Egsoz değişimi ve FI (Fuel Injector) arıza lambası

Merhabalar. Abart egsoz takılan 2012 model hyosung gt250r'da FI olarak adlandırılan arıza lambası yanmaya başlamış. Bunu söyleyen kişi talip olduğum motosikletin sahibi. Motosikletinde egsoz değişiminden önce bu lambanın yanmadığını belirtiyor. Motosikleti almak istiyorum ancak bu durum aklımı karıştırıyor. Motosikleti alacağım şehirdede hyosung servisi olmadığı için motosikleti servise gösteremeyeceğim. İşi şansa bırakmakta istemiyorum. Sizin fikirlerinizide almak istiyorum ne yapmalıyım ?
- Atölye bölümündede konu açmıştım ancak ilgi görmediği için buradada açma ihtiyacı duydum. Hatam olduysa affola..

Egzoz değişiminde galiba enjeksiyon beyninde püskürtme falan ayarlanıyordu sonra düzeliyordu diye hatırlıyorum illaki bilen çıkar. Enjeksiyon beyni ayarlaması bence

Tekrar yazayım her ne kadar dikkate almasan da.
Arıza lambası egzozdan kaynaklı değil, arızayı bulmanın tek yolu serviste(her serviste olmaz) cihaza bağlamak

Ben gtrımı egzozla kullandım, arıza falan yakmadı. Cihaza bağlamadan anlaşılmaz o arızanın ne olduğu. Günahını almıyım ama muhtemelen eneksiyon arızalı motoru kitlemeye çalışıyorlardır. İyi bir yetkili servise göstermen gerekiyor ki Türkiye'de iyi bir hyosung yetkili servisi yok.

Tekrar yazayım her ne kadar dikkate almasan da.
Arıza lambası egzozdan kaynaklı değil, arızayı bulmanın tek yolu serviste(her serviste olmaz) cihaza bağlamak

Estağfirullah dikkate almadığımdan değil bu konuda başka tecrübe sahipleri varsa onlarında fikirlerini almak istiyorum. Mesela bthndmrl isimli arkadaş enjeksiyon ayarı yapılırsa düzelebilir diyor bunun gibi :/

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

Ben gtrımı egzozla kullandım, arıza falan yakmadı. Cihaza bağlamadan anlaşılmaz o arızanın ne olduğu. Günahını almıyım ama muhtemelen eneksiyon arızalı motoru kitlemeye çalışıyorlardır. İyi bir yetkili servise göstermen gerekiyor ki Türkiye'de iyi bir hyosung yetkili servisi yok.

Enjeksiyon arızalı olsa arıza ışığı dışında bunu nasıl anlayabilirim peki ? Yada anlayabilirmiyim?

ben pek motordan anlamam ama şansını zorluyosun sonuçta o arıza lambası boşuna yanmaz şehirinde servisi de yok bence almamalısın ama karar ve para senin

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/153188-egsozun-motorlu-araclardaki-yakit-tuketimindeki-onemi.html

Bende pek hsyoungtan anlamam ama o lambanın egzozla alakası yok olamaz olmamalı. Eğer imkanın varsa ve ilinde başka hysoung satan varsa iletişime geç sor veya adama deki kardeşim ben bunun orjinal egzozunu alacağım zaten ucuzdur muhtemelen takacam eğer lamba sönmezse paramı vereceksin de bakalım kabul edecekmi

Bende pek hsyoungtan anlamam ama o lambanın egzozla alakası yok olamaz olmamalı. Eğer imkanın varsa ve ilinde başka hysoung satan varsa iletişime geç sor veya adama deki kardeşim ben bunun orjinal egzozunu alacağım zaten ucuzdur muhtemelen takacam eğer lamba sönmezse paramı vereceksin de bakalım kabul edecekmi
Bulunduğu yer il bile değil ilçe. Egsozu alacak servis olsaydı şuan bu konuyu açmamış olurdum zaten sorun servisin olmaması

Sönme hocam sönmez ben düz boru kullandım bi ara, Egzozsuz yakmadı. Zaten egzoz içinde veya yakınında sensör yok.
Enjeksiyon ayarı diye bir şey yok malesef

Sönme hocam sönmez ben düz boru kullandım bi ara, Egzozsuz yakmadı. Zaten egzoz içinde veya yakınında sensör yok.
Enjeksiyon ayarı diye bir şey yok malesef

Evet sensör egsoz öncesindeymiş. Anlaşılan egsozdan değil enjeksiyonda sıkıntı var. Peki enjeksiyon sistemi değişsek ne kadar masrafı çıkar yurt içinde bulunabilirmi?

Evet sensör egsoz öncesindeymiş. Anlaşılan egsozdan değil enjeksiyonda sıkıntı var. Peki enjeksiyon sistemi değişsek ne kadar masrafı çıkar yurt içinde bulunabilirmi?
Sen bu motoru kafaya takmışsın sadece birisinin çıkıp bi şey olmaz al demesini bekliyorsun.
Hyosunglarda egsoz değişiminden sonra Fi lambasının yanması hep konuşulan bir şeydir. Sorun egsozdan veya değil o fi lambası yanıyorsa o motorda bir arıza var demektir ve o motoru ben olsam almam.

Sen bu motoru kafaya takmışsın sadece birisinin çıkıp bi şey olmaz al demesini bekliyorsun.
Hyosunglarda egsoz değişiminden sonra Fi lambasının yanması hep konuşulan bir şeydir. Sorun egsozdan veya değil o fi lambası yanıyorsa o motorda bir arıza var demektir ve o motoru ben olsam almam.

Bende öyle yapacağım gibi enjeksiyon fiyatları çok fazla. Kısmet değilmiş başkalarına bakacağım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar