviste Sesin egzantirik zincirinden geldigini söylediler motor açıldıktan sonra problemin egzantirik gergisinden oldugunu söylediler 've deyiştirdiler sonra enjeksiyon ayarı yaptılar bujilerimi kontrol ettilerve motorumdaki bujilerimin yanlış oldugunu takılması gereken bujilerin daha küçük oldugunu söylediler ve daha küçük iki adet buji takdılar neyse motoru topladılar bi kaç tur attılar ve debriyajımda bi problem oldugunu onunda bakılması gerektigini söylediler benimde vaktim olmadıgı için bekleyemedim motoru alıp çıktım avrupa yakasından anadolu yakasına geldim bi problem yoktu bi sıkkıntı yaşamadım pekde farklı bi gelişmede göremedim dogrusu neyse geldim ve motoru park ettim ikigün kullanmadım iki gün sonra tekrar çalıştırdıgımda ise her zaman 2000 devirde rolantide çalışan motorum 1000 devirde çalışıyor ve sanki egzozdan hiç ses gelmiyo gibi idi sonra forumdan araştırdım ve buji piposunu kontrol etmem gerektigini anladım ve ön pipoyu çıkardım kontrol ettim saglamdı yani yırtık veya patlak yoktu buarada ben pipoyu çıkardıgımda motor rolantide çalışıyodu ve egsozdan çigbenzin konusu geliyodu pipoyu çıkardıgımda hiç bi deyişiklik olmadı yani ön buji sanki yoktu sonra pipoyu tekrar taktım biraz bastırdım ve rolanti biranda 2000 e çıktı yani normal devre yükseldi beş dakika kadar rolantide çalıştırdım sonra turlamak istedim bindim beş metre kadar ilermeden biranda motordan parça kırma gibi çok sert bi ses geldi istopetti tekrar marşa bastıgımda ise çalışmadı sonra gaza basarak marşa bastım bu kez çalıştı ama tıraktör gibi deyişbi ses geldi gazı bıraktım hemen istop etti servisi Aradım durumu anlattım krak kesmiş olabilir bizim sana yapabilicegimiz bişey yok biz senin şununa bununa baktık deyip beni salladılar ben sizden önce böyle bi problem yoktu dedim getir motoru bakalım açalım dediler bende bi araç yolla aldır motoru dedim biz alamayız sen getir dediler benimde son zamanlar maddi durumumun kötü olmasından dolayı baktıramadım o şekilde yatıyo nerden başlıycagımı bilmiyorum aynı zamanda kime götürücegimide bilemiyorum sizce problem ne olabilir ve masrafı ne kadara hal olabilir yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden herkeze çok Tşkr ederim buarada cepten yazıyorum kelimelerde yanlışlık oldu ise kusuruma bakmayın.

Selam arkadaşlar, ben bu sitede yeniyim ama bu siteden çok bilgi sahibi oldum hepinize gerçekten yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Benim 2010 model Hyosung GT 250R'ım var, motordan bi şakırtı geldigi için servise götürdüm, serviste sesin egzantirik zincirinden geldigini söylediler, motor açıldıktan sonra problemin egzantirik gergisinden oldugunu söylediler, ve değiştirdiler.

Sonra enjeksiyon ayarı yaptılar, bujileri'ni kontrol ettiler ve motorumda'ki bujilerin yanlış olduğunu, takılması gereken bujilerin daha küçük oldugunu söylediler, ve daha küçük iki adet buji takdılar.

Neyse motoru topladılar bi kaç tur attılar ve debriyaj'da bi problem olduğunu, onun'da bakılması gerektigini söylediler, benimde vaktim olmadığı için bekleyemedim, motoru alıp çıktım.

Avrupa yakasından Anadolu yakasına geldim, bi problem yoktu bi sıkkıntı yaşamadım, pekde farklı bi gelişme'de göremedim doğrusu, neyse geldim ve motoru park ettim, iki gün kullanmadım, iki gün sonra tekrar çalıştırdığım'da ise her zaman 2000 devirde rolantide çalışan motorum 1000 devirde çalışıyor ve sanki egzoz'dan hiç ses gelmiyor gibi idi.

Sonra forumdan araştırdım ve buji piposunu kontrol etmem gerektiğini anladım, ve ön pipoyu çıkardım kontrol ettim, saglamdı yani yırtık veya patlak yoktu, bu arada ben pipoyu çıkardığımda, motor rolantide çalışıyodu ve egsozdan çiğ benzin kokusu geliyodu, pipoyu çıkardığımda hiç bi değişiklik olmadı, yani ön buji sanki yoktu.

Sonra pipoyu tekrar taktım, biraz bastırdım ve rolanti biranda 2000'e çıktı, yani normal devre yükseldi beş dakika kadar rolantide çalıştırdım, sonra turlamak istedim, bindim beş metre kadar ilermeden bir anda motordan parça kırma gibi çok sert bi ses geldi stop etti

Tekrar marşa bastığımda ise çalışmadı, sonra gaza basarak marşa bastım, bu kez çalıştı ama tıraktör gibi değişik bi ses geldi, gazı bıraktım hemen, stop etti, servisi aradım durumu anlattım, krak kesmiş olabilir, bizim sana yapabiliceğimiz birşey yok biz senin şununa bununa baktık, deyip beni salladılar.

Ben sizden önce böyle bi problem yoktu dedim, getir motoru bakalım açalım dediler, bende bi araç yolla aldır motoru dedim, biz alamayız sen getir dediler, benimde son zamanlar maddi durumumun kötü olmasından dolayı baktıramadım

O şekilde yatıyo motor, nereden başlıycağımı bilmiyorum, aynı zamanda kime götürüceğimide bilemiyorum, sizce problem ne olabilir? ve masrafı ne kadara hall olabilir?

Yardım ederseniz çok sevinirim, şimdiden herkese çok teşekkür ederim, bu arada cepten yazıyorum kelimelerde yanlışlık oldu ise kusuruma bakmayın.

Sadece 2000 devir rölanti bana sanki çok yüksek gibi geldi , bilmiyorum normal olabilir sizin model için.

Umarım ucuza hall edersiniz, cep yazımı olduğunu tahmin ettiğimden biraz oynadım.

Çok Tşkr ederim eğer yanılmıyosam hyo gt 250 liler ilk çalıştıgında ısınana kadar 2000 devirde çalışıyo motor normal sıcaklıga ulaştıgındada 1.500 devre felan düşüyo

Bana yardımcı olabilicek kimse yokmu yani böyle bi sıkkıntıyla kimse karşılaşmadı mı abiler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar