Egsoz sıkıntısı

Merhabalar abiler arkadaşlar..
Motosiklet : Mondial Drift 125mh
Motosikletim ile sallıyorum 10km yol yapıp geldiğimde egsozdan pıt pıt pıt pıt bi ses geliyor yaklasık 2dakka civari ve cok deli bi şekilde ısınıyor.Buna çözüm olarak şöyle birşey düşündüm el yapımı bi karbon egsoz takıp ısınmayı + o sesi düzelte bilirmiyiz bu el yapımı egsozların motosıkletıme zararı olurmu 5hp falan filan inanmiyorum bunlara tabiki olursada beni etkiliceğini düşünmüyorum.Hız denemem 120 ile 125 arasini gördüm oda 1 kere ilk ve sondu :D seside düzeltmem gerekiyo bu el yapımı egsozda apaçi sesi var onu susturucu olayıyla azaltabilirsem düşünmüyor değilim bi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Egsoz:
http://www.sahibinden.com/ilan/yede...s-egsoz-tri-oval-plus5-hp-guc-140795694/detay

Evet full karbon egzos olsa o pıt pıt pıt ses olmaz. Sıcaktan genleşen metal egzos soğurken ses yapar böyle. Bak karbon görünümlü değil. Karbon.

Teoride böyle.

Pratikte 1000 lira egzosa vermezsin sanırım.

Shark fena bir marka değil.Egsoz seside çok gürültülü değil.Onun harici e-bay'de ve Tiger'ın 125ccler için egsozları var.Bunları deneyebilirsin sırma saçlı kardeşim :)

Tabi bu işlemden sonra iyi bir hava-yakıt + subap ayarı yapılmalı ki motosikletin güçlensin ve yakıntında artma olmasın.Doğru ve kaliteli egsoz yakıtta düşme azıcık ucundan güç sağlar.Kesinlikle apaçilikte olmaz.Her egsoz gor gor bağırmaz.İnceden gurultu güzeldir.Sonuçta elektrikli bisiklet kullanmıyoruz...

yorumun için cok sağol alper abim bana yardımcı olmak istermisin bu konuda :p çok güzel olur valla :D

Az buz araştırayım ses ederim sonra.Tahmini 350 lira filandır Tiger.Diğer markalar biraz abartılı ve gerek yok.Shark ucuz fakat fazla böğürüyor.Geri kalan işlemleri halletmesi kolay.Tak çıkar az buz bende öğrendim.

valla abi benim düşündüğüm 100 lira civariydi 350 falan vermem gibi geliyor neyse bende bi araştırayım bakalım :) sagolasın yinede

Egzozun içi tamamen boş tamamen ses için yapılmış bende taktım normal olanından güç düşüşü oldu egzozun kendi değil ama egzozun borusu çok fazla ısınıyordu el deymeyecek kadar egzoz yatıyor şu an egzoz borusunu ısınmasını nasıl engelleyebilirim acaba ?

Her motorda var o ses,ama adettendir motorn bozuk diyelim :)

Kardesim bu egsozlar yakıtı artırır biliyorum arabamda var cok pis kanıma giriyor ses :) Ama cekiş mükemmel artıyor kimse bunun aksini idda etmez,Daha rahat hava aldıgı için.

valla açıkcası ben seslerinden nefret ediyorum yakıt konusu sorun değil petrol işi bizim işimiz :p yeterki ısınmayı halledelim e tabi bide Karbon şekli var :p

+5hp peh hikaye varmı böle bişe 100hp makina olsa belki,eskoz dediğin ısınır arkadaş motorda kopan ateş fırtınaları nereye gidiyor.

baktığın egzozdan bende var sesi baya çıkıyor susturucusuda var ağzında. alyan anahtarla 10 sn de sökersin. ama performansı düşürdü benim motorda drift te nasıl olur bilemem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar