- Konu Yazar
Haziran ayında Tarsus Batı Gişelerinde uygulama yapan trafik polis Ekipleri Beni durdurdu. Önce Motosikletimi ekipmanlı kullandığım için tebrik ettiler,Sonra evrak kontrolü yapıldı.Gidebilirsin dediklerinde Yoluma Devam ettim.Bir hafta Sonra eve ceza makbuzu geldi.Makbuzda Bağırtarak gitmiştir yazmışlar.8818 Talimatıyla yazılmış diyor.Bu Cezanın keyfi yazıldığını sulh ceza mahkemesine başvurarak motorumun boyun etiketi ses düzeyi kaç devirde ne kadar ses cıkarır yazısı,Tüvtürkden Muayene geciş onayı kağıdı,eger Ses düzeyim yüksek ise Tüvden Egsoz sesi düzeyinden kalacağımı belirttim,motosikletimin teknik bilgilerini içerir bilgileri ekledim,Sesi HANGİ TEKNOLOJİDEN YARARLANARAK ÖLÇTÜKLERİNİ SORDUM.Desibelmetre ile ÖLÇÜM Gösteren ÇIKTI kağıdını istedim.Bunlar Yok ise Kanunen dayanağı olmayan bu cezanın iptalini ya da BİLİR KİŞİ TAYIN edilmesini istedim.Mahkeme sizlerinde gördüğü şekilde cezayı iptal etti.Motosikletim GSX-F 750 cc Susturuculu egsozlu Bir motosiklet.
Kanun, Egsozun modifiye edilse bile ses düzeyini aşmadığı sürece egsoza izin veriyor.
Gelelim Para iadesine :
Bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine dilekçe yazılıyor paramı iade et deniyor.Dilekce,Nufus cüzdanı fotokopisi,Mahkemenin vermiş olduğu iptal kararı hepsi birlikte Vergi dairesi muhasebesine Evark kayıttan geçirilip veriliyor.Dilekçede belirtilen İban Numarasına paranız 15 gün içerisinde iade yapılıyor.

Kanun, Egsozun modifiye edilse bile ses düzeyini aşmadığı sürece egsoza izin veriyor.
Gelelim Para iadesine :
Bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine dilekçe yazılıyor paramı iade et deniyor.Dilekce,Nufus cüzdanı fotokopisi,Mahkemenin vermiş olduğu iptal kararı hepsi birlikte Vergi dairesi muhasebesine Evark kayıttan geçirilip veriliyor.Dilekçede belirtilen İban Numarasına paranız 15 gün içerisinde iade yapılıyor.