Egsozların sabitlenmesi...

Değerli arkadaşlar ,hatırlarsınız, kısa bir süre önce motosikletimin egsoz saplaması kırılıp silindirin içinde kalmıştı ...Bu olay resmen kronik bir arızaydı.Sizlerin fikirleri doğrultusunda hareket aderek arızayı hallettim ,sürekli saplama kırılmasına bir son verme zamanı geldi diye düşünerek kendimce bir uygulama yaptım ,çünkü her ne kadar saplamaları metrik 6 yerine, metrik 8 yaptıysamda içim rahat deyil...Neden derseniz,bir tek egsoz motosiklete üç adet civata ile tutturulmuş durumda ,böyle oluşu egsozun sallanmasını engelleyemiyor ,heleki gazladığım zaman sarsıntıdan ,ya saplamayı kırıyor, yada gevşetiyor...Ayak basma yerinin altından geçen egzoz borusunu şaseye kelepçeler yaparak sabitlemek gerektiğine karar verdim ve 2,5 mm krom malzemeden her iki tarafa da yapıp monte ettim:cat:Belki bu tür sıkıntısı olan arkadaş varsa bu paylaşımım bir miktar yararlı olacaktır sanırım ..
Hepinize kazasız günler dilerim...

düşüncen iyide umarım motorun şasesinde oynayan bir yerlere bağlamamışsındır..bazı bölgeler amortisör dolayısıyla esner.bazı motosikletlerin zincirleri bile bu durumdan çok etkilenir.siz tek kişiye göre ayarlarsınız iki kişi binince zincir gerilir..
bunun gibi bir durum yoksa zaten egzozun gevşemesine sebep göremiyorum..
motorun üstüne çıkıp gerekirse iki kişi motoru yaylandırarak esneyen yerleri tespit eder ona göre çözüm üretebilirsiniz..

düşüncen iyide umarım motorun şasesinde oynayan bir yerlere bağlamamışsındır..bazı bölgeler amortisör dolayısıyla esner.bazı motosikletlerin zincirleri bile bu durumdan çok etkilenir.siz tek kişiye göre ayarlarsınız iki kişi binince zincir gerilir..
bunun gibi bir durum yoksa zaten egzozun gevşemesine sebep göremiyorum..
motorun üstüne çıkıp gerekirse iki kişi motoru yaylandırarak esneyen yerleri tespit eder ona göre çözüm üretebilirsiniz..
Çok doğru diyorsun dostım ,evet aynen o kotrolleri yaptım.Genede saol.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar