Egsoz dan kurum atması ?

Arkadaşlar merhaba benim mondial drift 45947 km ye geldi 1000 de 1 yağını değiştiririm normalde koyduğum yağı alırdım yağ eksiltme yapmazdı fakat son yağ değişiminde 150 ml kadar yağ eksiltmiş motoru devirli kullanıyorum acaba hararet yapıptamı yaktı yoksa kurumlar yağ yaktığının göstergesimi mavi duman yada gri duman yok tek marşta soğuk sıcak çalışıyor kurum olayı canımı sıktı

Edit: Bujide yağlanma yok fakat kurum belirtisi siyahlaşma var

Son düzenleme:
Her egzozda kurum olur.
Yağ yakarak biraz daha fazla olur, evet.
150 ML yağ yakmış çok büyük bir problem değil çünkü 'ilk kez' yakmış.

Yüksek devir ve ve sın hız ile seyahat etmek genelde yağ yaktırır motora.

Her egzozda kurum olur.
Yağ yakarak biraz daha fazla olur, evet.
150 ML yağ yakmış çok büyük bir problem değil çünkü 'ilk kez' yakmış.

Yüksek devir ve ve sın hız ile seyahat etmek genelde yağ yaktırır motora.

hemen cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum fakat kurum olayı çok fazla motoru çalıştırıp gaz verdiğimde sıcakken beyaz kağıt tutuyorum egsoza siyahlaşmaya başlıyor elimle silmeye çalışıyorum yağ gibi değil kurum elme bulaşıyor parmaklarımı ovuşturunca hemen kayboluyor yağada benzemiyor yani

hemen cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum fakat kurum olayı çok fazla motoru çalıştırıp gaz verdiğimde sıcakken beyaz kağıt tutuyorum egsoza siyahlaşmaya başlıyor elimle silmeye çalışıyorum yağ gibi değil kurum elme bulaşıyor parmaklarımı ovuşturunca hemen kayboluyor yağada benzemiyor yani

Kurum değil de egzosa giren toz pislik dumanla siyahlaşmış olmasın? Arazi veya tozlu alanlarda kaldıysa motor...

şehirdeyim fakat alt yapı çalışması var tozdan yüz yüzü görmediği oluyor alakası varmıdırki canımı sıktı durduk yere motor her gün aktif kullanılıyor

Devirli kullanınca olan şey yağ yakma değil, motor iç basıncı çok artıyor her an ufak ufak yağ üflüyor karter havalandırmasından dışarı. Ordan da hava filtresine gidiyor eğer bağlıysa hortum, filtreyi yağa bulayan berbat bir sistem aslında. Ben onun yerine karter havalandırmasını iptal edip statörün ordan verdim çıkışı, senin motora olmaz ama 3 cıvatalı sol kapaklar var bazı motorlarda. 3 cıvatanın altına 3'er tane pul attın mı mis gibi havalandırma oluyor. Hem statörün sıcağını dışarı veriyor hem de dışarı hiç yağ çıkmıyor. İçerde rotor deli gibi döndüğü için basınçlı hava içindeki yağ parçacıklarını yakalayıp kartere geri düşürüyor. Bu şekilde 3 saat tapagaz gitsen de yağ eksilmiyor, aşırı bir üfleme yoksa motorda. Bu arada 150ml yağ eksilmesi abartı bi durum değil 1000km'de bir değiştiriyosan yağı hiç sorun değil.

bthndmrl sanmiyorum toz hep var cevabın için tesekkurler :)

Mengü cevap yazdigin icin tesekkurler bende genellikle tapagaz giderim babaeski istanbul filan yaptigim oldu hep yuksek devirde vites atiyorum hava filtresinde yağlanma yok fakar ağir bir benzin kokusu var 1000 de bir degistiriyorum dedigim gibi 150 ml ilk defa eksildigini gordum hemen bujiye baktim kurumluydu yağlı degildi anlayamadim :)

bu benzin kokusu işi bende de var akma sızma yok ama benzin kokuyor ve biraz yakıt arttı

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Kaç numara yağ kullanıyosunuz? Bi numara büyütebilirsiniz yag no.sunu.10-40 ise 10-50 gibi. Motor yıpranmasını telafi eder.
Ayrıca 1000 km.de yağ değişimini israf olarak görüyorum. Senelerdir motor kullanırım asla 3000 km.den önce yağ değiştirmedim.

15/50 castrol vardi 150 ml eksiltmisti simdi 15/50 ipone var yağ yakan motorlar icin yaziyor ondan koydum ne yapicak merak ediyorum egsoza kagidi tutuyorum kapkara yapiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar