egsozumdan su akıyor

meraba arkadaşlar bugun motorumun yağını değiştim sonrasında rolentide bıraz ılerı geri yaparken yerde su kalıntıları gördüm ılkden yağ sandım motor blogunun heryerını temızledım sonra çalıştırıp gaz verdim baktım egsozun en alt kısmından sprey gıbı su gıbı bişey akıyor neden olur bu gaz verdıkde su çıkıyor :mrgreen:

Motor ısınmadan kapatıp belli süre sonra tekrar çalıştırınca egzozda yoğunlaşma oluyor. Kışın daha çok oluyor. Hatta egzozun altında küçük bir delik var oradan çıkması için.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
meraba arkadaşlar bugun motorumun yağını değiştim sonrasında rolentide bıraz ılerı geri yaparken yerde su kalıntıları gördüm ılkden yağ sandım motor blogunun heryerını temızledım sonra çalıştırıp gaz verdim baktım egsozun en alt kısmından sprey gıbı su gıbı bişey akıyor neden olur bu gaz verdıkde su çıkıyor :mrgreen:

Öncelikle geçmiş olsun. Akıntı'nın sebebi gonore olabilir.

Motosikleti
Forza 250
Egzozdan su gelmesi iyi.
Yakıtı tam olarak yakıp içindeki suyu ayrıştırıyor dert etme normal.

Bende de oluyor bahsettiğiniz şey, yetkili servise sordum, normal olduğunu söyledi

:queen:

Yapmayav :)

Yakit filtresi ne işe yarar araştır bi... O su bloğun icerisinde ısı farkindan dolayi yogunlaşan su...

Hele bi otur soluklan yeğenim bu ne şiddet.
Benzin li araçların hepsinde yakit hava verimli yandiginda ortaya su çıkar. Motor termodinamigi dersinde geçer.

Yakıtın içindeki sudan falan gelmez, direk motordan çıkan gazlarin birleşmesi ile olusur.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Şimdi olayı bilimsel olarak açıklayayım.
Şimdi şu benzinin kimyasal formulü; C8H18,bunu oksijen ile birlikte yakınca şöyle bir reaksiyon oluyor;
C8H18 + 25 O2 → 16 CO2 + 18 H2O

Bildiğiniz gibi CO2 karbondioksit H2O da su.Genelde sıcak egsoz sisteminde bu su buharlaşıp gidiyor.Ama soğuk egsoz sistemin ve özellikle hava da soğuksa bu suyu damla damla egsozdan çıktığını görebilirsiniz.Dolayısı ile gayet normal bir durum.

Hatta şöyle bir videolu örnek verelim.Videoda 3:00 a bakacak olursak Jaguar F-Type ın egsozundan soğukken şakır şakır su akıyor.Dolayısı ile içiniz rahat olsun gayet normal bir durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar