Geçmiş olsun kardeşim kazasız belasız sürüşler...
Dostum racing makina hizli ve seri gitsin diye uretilmis.
Yani bunu yapman motora mekaniksel olarak ciddi bi hasar vermez limitlerinde yaptigin surece.
Ama, gordugum kadariyla gazi cok ayarsiz aciyorsun.
Yani full gaz giderken 2 saniyeligine gaz kapayip sonra bi anda ani gaz aciyorsun.
Bu hem senin icin hemde motor icin hayirli degil.:cherry:
Motor icin kotu cunku;
gazi kapadiginda egzantrik zinciri normal-bol haline doner,
bi anda full gaz actiginda disli zincirin bollugundan kaynaklanan aciklikta ivme alir
ve zincir disliyi tutmaya basladigi anda butun gucuyle disli zinciri gerer.
Buda zincirin bu kuvvet yuzunden zamanla esnemesini saglar.
Bu gaz acip kapamayi arka arkaya bi kac kez yaparsan zincirin canini cikarirsin.
Kademeli acarsan gazi disli bi anda zinciri germez.Belki en fazla 1 saniye gec hizlanir ama masraftan kurarir.23000 cok cok cok cok erken egzantrik degisimi icin tabi stunt yapmiyorsan.
Senin icin kotu cunku;
buna alisman ilerde cc buyudugunde basina bela olur.
600cc yada 1000cc de bunu yapmak kotu sonuclar dogurabilir.
1000cc makinada yuksek devirde gaza ani bas cek yaparsan tekere alma ihtimalin cok cok yuksek
Gaz kestiginde katlanan amortisor gazi actiginda geri tepmeyle birlikte sonuna kadar acilir ve verdigin gazlada makina tekere kalkar.
Makas atarken basina gelmesini istiyicegin son seylerden biri.
Motor yatikken teker genelde tank tokatlamasi ile bitiyor
Basima geldi korkudan 500 dolar verip gidon damperi aldim.:cherry::cherry:
Allah dusmanima vermesin o kadar diyorum.r:
Nacizene fikirlerim, amacim seni yermek yada kirmak degil zaten gidisinde de hic bi sIkIntI yok ama bu dediklerimi kaile alman senin icin daha iyi olur.:rendeer:
teşekkür ederimm cümlemize kazasız belasız sürüşler...Geçmiş olsun kardeşim kazasız belasız sürüşler...
GT250R'ı olup da benzer sorun yaşayanlarda "acaba egzantrik zincirinde mi sıkıntı var" diye bir soru akla gelecektir.
O açıdan, paylaşım için teşekkürler.
evet konuyu o sebepten açtım zaten bilmeyenler hem öğrensin hemde bilmedikleri kişilerin ve motordan anlamayan insanlara hemen kanmasınlar diye....rica ederim bu arada
Ben, burası ve daha birçok forumun artık bu tarz şeyleri bile paylaşmaya değer olmadığını düşünüyorum ne yazık ki.
İlgili alana konu açtığınızda bile yönetici bunu onaylama gereği duymuyor. (forumda bazı alanlarda konu açınca yönetici onayı gerekiyor konununun aktif olması için)
Siz birileri birşeyden haberdar olsun diyorsunuz ama bu durum forum yöneticilerinin bile umrunda olmuyor.
Yani sen bu konuyu Hyosung başlığı altında açsa idin konunun kaybolma ihtimali vardı.
Neyse,
Sen yine de benim böyle dediğime pek bakma.
Selamlar.
rica ederim bu tabiki senin kendi görüşün ve tabiki sende haklısın.. ama söylediğinden anladığım kadarı ile doğru olanı yapmışım buraya konu açmakla.. :cat:
Merhaba Arkadaşlar
Benimde 2007 model Hyosung GT250 var ve motordan taktak sesler geliyor sanırım egzantrik zincirinden geliyor bunu bi süre yapıyor ve motor ısınınca kesiliyor bunu önlemek için ne yapmalıyım ve tahminen bana kaça patlar. Teşekkür ederim hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.
o bahsettiğin tak tak sesi kalın ise eğer ve sol ayağının ordan hissedebiliyorsan muhtemelen aktarma zincirden geliyor bir baklan tam dişliye oturmuyor ve krank kutusuna vuruyor bunu anlamanın en iyi yolu sol tarafta ki ön dişlinin kapağını söküp bakmandır, şanzuman kutusunda dişlinin tam önünde izler varsa dediğim gibi zincirin oraya vuruyor..yok ses ince ise egzantrik zincirinden olabilir bu da nerden baksan egzantrik gergisi ile birlikte 100 TL bulabilir.
en üstteki videoyu izlemedin galiba23.000 km de egzantrik mi?Bu meretleri nasıl kullanıyorsunuz yahu. Benimkini 30.000 km'de sattım saat gibi çalışıyordu....
Selam arkadaşlar, ben bu sitede yeniyim ama bu siteden çok bilgi sahibi oldum hepinize gerçekten yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Benim 2010 model Hyosung GT 250R'ım var, motordan bi şakırtı geldigi için servise götürdüm, serviste sesin egzantirik zincirinden geldigini söylediler, motor açıldıktan sonra problemin egzantirik gergisinden oldugunu söylediler, ve değiştirdiler.
Sonra enjeksiyon ayarı yaptılar, bujileri'ni kontrol ettiler ve motorumda'ki bujilerin yanlış olduğunu, takılması gereken bujilerin daha küçük oldugunu söylediler, ve daha küçük iki adet buji takdılar.
Neyse motoru topladılar bi kaç tur attılar ve debriyaj'da bi problem olduğunu, onun'da bakılması gerektigini söylediler, benimde vaktim olmadığı için bekleyemedim, motoru alıp çıktım.
Avrupa yakasından Anadolu yakasına geldim, bi problem yoktu bi sıkkıntı yaşamadım, pekde farklı bi gelişme'de göremedim doğrusu, neyse geldim ve motoru park ettim, iki gün kullanmadım, iki gün sonra tekrar çalıştırdığım'da ise her zaman 2000 devirde rolantide çalışan motorum 1000 devirde çalışıyor ve sanki egzoz'dan hiç ses gelmiyor gibi idi.
Sonra forumdan araştırdım ve buji piposunu kontrol etmem gerektiğini anladım, ve ön pipoyu çıkardım kontrol ettim, saglamdı yani yırtık veya patlak yoktu, bu arada ben pipoyu çıkardığımda, motor rolantide çalışıyodu ve egsozdan çiğ benzin kokusu geliyodu, pipoyu çıkardığımda hiç bi değişiklik olmadı, yani ön buji sanki yoktu.
Sonra pipoyu tekrar taktım, biraz bastırdım ve rolanti biranda 2000'e çıktı, yani normal devre yükseldi beş dakika kadar rolantide çalıştırdım, sonra turlamak istedim, bindim beş metre kadar ilermeden bir anda motordan parça kırma gibi çok sert bi ses geldi stop etti
Tekrar marşa bastığımda ise çalışmadı, sonra gaza basarak marşa bastım, bu kez çalıştı ama tıraktör gibi değişik bi ses geldi, gazı bıraktım hemen, stop etti, servisi aradım durumu anlattım, krak kesmiş olabilir, bizim sana yapabiliceğimiz birşey yok biz senin şununa bununa baktık, deyip beni salladılar.
Ben sizden önce böyle bi problem yoktu dedim, getir motoru bakalım açalım dediler, bende bi araç yolla aldır motoru dedim, biz alamayız sen getir dediler, benimde son zamanlar maddi durumumun kötü olmasından dolayı baktıramadım
O şekilde yatıyo motor, nereden başlıycağımı bilmiyorum, aynı zamanda kime götürüceğimide bilemiyorum, sizce problem ne olabilir? ve masrafı ne kadara hall olabilir?
Yardım ederseniz çok sevinirim, şimdiden herkese çok teşekkür ederim, bu arada cepten yazıyorum kelimelerde yanlışlık oldu ise kusuruma bakmayın.